Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj ženy,
jen tak pro zajímavost, rozjeli jsme se známým diskuzi, on mi tvrdí, že by byl radši doma s dětmi (samozřejmě, když si to nevyzkoušel, jak většina mužů) a já tvrdím, že ač děti moc miluji a jsem ráda, že žijeme ve státě, kdy můžeme být s dětmi tak dlouho doma, tak bych radši volila práci co se týče psychické či fyzické únavy. Zkusila jsem si obojí, tak hodnotím podle toho.
Co vy, co pro vás je/bylo více náročné? Domácnost, každý den doma s dětmi nebo práce (pak sice taky doma s dětmi, ale aspoň ten půl den)? ![]()
Obojí. Každé jinak. Všeho moc škodí. Po RD jsem se těšila do práce a po 2 letech zase na RD a po 3letech zase do práce. Pro mě je ideální skloubení částečný úvazek a odpoledne s dětmi a doma.
Idealni je to nakombinovat, takze zkraceny/castecny uvazek od dvou let veku u meho kazdeho ditka, v dobe kdy je dite uz ve veku, ze zacne vyhledavat kolektiv ostatnich deti, je bez plen, castecne samoobsluzne a da se s nim jakztaz domluvit…
![]()
Záleží na práci a na dětech. Jako přijít z práce a pak dělat úkoly s ADHD dysfatičkou…plus domácnost, to je mazec
Já byla s prvním doma dva roky, po roce brigáda a s druhým jsem byla doma rok, po roce výměna na RD s manželem…U obou dětí jsem přesně tak po tom roce začala být hrozme fy i psy vyčerpaná z toho stereotypu, takže mě práce pomohla.Ale i tak jsem byla ráda za ty roky, co jsem nemusela chodit do práce, ale všeho moc škodí ![]()
Záleží určitě na druhu práce. Ale klasická kancelářská práce je rozhodne mnohem jednodušší než být doma. ![]()
Souhlasím s tím, co tu zaznělo. Já věřím, že chlap by si to doma užil, ale jen proto, že by si to dělal dost po svém - nevařil by, neuklízel, neměl by problém s dítětem koukat kdykoliv na telku, jenom by si výletili a užívali srandu. A já bych pak přišla z práce domů a mohla bych po nich šůrovat, je mi to úplně jasné. ![]()
@Anett.taa píše:
Souhlasím s tím, co tu zaznělo. Já věřím, že chlap by si to doma užil, ale jen proto, že by si to dělal dost po svém - nevařil by, neuklízel, neměl by problém s dítětem koukat kdykoliv na telku, jenom by si výletili a užívali srandu. A já bych pak přišla z práce domů a mohla bych po nich šůrovat, je mi to úplně jasné.
To je ono.
včera jsem se dívala na film, Český, tuším, že v názvu to mělo Venuše, a tak ženská odjela na měsíc, ať si to manžel vyzkouší sám, no jídlo nebylo, bordel, děcka bordel, chaos ![]()
@Anett.taa píše:
Souhlasím s tím, co tu zaznělo. Já věřím, že chlap by si to doma užil, ale jen proto, že by si to dělal dost po svém - nevařil by, neuklízel, neměl by problém s dítětem koukat kdykoliv na telku, jenom by si výletili a užívali srandu. A já bych pak přišla z práce domů a mohla bych po nich šůrovat, je mi to úplně jasné.
Dělej to stejně. Co ti brání ![]()
@Sisika9 píše:
Dělej to stejně. Co ti brání
Co? Asi to, že někdo to dělat musí. Ne každý má na uklízečku a kuchařku.
@Alilali píše:
To je ono.včera jsem se dívala na film, Český, tuším, že v názvu to mělo Venuše, a tak ženská odjela na měsíc, ať si to manžel vyzkouší sám, no jídlo nebylo, bordel, děcka bordel, chaos
Martin a Venuše ![]()
@Sisika9 píše:
Dělej to stejně. Co ti brání
Co asi? Nechce aby dítě mělo zkažený žaludek od nekvalitního jídla a zkažené oči od televize. A spousta dalšího….Co je tohle za hloupou otázku? ![]()
Tak přítel se umí postarat jak sám o sebe, tak i o rodinu. Takže u něj vím, že když by byl, třeba jen přechodně, na rodičovské, postaráno by bylo o všechno, nebo samozřejmě v první řadě o potomstvo, potom o domácnost a jiné věci ![]()
Osobně bych nemohla být s chlapem, co kolem něho ženská běhá, protože sám doma neudělá nic ![]()