Rozbitá poklička na rýžovar

Anonymní
14.7.22 11:26

Rozbitá poklicka na ryzovar

Jsem prostě nemehlo a budižknicemu a prostě jsem umylem upustila skleněnou pokličku od ryzovaru. Ta se samozřejmě rozflakala. Co teď? Koupit celynovy ryzovar se mi nechce a jen pokličku asi neseženu. A jinou skleněnou pokličku z obyčejných hrnců asi nemůžu použít že? To si zase od chlapa vyslechnu…:( :roll: stydím se, proto anonym

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11840
14.7.22 11:37

Mě ta poklička od ryzovaru přijde jako běžná poklička…určitě nic nezkazí s když zkusíš jestli tam nějaká nesedí…jinak samostatně pokoicky na ryzovaru se určitě koupit dají stačí vědět správný rozmer..nebo přesný typ ryzovaru

Příspěvek upraven 14.07.22 v 11:38

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6439
14.7.22 11:37

Ty voe, ty nemáš doma jinou pokličku. Tak to zkus, né. Většinou má stejnej průměr, co jiný hrnce. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.7.22 11:39

No napadlo mě to. Ale jen jestli ty ryzovary nemají třeba silnější sklo těch poklicek třeba :nevim:

• Citovat
  • Upravit
66815
14.7.22 11:46

Dala bych jinou poklicku s otvorem pro odvod pary.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11840
14.7.22 11:47

Není to tlakový hrnec, jen hrnec s časovačem takze prostě obyč. poklička… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.7.22 11:47
@matkabagristy píše:
Dala bych jinou poklicku s otvorem pro odvod pary.

Děkuji za tip :pankac:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.7.22 11:48
@Vladusxx píše:
Není to tlakový hrnec, jen hrnec s časovačem takze prostě obyč. poklička… :wink:
:palec:
  • Citovat
  • Upravit
Kutil Tom
14.7.22 12:02
@Anonymní píše:
Jsem prostě nemehlo a budižknicemu a prostě jsem umylem upustila skleněnou pokličku od ryzovaru. Ta se samozřejmě rozflakala. Co teď? Koupit celynovy ryzovar se mi nechce a jen pokličku asi neseženu. A jinou skleněnou pokličku z obyčejných hrnců asi nemůžu použít že? To si zase od chlapa vyslechnu…:( :roll: stydím se, proto anonym

Někde bych snad měl mít pokličku z tohoto https://www.alza.cz/…d5655621.htm
pokud ji najdu, klidně věnuji.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.7.22 12:12
@Kutil Tom píše:
Někde bych snad měl mít pokličku z tohoto https://www.alza.cz/…d5655621.htm
pokud ji najdu, klidně věnuji.

Děkuji, no jamám sencor limited edicion, úplně ten nejmenší průměr pokličky s takovým oranžovým držátkem.

• Citovat
  • Upravit
24851
14.7.22 12:22

Nedávno jsem ji měla v ruce a koukala, že je to obyč. poklička jaké mám - fakt skoro totožné- na normálních hrncích, takže Klííd, bude to vařit i tak!
jinak já ho kupovala na Marketplace jednou použitý za 200Kč ;) chce to špízovat, hledat a čekat, hlavně Sencorů je tam za pár kč hafo… tak záleží jakou máš značku a typ..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9995
14.7.22 13:01

Holky poradily. Mně to nedá - každý občas něco upustí, rozbije…proč se za to stydět :nevim:. Nic jsi neprovedla. Chlap by se měl starat, jestli jsi se nepraštila nebo nezranila od střepů a ne ti to ještě vyčítat.. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
14.7.22 13:19
@Anonymní píše:
No napadlo mě to. Ale jen jestli ty ryzovary nemají třeba silnější sklo těch poklicek třeba :nevim:

Jakože pára z rýžovaru má výrazně vyšší teplotu, než pára z hrnce? Originál měl/ neměl dírku pro odvod páry? Nebo nějaké těsnění? Podle mě jde při náhradě hl. o estetický dojem, funkčnost bude „stejná“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.7.22 13:30
@Paoloska píše:
Holky poradily. Mně to nedá - každý občas něco upustí, rozbije…proč se za to stydět :nevim:. Nic jsi neprovedla. Chlap by se měl starat, jestli jsi se nepraštila nebo nezranila od střepů a ne ti to ještě vyčítat.. :hug:

Jo, to zase se starat bude, ale vyslechnu si určitě jaká jsem truba. No jsem, štve mě to. :? Máme ho sotva půl roku a poklicka prostě v pr…Vím, že jsou to drobnosti, ale znáte to. :roll: ale děkuji vám za tipy, mám pokličku s dírkou na odvod páry jiného hrnce tak to zkusím.

• Citovat
  • Upravit
11559
14.7.22 16:55

Max. to poprvé trochu hlídat, jestli má dobrý tvar a ta vysrážená pára- jestli se vrací do hrnce a neteče ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová