Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Obchody, úklid? To je snav vsude, ne… nebo nejaka fabrika. Nebo si udělej nějaký kurz, rekvalifikaci.
Můžete si udělat kurz na masáže nejlepší job napíšete na fb skupiny v mostu že děláte masáže například 450-500kc 45minut tak určitě se vám hodně lidi ozve buď budete chodit k nim nebo oni k vám domů
@Anonymní píše:
Hezký večer,Příští rok mi bude končit rodičák, dítě už chodí teď do školky aby si zvykla.
Jinak nečekám že mi poradíte, jen jsem se chtěla svěřit jaký mam depky že nemůžu najít práci, všude kam jsem poslala životopis mě odmítli ani mě nepozvali na pohovor - tak počítám že je to kvůli dítěti, protože mě dřív aspoň pozvali na pohovor …
Nemůžu najít práci, všechno se zdražuje tak jsem si ji chtěla najít co nejdříve. Bydlíme v mostě a nic tu není, samý instalatér, svářeč, zedník, realitní makléř teď, it technik atp …
Takže nechápu jak někdo může říct že práce je všude plno, lidí jsou jen líný makat, to jsem nedávno četla na přiznání na mateřský, sice je ale jaký, ja asi těžko půjdu dělat zedníka či montéra.
Mam bohužel jen výuční list a ja blba že si něco nedodělala na začátku mateřský.
A kdyby někoho zajímalo proč se nevrátím do staré, tak co jsem byla těhotná tak prodejnu zavřeli tak se nemam kam vrátit.
Podnikala bych ale nevím v čem.
Tak hezký večer a snad nejsem sama.
Bydlím sice jinde, ale neustále se hledají brigádníci i stalí zaměstnanci na úseky do Kauflandu. Máme tu tři. A nikdo to nechce dělat. Přitom je to jednodušší než za pokladnou nebo doplňování regálů. Matky se vymlouvají, že nemají kam dát děti, přitom lze mít úvazek jen 6 hodin nebo brigádu od 4 hodin v kuse. Brigádnický plat je 170 Kč na hodinu. Že nelze vyhovět jen na ranní směnu, je logické z provozních důvodů, ale pro nekvalifikované ideální a ještě se se slevou dostanou k jídlu, které se na konci směn vyprodává.
Mám v sociální bublině ženy, které jsou tam spokojené i s malými dětmi, s partnery protisměnují. Kaufland je jeden z obchodních řetězců, který nabízí dobré podmínky. Přešli tam lidi z Albertu i Billy, ale nestačí to. Víme, že přijímají. Přitom lidi taky tvrdí, že práce není
A potom hlavně z žen začínají vylézat požadavky ohledně pracovní doby atd. Jenže to v praxi nejde.
Ano, našla jsem na půl úvazku, což mi vyhovuje. A to jsem myslela, že budu mít problém, protože předtím jsem měla ofiko odpracovane nic, vše jen brigády.
@Anonymní píše:
Hezký večer,Příští rok mi bude končit rodičák, dítě už chodí teď do školky aby si zvykla.
Jinak nečekám že mi poradíte, jen jsem se chtěla svěřit jaký mam depky že nemůžu najít práci, všude kam jsem poslala životopis mě odmítli ani mě nepozvali na pohovor - tak počítám že je to kvůli dítěti, protože mě dřív aspoň pozvali na pohovor …
Nemůžu najít práci, všechno se zdražuje tak jsem si ji chtěla najít co nejdříve. Bydlíme v mostě a nic tu není, samý instalatér, svářeč, zedník, realitní makléř teď, it technik atp …
Takže nechápu jak někdo může říct že práce je všude plno, lidí jsou jen líný makat, to jsem nedávno četla na přiznání na mateřský, sice je ale jaký, ja asi těžko půjdu dělat zedníka či montéra.
Mam bohužel jen výuční list a ja blba že si něco nedodělala na začátku mateřský.
A kdyby někoho zajímalo proč se nevrátím do staré, tak co jsem byla těhotná tak prodejnu zavřeli tak se nemam kam vrátit.
Z mostu jezdí svozové autobusy do Amazonu do Dobrovízi, brigáda za 209,– a určitě bys sehnala i něco v NSR.
Jinak jo, práce jde sehnat poměrně snadno. Ale jak píšeš, záleží co umíš.
Tak já teď hledám půl úvazek v Brně, včera jsem poslala asi 10 životopisů a dnes už jsem měla pár telefonů. Teď je toho všude mraky. Mám Kaufland a 2× Lidl za domem, možná půjdu i tam se poptat.
Jinak mám maturitu, praxi jako pokojská a pokladní, ráda bych se vrátila do hotelu, ale zatím kvůli dětem na plný úvazek nemůžu.
Chodit uklízet do domácností dobře placena práce…
Příspěvek upraven 18.10.22 v 13:37
Bylo to těžký, ale našla. Ale předcházela tomu řada pohovorů, které nedopadly dobře. Až jedna velká firma, kde jsem to opravdu nečekala a šla tam jen tak abych zabila odpoledne a trochu si odpočinula od dítěte a provětrala nové šaty
, tak to vyšlo, to jsem nevěřila, jsem zde už víc jak rok. Není to zas úplně práce snů, ale už jsem měla i daleko horší a nedělají problémy, když je dítě nemocné a já potřebuji být s ním doma, nebo jít k doktorovi, což je výhoda, protože první rok ve školce některé měsíce jen promarodil. Ted je to už lepší. Takže jen zkoušet a zkoušet a rozhodně začít rozhazovat sítě dřív. Jinak bydlíme u Prahy, ale zrovna tam se mi nepoštěstilo, poštěstilo se v jedné vesnici, čili ani ta Praha nemusí být výhra. Popřípadě chodit na úklid do domácností, žehlení, hlídat děti, výpomoc ve školce (to ted dělá moje teta v důchodu a moc si chválí), pokladní, do skladu, jednou to vyjít musí.
Udělejte si rekvalifikační kurz - masáže, chůva v dětské skupině. Neustále také hledají v sociálních službách - kurz si můžete obvykle dodělat až po nástupu. Pracovník v sociálních službách - minimálně 4 inzeráty ve vaší oblasti.
@Vagnerkanik píše:
Můžete si udělat kurz na masáže nejlepší job napíšete na fb skupiny v mostu že děláte masáže například 450-500kc 45minut tak určitě se vám hodně lidi ozve buď budete chodit k nim nebo oni k vám domů
Hm to je masáž něčeho jiného než těla ale ![]()
Hezký večer,
Příští rok mi bude končit rodičák, dítě už chodí teď do školky aby si zvykla.