Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Pavlín-a píše:
Ahoj, v sobotu jsem prodelala potrat a revizi. Uz od patku jsem byka na neschopence, protoze jsem nechtela svou praci delat v tehotenstvi. V pondeli jsem volala k dr, kde byla jen sestra a ptala jsrm se, jestli staci, kdyz prijdu az pristi ctvrtek (od ted az za tyden). Sestricka rekla ze ano. Jak tak procitam diskuze, tak asi neni bezne.byt tak dlouho doma…
Mam docela psychicky narocnou praci - jsem vedouci a socialni pracovnik v jedne sluzbe a chodim primo do rodin ke klientum kde resime casto existencni problemy a ja mam pocit, ze bych to zatim nezvladla.Jak dlouho po revizi jste na neschopence byly vy?
Zdravím. Bohužel jsem potratila v devátém týdnu…jsem už i po revizi. Dnes. Myslíte, že budu moci zůstat doma dva týdny, nechá mě dr? Jsem úplně ko… Už od začátku těhotenství to bylo všechno špatné a já jsem z toho dost na nic. ![]()
@Anonymní píše:
Zdravím. Bohužel jsem potratila v devátém týdnu…jsem už i po revizi. Dnes. Myslíte, že budu moci zůstat doma dva týdny, nechá mě dr? Jsem úplně ko… Už od začátku těhotenství to bylo všechno špatné a já jsem z toho dost na nic.
Určitě, jen si musíš říct že se ještě necítíš. Já byla na revizi na začátku prosince, do vánoc na neschopence, povánocích týden dovolené. Fyzicky jsem byla ok, psychicky jsem to v práci ještě měsíc nedávala.
@Anonymní píše:
Zdravím. Bohužel jsem potratila v devátém týdnu…jsem už i po revizi. Dnes. Myslíte, že budu moci zůstat doma dva týdny, nechá mě dr? Jsem úplně ko… Už od začátku těhotenství to bylo všechno špatné a já jsem z toho dost na nic.
Určitě tě dr. doma nechá, mě nechal doma 3 týdny. Docela dlouho mě pak bolelo břicho, tak jsem byla doma dokud jsem nebyla úplně OK.
@JanulkaM Ahoj prodělala jsem to samé… jen pře potratem i mrtvý porod
drž se beruško… já neměla na ultrazvuku vidět nic sotva by bylo vidět přestalo se vyvíjet chjo… posílám obejmutí beruško
s prací nespěchej já šla až za 6 týdnů a udělala jsem dobře… chtělo to vstřebat mám taky náročnou práci s dětičkama ze speciální školy v družině… ![]()
Ja sla taky do prace az po 6tydnech dyl te doktor potom uz drzet nemuze aspon co me rekl ja ted taky potratila a jelikoz clovek podstoupil uz 3× IVF a s toho 2× potratil tak uz jsem s toho taky psychicky na dne a ne jenom ja ale uz i manzel vidim to na nem a nejhorsi je ze si to beru vic na sebe protoze je problem u me a ne u neho
Ahoj, mám za sebou to samé, cca před rokem a půl. Drž se, bude líp! Já jsem byla na revizi v pátek a v pondělí jsem naopak šla do práce. Fyzicky jsem se cítila dobře a neuměla jsem si představit být sama doma se svými myšlenkami… Ale určitě nebude problém, aby ti Mudr napsal neschopenku. Mě to alespoň tenkrát nabízel. PS: během následujících dvou měsíců po revizi jsem opět otěhotněla a mám krásného kluka jako buka ![]()
Já mám právě neschopenku už od začátku těhotenství… Nejdříve bylo podezření na mimoděložní a když už se vyvrátilo, tak ten vývoj byl špatný, až jsem ráno potratila doma, bylo to hrozné, kontrakce a pak vyšlo to plodové vajíčko…
. Jen to museli ještě dočistit zrevidovat. Zítra mě pustí domů…
Celkově mi teď měsíc událostí úplně převrátil tok myšlenek a vše kolem
tak snad mě dr nechá ještě alespoň ty dva týdny ať si to všechno srovnám. Necítím se na to tam jít ještě, dělám náročnou práci… Jak dlouho jste po revizi měly bolesti prosím? Já byla ok, ale teď mě to chytá, jako před ms pomalu… ![]()
Anonymní oživovatelka diskuse.
Ahoj, mrzí mě, čím jsi si prošla, já měla ZT 8+0 dne 3.3.2017 a stále to bolí na srdíčku, jsme ale silní tvorové, ono se s tím časem smíříme. Já krvácela jen den zákroku silně, den potom slabě a pak dva dny maličko špinila, bolesti tak max. týden, ale dalo se to. Byla jsem v pátek a v pondělí šla do práce, doma to bylo hrozný, padalo to na mě.
MS jsem dostala až za 8 týdnů, už jsem chtěla jít na vyvolávačku, ale tělo si poradilo, teď čekám příští týden zda mrcha dorazí či ne, dr. doporučil 3m počkat, my dodrželi ty dva než jsem to dostala (dávali jsme si pozor), nevím, zda se podařilo, ale vím, že až s novým úspěšným těhotenstvím mi bude dobře, to maličký mi moc chybí…tak se drž!! ![]()
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.