Hledám práci

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
6038
1.7.23 10:22
@Kunikula Strhana píše:
Tak já myslím, že naopak vlézt kamkoliv, než ztratit " pracovní navyky" Za mě návrat z mateřské byl jeden z největších naporů, co se týče zvládání práce a to jsem se vracela na svoje místo mezi svoje lidi. Možná se na mě budete některá zlobit, ale ženská co se vrací mezi běžný lid po několika letech s dětmi je pracovně téměř nepoužitelná, takže za mě téměř kamkoliv, trochu se tam „srovnat“ a u toho hledat dál. Navíc kamkoliv člověk vleze a je na něm vidět, že je použitelný se automaticky začne sunout "vzhůru "…

suhlasim, ze to chvilu trva, kym sa prisposobis pracovnemu rytmu a objavis to svoje povodne pracovne ja.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
327
1.7.23 10:44
@Tereza759 píše:
No nevím, já pracuji jako HR consultant a motivační dopis vůbec nečtu. Představa, že bych měla číst od každého mimo CV ještě motivační dopis tak bych nedělala nic jiného :mrgreen: když někdy na pozici přijde i 50 zájemců to kdybych měla vše přečíst no podle mého názoru to žádná nutnost dnes není vybírá se podle CV nikoliv podle textu v motivačním dopise.

Ty asi děláš spíš v personálce, než interní hiring, viď? Pokud máš 50 zájemců s víceméně generickým CV, tak určitě všechny nezveš na pohovor a cover letter je dobrý nástroj, jak je zprioritizovat. Často z jeho obsahu poznáš, že člověka, který tohle poslal, fakt vidět nepotřebuješ. To se týká zejména managerských a obchodních pozic, kde schopnost formulace myšlenky a nějaké nabídky je dost zásadní. Pochopitelně dopis je skoro zbytečný tam, kde nabíráš lidi s nedostatkovým know-how, typicky některé technické pozice v IT apod. Tam jsi samozřejmě ráda za každé CV a nějaký dopis nikomu KO k pohovoru nedá. Ale to nebude tenhle případ, protože takových by se ti nehlásilo 50 na jednu pozici, jak píšeš.
Jinak teda chlubit se tím, že nečteš dopisy kandidátů, je hodně neprofesionální a dost velká neúcta vůči těm lidem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.7.23 10:45

Jak si to tak čtu, tak se dvěma dětmi, při kterých potřebuju časté OČR a návštěvy lékařů, částečný úvazek a ještě jen do oběda, jsem téměř nezaměstnatelná :D

• Citovat
  • Upravit
327
1.7.23 10:50
@Karca3612 píše:
Zdravím
V lednu mi skončila mateřská a od té doby jsem na úřadě a hledám si práci hledám práci jako administrativní pracovník nebo podobný obor ale většinou na životopis nedostanu žádnou odpověď.
Moje otázka je chodí se ještě dneska jako dřív s CV bez ohlášení do firmy se ptát na práci??
Nechci vypadat jako totální blbec a vím že doba je trošku jinde ale jelikož posílání CV nikam nevede přemýšlím i o této variantě. :)

Nech si zrevidovat CV nějakým zkušenějším personalistou. Pokud objektivně máš kvalifikaci na pozice, na které se hlásíš, tak je divné, že ti nikdy nikdo neodpoví. A - teď budu upřímná - pokud někam píšeš, ať už motivační dopis, nebo jakýkoli průvodní text, více se na to soustřeď (nebo i to si nech zkontrolovat). Čeština bývá na administrativních pozicích důležitá a tvůj písemný projev tady je hodně špatný. Neber to prosím jako rýpání, ale jako radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
960
1.7.23 11:00
@noiretblanc píše:
Ty asi děláš spíš v personálce, než interní hiring, viď? Pokud máš 50 zájemců s víceméně generickým CV, tak určitě všechny nezveš na pohovor a cover letter je dobrý nástroj, jak je zprioritizovat. Často z jeho obsahu poznáš, že člověka, který tohle poslal, fakt vidět nepotřebuješ. To se týká zejména managerských a obchodních pozic, kde schopnost formulace myšlenky a nějaké nabídky je dost zásadní. Pochopitelně dopis je skoro zbytečný tam, kde nabíráš lidi s nedostatkovým know-how, typicky některé technické pozice v IT apod. Tam jsi samozřejmě ráda za každé CV a nějaký dopis nikomu KO k pohovoru nedá. Ale to nebude tenhle případ, protože takových by se ti nehlásilo 50 na jednu pozici, jak píšeš.
Jinak teda chlubit se tím, že nečteš dopisy kandidátů, je hodně neprofesionální a dost velká neúcta vůči těm lidem.

Někdy je lepší mluvit česky. Prostě obyčejně česky. Nezlob se na mě, možná to z tvého pohledu vypadá vysoce profesionálně, v tvé sociální bublině se to asi nosí, ale když to pak používáš mimo ni působí to přinejmenším směšně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
327
1.7.23 11:03
@Anonymní píše:
Jak si to tak čtu, tak se dvěma dětmi, při kterých potřebuju časté OČR a návštěvy lékařů, částečný úvazek a ještě jen do oběda, jsem téměř nezaměstnatelná :D

Záleží vždycky na kvalifikaci. Ta je mnohem zásadnější než počet dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
327
1.7.23 11:13
@Kunikula Strhana píše:
Někdy je lepší mluvit česky. Prostě obyčejně česky. Nezlob se na mě, možná to z tvého pohledu vypadá vysoce profesionálně, v tvé sociální bublině se to asi nosí, ale když to pak používáš mimo ni působí to přinejmenším směšně.

Já se na tebe vůbec nezlobím. Nejsem zvyklá měnit svůj jazyk podle nějakých bublin, že bych si řekla „teď jdu na emimino, tak bacha, musím si dávat pozor a mluvit lidově“. Navíc si myslím, že ani emimi není homogenní (oops) skupina lidí a že by tu všechny pohoršovaly nějaké oborové výrazy. Někoho to může pobuřovat, někoho zas pobuřují jiné věc. Není mým cílem zalíbit se všem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
1.7.23 11:30
@1Pears1 píše:
@Karca3612 A co máš za vzdělání a předchozí zaměstnání? Jaké administrativní pozice přesně hledáš? Na některé je potřeba specifické vzdělání(městské úřady, sociální sféra).Jinak brigádníků berou všude bambilion, krátkodobé u dlouhodobé brigády. Dlouhodobé jsou hlavně supermarkety a průmyslové firmy.

Tak to nevím kde si tohle slyšela že berou všude brigádníků plno :mrgreen: :mrgreen: třeba u nás je jen Lidl a Billa a ani jeden řetězec nepřijímá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44170
1.7.23 11:47
@Su601 píše:
Tak to nevím kde si tohle slyšela že berou všude brigádníků plno :mrgreen: :mrgreen: třeba u nás je jen Lidl a Billa a ani jeden řetězec nepřijímá

Tak ziju mezi lidma. Syn má brigádu každé léto od čerstvých 15 let. Jediný problém, na který narazil, je věk. Od 18 si už může vybírat. Každá známá s dítětem od 2 let, která nemá specifické vzdělání, brigádu má :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
1.7.23 11:48
@noiretblanc píše:
Já se na tebe vůbec nezlobím. Nejsem zvyklá měnit svůj jazyk podle nějakých bublin, že bych si řekla „teď jdu na emimino, tak bacha, musím si dávat pozor a mluvit lidově“. Navíc si myslím, že ani emimi není homogenní (oops) skupina lidí a že by tu všechny pohoršovaly nějaké oborové výrazy. Někoho to může pobuřovat, někoho zas pobuřují jiné věc. Není mým cílem zalíbit se všem.

No nevím, my jsme výrobní firma já osobně pracuji jako HR consultant a brigádníky bereme jen příbuzné zaměstnanců.
Tohle co píšeš ty je nesmysl žádné město nepřijímá miliony brigádníků my sídlíme na okraji Prahy a ani tady není nijak extra poptávka po brigadnicích ty tvé pohádky si nech pro někoho jiného píšeš nesmysly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
1.7.23 11:50
@1Pears1 píše:
@Karca3612 A co máš za vzdělání a předchozí zaměstnání? Jaké administrativní pozice přesně hledáš? Na některé je potřeba specifické vzdělání(městské úřady, sociální sféra).Jinak brigádníků berou všude bambilion, krátkodobé u dlouhodobé brigády. Dlouhodobé jsou hlavně supermarkety a průmyslové firmy.

No nevím, my jsme výrobní firma já osobně pracuji jako HR consultant a brigádníky bereme jen příbuzné zaměstnanců.
Tohle co píšeš ty je nesmysl žádné město nepřijímá miliony brigádníků my sídlíme na okraji Prahy a ani tady není nijak extra poptávka po brigadnicích ty tvé pohádky si nech pro někoho jiného píšeš nesmysly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.7.23 11:53
@noiretblanc píše:
Záleží vždycky na kvalifikaci. Ta je mnohem zásadnější než počet dětí.

Nedokončená VŠ, dva cizí jazyky na B1, zkušenosti s administrativou a z technické pozice. Zkušenost z práce s lidmi. Schopnost práce ve stresu a řešení krizových situací :)

• Citovat
  • Upravit
1366
1.7.23 12:47

Ahoj. S dovolením se sem připíchnu :mavam: před rokem jsem se vrátila po RD do práce, vše fungovalo, děti ze školky vyzvedávala babička, hlídala o prázdninách, nemocech, práce mě bavila, tatínek přes týden pracovně odjetý. Babička měla však úraz, kvůli hlídání o prázdninách jsem musela dát výpověď, v pondělí se jdu registrovat na ÚP, práci hledám od září, nabídky se nehrnou… mám možnost od září dělat pomocné práce na DPČ, nevíte někdo, jak je to se zdravotním a sociálním pojištěním? Můžu i nadále zůstat evidována na ÚP? Časem bych se ráda vrátila k tomu, co jsem dělala do teď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
327
1.7.23 13:23
@Tereza759 píše:

Ujasni si, na co a koho reaguješ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10425
1.7.23 13:31

Kdyz jsem ja hledala praci (jiny obor), tak jsem motivacni dopisy, kratke, psala. Uz kvuli sobe, abych dala najevo, co chci delat a co delat nechci a obe strany si usetrily nejaky neprijemnosti. U pohovoru, na kterych jsem byla, byly cteny a bavily jsme se na zaklade jejich obsahu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat