Hledám práci
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Prace práce práce
Zdravím
V lednu mi skončila mateřská a od té doby jsem na úřadě a hledám si práci hledám práci jako administrativní pracovník nebo podobný obor ale většinou na životopis nedostanu žádnou odpověď.
Moje otázka je chodí se ještě dneska jako dřív s CV bez ohlášení do firmy se ptát na práci??
Nechci vypadat jako totální blbec a vím že doba je trošku jinde ale jelikož posílání CV nikam nevede přemýšlím i o této variantě.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Karca3612 píše:
Zdravím
V lednu mi skončila mateřská a od té doby jsem na úřadě a hledám si práci hledám práci jako administrativní pracovník nebo podobný obor ale většinou na životopis nedostanu žádnou odpověď.
Moje otázka je chodí se ještě dneska jako dřív s CV bez ohlášení do firmy se ptát na práci??
Nechci vypadat jako totální blbec a vím že doba je trošku jinde ale jelikož posílání CV nikam nevede přemýšlím i o této variantě.
No pokud hledáš na pozice typu admin pracovník tak na tvém místě osobně bez vyzvání nechodím působí to opravdu blbě.
Pracuji jako personalistka a tohle osobní bych pochopila u těch jednodušších pozic jako jsou skladníci prodavačky atd, ale u takové pozice jako zmiňuješ bez vyzvání personálním oddělen asi ne stejně bys CV musela nechat maximálně někde na recepci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já osobně bych takhle asi nešla, přece jen, jaká je šance že na tebe bude mít zrovna někdo čas (a náladu)? Ale určitě doporučuji ke každé pozici poslat motivák. Konkrétní, osobní - ne nějaký univerzální vzor z netu. Mám zkušenost, že se pak zpět ozývá většina firem. A ušetří to čas oběma stranám, dost se z toho dá poznat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Rachelkaaa píše:
Já osobně bych takhle asi nešla, přece jen, jaká je šance že na tebe bude mít zrovna někdo čas (a náladu)? Ale určitě doporučuji ke každé pozici poslat motivák. Konkrétní, osobní - ne nějaký univerzální vzor z netu. Mám zkušenost, že se pak zpět ozývá většina firem. A ušetří to čas oběma stranám, dost se z toho dá poznat.
No nevím, já pracuji jako HR consultant a motivační dopis vůbec nečtu. Představa, že bych měla číst od každého mimo CV ještě motivační dopis tak bych nedělala nic jiného
když někdy na pozici přijde i 50 zájemců to kdybych měla vše přečíst no podle mého názoru to žádná nutnost dnes není vybírá se podle CV nikoliv podle textu v motivačním dopise.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já taky souhlasím s motivačním dopisem. Stejně ho většinou už všude chtějí. Přijde mi to normální a v pořádku. Z CV toho člověk pozná prd, poledni tam přidej 5 zájemců, každý má střední školu a mateřskou, umí obdobně jazyky, tak z toho nevyčtu nic. Motivační dopis by prozradil mnoho.
A nech si někým z kontrolovat CV, jestli je ok. A vždy do e-maiku napiš takový průvodní text, někdo má tendence poslat jen soubor.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Barbucha3 píše:
Já taky souhlasím s motivačním dopisem. Stejně ho většinou už všude chtějí. Přijde mi to normální a v pořádku. Z CV toho člověk pozná prd, poledni tam přidej 5 zájemců, každý má střední školu a mateřskou, umí obdobně jazyky, tak z toho nevyčtu nic. Motivační dopis by prozradil mnoho.
Ty pracuješ na pozici HR??
Co konkrétně nepoznáš z CV ale z motivačního dopisů ano?
To mě zajímá já na pozici HR pracuji a motivační dopis zásadně nečtu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tereza759 Na jednu stranu chápu, na druhou - pokud si vybereš kandidáty, které chceš pozvat na pohovor (podle cv), není pro tebe rychlejší přečíst si motiváky a pozvat jen ty, kteří tě zaujali? To zabere méně času, než dělat tolik pohovorů. Pak pozvat jen ty, kteří „za ten čas stojí“.
Jen se ptám, nezpochybňuji tvou praxi
Přijde mi, že z toho dopisu poznáš spoustu věcí. Už jen způsob vyjadřování a gramatika napoví..
Ale jasný, záleží, o jaké pozice jde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tereza759 píše:
Třeba právě tu motivaci, nee? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Podle mě je spíš problém v tom, že z životopisu vidí, že máš malé dítě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Karca3612 píše:
Zdravím
Možná je to aj tím, že zrovna na administrativní obor je přetlak. A co třeba prostě zkusit jiný obor, aspoň dočasně. Jako za mně lepší, než jenom čekat na ÚP a sedět za PC a posílat CV ![]()
- Citovat
- Upravit
@Tereza759 píše:
Ne nepracuji na HR, ono to zase tak moc neznamená, očividně. Z CV poznáš pouze dané informace typu vzdělání, kurzy, předchozí zaměstnání. Pokud vybíráš specifickou pozici může se ti sejít několik hodně podobných CV. Motivační dopis prozradí o člověku schopnost psát, slušně se vyjadřovat, dát dokupy své myšlenky, motivaci pro danou pozici, to zda vůbec ví kam se pořádně hlásí, protože motivační dopis by měl být ušitý přímo na danou firmu, určitou kreativitu, apod. Ty něco z toho poznáš z CV? Dá to mnohem víc práce dát dokupy motivační dopis, než strukturovaně napsat CV.
A jestli nečteš motivační dopisy, tak mi trošku připadá, že selháváš v náplni své práce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Barbucha3 píše:
Ne nepracuji na HR, ono to zase tak moc neznamená, očividně. Z CV poznáš pouze dané informace typu vzdělání, kurzy, předchozí zaměstnání. Pokud vybíráš specifickou pozici může se ti sejít několik hodně podobných CV. Motivační dopis prozradí o člověku schopnost psát, slušně se vyjadřovat, dát dokupy své myšlenky, motivaci pro danou pozici, to zda vůbec ví kam se pořádně hlásí, protože motivační dopis by měl být ušitý přímo na danou firmu, určitou kreativitu, apod. Ty něco z toho poznáš z CV? Dá to mnohem víc práce dát dokupy motivační dopis, než strukturovaně napsat CV.
A jestli nečteš motivační dopisy, tak mi trošku připadá, že selháváš v náplni své práce.
Přesně, navíc, spousta lidí si cv nechá vypracovat/zkontrolovat někým schopným (i tady se to radí ve velkém). Takže o daném člověku řekne fakt jen to vzdělání a předchozí zaměstnání. To mi přijde dost málo…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tereza759 píše:
No pokud hledáš na pozice typu admin pracovník tak na tvém místě osobně bez vyzvání nechodím působí to opravdu blbě.
Pracuji jako personalistka a tohle osobní bych pochopila u těch jednodušších pozic jako jsou skladníci prodavačky atd, ale u takové pozice jako zmiňuješ bez vyzvání personálním oddělen asi ne stejně bys CV musela nechat maximálně někde na recepci. [/citacejJtedA jsemJ@Karca3612 píše:
Zdravím
Nechci vypadat jako totální blbec a vím že doba je trošku jinde ale jelikož posílání CV nikam nevede přemýšlím i o této variantě.Loni jsem měla stejný problém životopisy jsem posílala snad rok přes internet jsem nikdy nic nenašla prostě žádná odezva až když jsem začala chodit osobně jsem do měsíce měla práci.
Pokud potřebuješ živit sebe děti a platit složenky na tvém místě dám stud stranou a jdu normálně osobně praví získas u internetu to není žádná jistota mám vlastní zkušenost.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@shadowbabe píše:
Možná je to aj tím, že zrovna na administrativní obor je přetlak. A co třeba prostě zkusit jiný obor, aspoň dočasně. Jako za mně lepší, než jenom čekat na ÚP a sedět za PC a posílat CV
U nás v městě nic není jsme maloměsto do 15000 obyvatel v
hledám i jinde ale v dojezdové vzdálenosti jelikož nemáme 2 auto a to jedno využívá manžel do práce
musím zatím jezdím MHD než se koupí druhé.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já sice nepracují v HR, ale ve vedoucí pozici a motivační dopisy jsou velmi důležité. Jak bylo napsáno, dá se z toho poznat trochu osobnost člověka, jestli umí zformulovat větu bez gramatických chyb, která má hlavu a patu. Pokud se mi sejde ve výběrovém řízení několik životopisů čerstvých absolventů, tak je ten motivační dopis jasným měřítkem. A je vždy kratší, než vlastní životopis.
Zakladatelko, nech si zkontrolovat životopis, příkládej i krátký průvodní dopis s nějakým vyjádřením své motivace pro práci. No a zkusila bych i jiný obor než administrativu. Ono ti to body nepřidává, že tam budeš mít takovou díru kvůli evidenci na úřadu práce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit