Hledám práci
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@Rachelkaaa píše:
Přesně, navíc, spousta lidí si cv nechá vypracovat/zkontrolovat někým schopným (i tady se to radí ve velkém). Takže o daném člověku řekne fakt jen to vzdělání a předchozí zaměstnání. To mi přijde dost málo…
No ale o to jde, o ty zkušenosti a vzdělání ne? To je to, co ty HR potřebují na první dobrou roztřídit. Pokud tam k tomu má v CV gramatické chyby, tak ho většinou mohou hned vyřadit;) Pokud má zkontrolováno a životopis bez chyb a překlepů, tak má větší šanci… mě třeba kontroloval CV spolužák, protože vím, že něco přehlédnout můžu a chyběly mi tam 2 písmenka, neviděla jsem to ikdyž jsem to četla 5×
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak pokud tam máš RD, pak UP…kdo ví, jak dlouho dohromady… je logicky, že se o tebe nikde nepoperou. Proč neděláš aspon nějakou brigádu, kurzy na zvýšení nebo rozšíření kvalifikace, dobrovolnickou činnost v nějakém aspoň trochu pribuznem oboru… cokoliv. Anebo jsi už dávno měla změnit strategii hledání práce. Jako v dnešní době hledat práci rok mi přijde skoro nemožný. Na každým rohu hledají uklízečky, prodavačky, teď na léto jsou miliony nabídek do různých stánků, rychlý občerstvení.. prostě nesedet doma. Dělej cokoliv, co najdeš, a u toho si hledej práci v oboru. A mně se osvědčilo neposilat přímo motivační dopis, oni to totiž často fakt vůbec nečtou. Ale v mailu, ve který posílám CV, stručně popsat to, co by mělo být v tom dopise, a to, co je v tom CV. Prostě do jednoho odstavce shrnout vzdělání, praxi, motivaci pro tu práci a cokoliv dalšího, co by ti přineslo plusove body.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tereza759 píše:
Ty pracuješ na pozici HR??
Co konkrétně nepoznáš z CV ale z motivačního dopisů ano?
To mě zajímá já na pozici HR pracuji a motivační dopis zásadně nečtu.
Tak já teda už hodně dlouho neviděla inzerát na admin pozice, kde motivák nechtěli…
Doufám teda, že ho aspoň nechcete po uchazečích, když ho stejnak nikdo nečte. ![]()
Taky jsem dělala v HR, ještě při škole, protože jsem to studovala, a už tehdy to bez motiváku nešlo.
Je to dobrý pro lidi, co buď nemají dost práce, kurzů, že můžou předem dát vědět, že o tom sice ví, ale mají třeba jiné zkušenosti a zájmy, co do CV nepatří. A naopak taky pro ty, co se jim CV nevejde na A4, můžou tam vypíchnout, co přesně dělali a dokázali. Já teda motivákem začínala a doteď, když se k nám někdo hlásí, (i když už nejsem v HR), tak koukám spíš na něj.
Taky poznáš, jak ten člověk uvažuje, strukturuje text - u admin pozic to je hodně důležité. Plus teda úroveň jazyka, potřebujeme lidi s Aj aspoň C1, takže na tom motiváku se to taky pozná. A i čeština - teď nám psal maturant z PORG, a hned v prvním odstavci se chlubil, že je nejlepší v ročníku v češtině - a taky měl v tom samém, čtyřřádkovém odstavci 1 hrubku a 2 stylistické neobratnosti - takže game over, ne kvůli té češtině (asi ji teda na PORGu moc nedají, což se dá chápat, jestli studenti směřují spíš na cizojazyčné VŠ), ale kvůli nedostatku soudnosti. Tu povahu z toho taky poznáš - protože CV bylo normální, žádné přehánění, ale ten motivák sršel sebestřednostností.
A teda 50 lidí se nám na admin pozici neozvalo snad nikdy, jsme rádi, když se ozvou tři, co aspoň trochu splňují vzdělání a zkušenosti, spíš ještě musíme dělat nábory…
Ale u nás už ta administrativa vyžaduje základní IT schopnosti v programování (ideálně Java), krom Aj i jiný cizí jazyk plynně a trochu znalost v oboru, kterému se věnujeme (takže ideál je technická VŠ). ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Karca3612 píše:
U nás v městě nic není jsme maloměsto do 15000 obyvatel v![]()
hledám i jinde ale v dojezdové vzdálenosti jelikož nemáme 2 auto a to jedno využívá manžel do práce
musím zatím jezdím MHD než se koupí druhé.
Tož to je v pytli 🤔 Ani potraviny atp.
- Citovat
- Upravit
@Karca3612 A co máš za vzdělání a předchozí zaměstnání? Jaké administrativní pozice přesně hledáš? Na některé je potřeba specifické vzdělání(městské úřady, sociální sféra).
Jinak brigádníků berou všude bambilion, krátkodobé u dlouhodobé brigády. Dlouhodobé jsou hlavně supermarkety a průmyslové firmy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Řeknu to takhle: zaspala jsi. Jako spousta jiných českých matek, které se o práci začnou zajímat dva měsíce před koncem rodičáku a myslí si, že nebude problém.
Je to problém. Pokud nejsi dost kvalifikovaná, se skvělou praxí nebo schopnostmi/znalostmi, tak se o tebe fakt prát nebudou, protože máš malé děti = časté OČR.
Vyber si firmy, kde bys opravdu chtěla pracovat a zkus je oslovit s tím, že bys vzala jakoukoliv práci u nich, brigáda, dohoda, výpomoc… Když už tam budeš a osvědčíš se, tak je pak mnohem snazší se domluvit na plném úvazku.
Zkus taky zalovit v rodině a u přátel. Ať se poptají u sebe v práci, jestli tam nehledají někoho na výpomoc/administrativu a podobně. Mohli by tě sebou přibrat v autě na dojíždění…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tereza759 píše:
No nevím, já pracuji jako HR consultant a motivační dopis vůbec nečtu. Představa, že bych měla číst od každého mimo CV ještě motivační dopis tak bych nedělala nic jinéhokdyž někdy na pozici přijde i 50 zájemců to kdybych měla vše přečíst no podle mého názoru to žádná nutnost dnes není vybírá se podle CV nikoliv podle textu v motivačním dopise.
ake pozicie vyberas iba na zaklade cv?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tereza759 píše:
Ty pracuješ na pozici HR??
Co konkrétně nepoznáš z CV ale z motivačního dopisů ano?
To mě zajímá já na pozici HR pracuji a motivační dopis zásadně nečtu.
to znie dost zle ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mkmkz píše:
to znie dost zle
Kdo by četl ty bláboly, každej si navymejšli hromadu sraček, co si jako myslej, že chceš slyšet. normalní větu nedokážou často zformulovat HR, protože se naučily, že melou celej den dokola furt to samý.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@nozu píše:
Já sice nepracují v HR, ale ve vedoucí pozici a motivační dopisy jsou velmi důležité. Jak bylo napsáno, dá se z toho poznat trochu osobnost člověka, jestli umí zformulovat větu bez gramatických chyb, která má hlavu a patu. Pokud se mi sejde ve výběrovém řízení několik životopisů čerstvých absolventů, tak je ten motivační dopis jasným měřítkem. A je vždy kratší, než vlastní životopis.
Nedělám administrativu, ale u nás v práci to chodí tak, že vedoucí jednotlivých oddělení dávají na HR požadavky na zaměstnance. HR je sepíše a vystaví. Pak chodí životopisy zpět na HR, ta je porovnává s požadavky jednotlivých oddělení a přeposílá je na vedoucí, podle toho, kterým požadavkům vyhovují. Vedoucí oddělení si pak vybírají, koho vlastně pozvou na pohovor. První kolo pohovoru je většinou právě s vedoucím a s HR.
K tomu motivačnímu dopisu. Můj postřeh je, že ho často vyžadují právě firmy, které o sobě nedokážou napsat ani řádku. Jejich web je velmi skoupý na informace a dozvědět se, co vlastně firma dělá, kdo jsou její nejvýznamnější zákazníci a v jakém sektoru působí, je téměř nemožné. Když jsem nastupoval po škole do práce, tak jsem poslal životopis do firmy, o které jsem se dozvěděl z webu úřadu práce, že někoho hledají. Ale i když jsem se díval na web a firmu jsem hledal na internetu, dozvěděl jsem se jen velmi rámcově, co dělají. Firma přitom byla velmi úzce profilovaná do určitého sektoru. A to jsem se dozvěděl až na pohovoru, nedalo se to nikde najít.
A jak potom napsat motivační dopis, když vlastně ani pořádně nevím, čím se firma zabývá a na jakém trhu působí a nemá zvládnuté PR. Ale od budoucího zaměstnance něco takového chce.
- Citovat
- Upravit
Já tedy nevím, ale stejně jako CV může za Vás motivační dopis napsat kdokoliv. Manžel, kamarádka, takže tady ty řeči jestli někdo dělá svou práci dobře, když to nečte jsou mimo mísu. Za mě je velký problém to, že máš v životopise tu mateřskou. Navíc na tyhle místa si kazdej natáhne někoho známýho. Spíš zkus popřemýšlet o něčem jiném. Pokud potřebuješ ranní vyloženě, tak zkusit nějakou práci alá asistent pedagoga (doplnění vzdělání už jsi samozřejmě měla řešit) nebo školní kuchyni, všechno je lepší než sedět doma půl roku na zadku…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Motivační dopis jsem nikdy nepsala a neměla jsem nikdy problém najít práci. V CV pod fotkou text asi 5-6 vět a bohatě to stačilo. Nech si překontrolovat životopis. Ale upřímně, na administrativu byl vždy přetlak a zaleží co jsi dělala před tím a jaké máš vzdělání, zkušenosti…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mariambiska píše:
Kdo by četl ty bláboly, každej si navymejšli hromadu sraček, co si jako myslej, že chceš slyšet. normalní větu nedokážou často zformulovat HR, protože se naučily, že melou celej den dokola furt to samý.
na hr som chvilu pracovala, je to uz par rokov. podla mna sa to lisi tym, aku poziciu obsadzuju a ake poziadavky na toho cloveka maju.
ja teda motivacny list pisem a nepisem tam kopu sraciek ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kunikula Strhana píše:
Já tedy nevím, ale stejně jako CV může za Vás motivační dopis napsat kdokoliv. Manžel, kamarádka, takže tady ty řeči jestli někdo dělá svou práci dobře, když to nečte jsou mimo mísu. Za mě je velký problém to, že máš v životopise tu mateřskou. Navíc na tyhle místa si kazdej natáhne někoho známýho. Spíš zkus popřemýšlet o něčem jiném. Pokud potřebuješ ranní vyloženě, tak zkusit nějakou práci alá asistent pedagoga (doplnění vzdělání už jsi samozřejmě měla řešit) nebo školní kuchyni, všechno je lepší než sedět doma půl roku na zadku…
tak niekedy je lepsie sediet doma, ako ist do niektorych pracovnych kolektivov
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mkmkz píše:
tak niekedy je lepsie sediet doma, ako ist do niektorych pracovnych kolektivov
Tak já myslím, že naopak vlézt kamkoliv, než ztratit " pracovní navyky" Za mě návrat z mateřské byl jeden z největších naporů, co se týče zvládání práce a to jsem se vracela na svoje místo mezi svoje lidi. Možná se na mě budete některá zlobit, ale ženská co se vrací mezi běžný lid po několika letech s dětmi je pracovně téměř nepoužitelná, takže za mě téměř kamkoliv, trochu se tam „srovnat“ a u toho hledat dál. Navíc kamkoliv člověk vleze a je na něm vidět, že je použitelný se automaticky začne sunout „vzhůru “…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit