Práce při mateřské

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1011
30.8.12 20:43

@zolina Na zdravotní pojištění se zeptej přímo na zdravotní pojišťovně (není od věci si to občas ověřit - já takhle zjistila, že na výplatnici mi vykazují pojištění, ale na pojišťovně to evidované nemají) a sociální na správě sociálního zabezpečení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
169
30.8.12 20:49

Ja jen ze znamou takhle po matersky zamestnali na tyden aby dostala podporu, jenze to za ni neplatili, tak stejne dostala podporu minimalni, asi 3500 tis. Kdyz se ptala proc, tak ji prave na az na pracaku ji rekli, ze to zamestnavatel neplatil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101633
30.8.12 21:28

@zolina Tak on to musí hlavně správně nahlásit, to je to důležité, pokud je to nahlášené, tak i když to nezaplatí, tak to na OSSZ berou jako odvedené, akorát to vůči zaměstnavateli evidují jako dluh.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
169
30.8.12 21:31

Hmm, takze koukam ze i dovolenou si radsi nechat podat pisemne s podpisem, jistota je jistota

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
169
30.8.12 21:37

Holky a jeste, prosim vas, muze me dat vypoved bez udani duvodu? a kdyz me da vypoved pro nadbytecnost, tak chapu dobre, ze me ty dva mesice co me bezi vypovedni lhuta, nemuze zamestnat? jinak bych preci nebyla nadbytecna ne??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
3.9.12 16:58

Ahoj, sice nemam odpoved na vase tema, ale dalsi dotaz, ale snad me za to nebudete kamenovat :)
Jsem na materske, pobiram rodicovsky prispevek (maly ma 18 mesicu) a ted budu dvakrat v tydnu chodit do prace, na dohodu o provedeni prace. Nekdo mi ale rikal, ze po novu se to snad nesmi, az kdyz ma dite dva roky. nevite jak to je? Diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101633
3.9.12 17:14

@zRadus Tak předně nejsi na mateřské, ale maximálně na rodičovské :-) a pracovat můžeš omezení, omezení do 2 let je pouze na školku / jesle, nikoliv na to jestli ty pracuješ nebo ne ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
3.9.12 19:16

Aha, tak to jsem ráda :) Děkuji za info :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.9.13 17:29

Ahoj, oživuju diskusi - pro vás, co se vyznáte v předpisech. Pokud budu pracovat na smlouvu o dílo (a právník mi potvrdí, že podle obou smluv nejde o střet zájmů nebo tak), je nějaké omezení, nebo můžu pracovat jen tak (samozřejmě sociální a zdravotní se odvede podle pravidel - předpokládám, že při výdělku na smlouvu o dílo se platí)?

Právnička mi řekla, že mi posoudí ty smlouvy, ale nedělá pracovní právo, tak neví, jestli jako principiálně není nějaký problém - a já to teda taky nevím :( Díky moc za rady!

Omlouvám se za anonym, ale kdyby to neklaplo, tak to nemusí všichni vědět, že…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.9.13 17:29

Dodatek: Jsem na rodičovské. Díky.

• Citovat
  • Upravit
1035
26.9.13 19:34
@Anonymní píše:
Dodatek: Jsem na rodičovské. Díky.

Na rodičovské nejsou žádná omezení, co se výdělku a typu smlouvy týká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.11.16 10:03

Ahoj! Chtěla bych se zkušených maminek zeptat-během prosince bych měla jít na mateřskou, ale přesto bych chtěla stále alespoň částečně pracovat z domova (cca 2 - 3 hodiny denně). Když tohle řeknu před jinými maminkami, sklidím poměrně vlnu kritiky - že to nejde stíhat, že toho budu mít i tak až moc atd.. já nevím, možná jsem neobjektivní, ale tak co mimčo potřebuje za tak enormní péči? to je to pravdu tak časově vysilující? já si představuju, že obzvlášť ze začátku mimčo alespon část dne prospí… tak jsem se chtěla zeptat vás - zkušenějších :-) předem děkuji za vaše postřehy :-) :-)

• Citovat
  • Upravit
962
25.11.16 10:33

To rikaji jen ti, co to nezkusili, ja o sebe pecuju, varim, pecu, delam domaci peceny caj a marnelady, prikrmy, doma mam uklizeno, praci z domova delam kdyz uz dite spi 4h po-pa, od jejiho narozeni do ted 11m to vse davam, staci zaradit trojku. Denne jsme nachodili s holkama s kocarem 8km v lete i vic. Tak pokud praci sezenes, s chuti do toho. Dystak s tim seknes, uvidis sama. Me dite nebrecelo, jedlo presne po 3h, spalo, ted je akcni a venuju se ji i tak, proste to stiham. Spim 6h a to mi staci, driv jsem byla zvykla 5 kdyz jsem chodila do praceo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
25.11.16 10:45

Záleží na minimku. U nás to tak do 4 měsíců nešlo. Záleží jak dlouho bude třeba trvat kojení, jak často bude miminko chtít pít, jestli bude dobře spát a jak dlouho, jestli ho nebude trápit bříško atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6842
25.11.16 11:21

Pokud jde o práci z domu, kdy nemáš předem nařízenou pracovní dobu, tak 2-3 hodiny v pohodě.
Záleží jaké bude dítě, ale i s dvojčaty se dalo najít přes den 2 hodiny na počítač.

Málokdy to jsou 2 hodiny v kuse!!! A určitě to nejsou 2 hodiny v pravidelný čas :roll: dítě spí jednou tak a podruhé jinak :roll: jakoby dítě poznalo, že chceš mít klid na soustředění, tak naschvál bude kňučet. A taky to musí být práce od které můžeš kdykoliv odběhnout.
Pokud to půjde s tímto omezením zkombinovat, tak šup do toho :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat