Práce při mateřské
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Práce při mateřské
Ahoj holky, jsem jeste na materske(rodicovske)a chtela bych jit na brigadu. Nevite nekdo, jestli o tom musim uvedomit sveho dosavadniho zamesnavatele? Jedna se o stejny druh prace. Ja myslim, ze ho uvedomit musim, jen nevim co bych delala, kdyby me to zamitl. Muze me kvuli tomu propustit? Dik, snad budete nekdo vedet jak na to ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj. Já jsem na rodičovské a chodím do práce (zkrácený úvazek) a řekli mi, že hlásit zaměstnavateli to nemusím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zolina Tak ono hodně záleží jakou práci děláš, jestli by se to dalo vykládat jako střet zájmů nebo ne… u mnoha profesí i když budeš dělat stejný druh práce, tak souhlas nepotřebuješ, ale u některých ano.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ještě dodám, že také záleží na tom, co máš v pracovní smlouvě
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@slavuska1 píše:
Na mateřský bys musela mít svolení, na rodičovský ne
S tímhle to vůbec nesouvisí…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
S tímhle to vůbec nesouvisí…
souvisí..pokud děláš stejnou práci pro jinýho zaměstnavatele při mateřský tak musíš mít jeho souhlas, při rodičovský ne
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@slavuska1 píše:
@j.a.n.i1souvisí..pokud děláš stejnou práci pro jinýho zaměstnavatele při mateřský tak musíš mít jeho souhlas, při rodičovský ne
Nesouvisí, souhlas zaměstnavatele je potřeba (u stejné práce) kdykoliv při trvání pracovního poměru a jak během mateřské, tak rodičovské pracovní poměr trvá, tudíž v tom rozdíl není.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky dik moc. Dneska jsem se dozvedela, ze v puvodni praci stejne dostanu vypoved
takze dotaz uz neni aktualni..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zolina A on se ten zaměstnavatel stěhuje nebo ruší? A ty už si aktuálně na mateřské?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jani, nestehuje se ani nerusi. Proste me rekl, ze za me vzal nekoho jineho a kvuli me ho ted prece nevyhodi ![]()
Ja tam pred materskou delala 6 let, pak jsem byla s dvouma detma doma 5 let, a ted me to konci.
Udelal to i holkam co tam delavaly se mnou, nedal jim ani odstupny.
Je to pekna lumparna, cekam mazec, snad budu mit nervy se prat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zolina Tak jak si se ptala na brigádu při mateřské, tak jsem to pochopila, že máš ještě velkou část před sebou…
A určitě se per, nemáš co ztratit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mam pred sebou uz jen tri mesice, malou vzali do skolky, tak jsem se chtela pomalu rozjet brigadou nez nastoupim nastalo
Jinak nemam co ztratit, jen nanejvys radoby pratele. Moji zamesnavale si hrajou na kamarady, klidne zvou na kaficka a pak do oci vpali tohle. Ja jsem ten dobrak blbec, kterymu je blby si rict o odstupny, protoze oni na to nemaji penize, pry..Sakra ja nemam z ceho krmit deti a taky to nikoho nezajima
no, ale to uz tu padlo mnohokrat..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jani, ty tu hodne radis, nevis jestli po skonceni RD muzu mit nevybranou dovolenou jak si urcim ja?
A da se nejak zjistit jestli za me zamestnavatel plati zdrav. a socialni?
Vim, ze za jeden odpracovany den uz muzu dostat podporu v nezamest, ale musi byt za me zaplaceno to zdrav. a soc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zolina Tohle nevím, tady výklad nevím, v ZP je uvedeno, že se vyčerpá po skončení RD, ale není tam uvedeno, zda ihned, nebo klasicky rozhoduje zaměstnavatel.
No, pokud ho zaměstnavatel vykáže na pásce, tak to stačí, to jestli ho fyzicky odvede je věc druhá, ale nehraje až zas tak roli…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit