Práce při MD 2019

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
25.3.19 14:16

Práce při MD 2019

Ahoj,
témata tu podobná jsou, ale nikde jsem nenašla odpověď na můj dotaz. Můj dotaz se týká MD - mateřské dovolené trvající 28 týdnů s nástupem na ní 6-8 týdnů před TP (nikoliv RD).
Jedná se mi o práci pro stejného zaměstnavatele v době MD. Dočetla jsem se, že:

• Předně platí, že když budete chtít pracovat pro svého původního zaměstnavatele, nesmí to být na stejnou pracovní smlouvu, ze které čerpáte mateřskou.
  • Při přivýdělku by se tedy mělo jednat o jinou činnost, jinou pracovní smlouvu nebo třeba dohodu o provedení práce (DPP) či dohodu o pracovní činnosti (DPČ). Podle zákoníku práce přitom platí, že pokud si chcete přivydělat u svého zaměstnavatele, pak byste v tomto „náhradním“ pracovněprávním vztahu neměly vykonávat tutéž práci, respektive práci stejného druhu, jakou pro něj děláte běžně.

Je tu někdo, kdo toto absolvoval? Jde mi o to, že pokud nastoupím u stejného zaměstnavatele během MD na DPČ (v období do porodu a poté po šestinedělí), s tím, že se změní název pozice např. z „účetní“ na „asistentka finančního oddělení“ ale přitom nadále budu dělat stejnou činnost - dál budu pracovat na účetním oddělení. Kontroluje toto někdo, nebo se opravdu jedná jen o „formální“ změnu?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
25.3.19 14:35

Já jsem takto po dobu MD pracovala. Měla jsem DPP na jiný druh práce, ve skutečnosti jsem dělala to samé. Nikdo to nekontroloval.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.3.19 14:49

Ja delala na tajnacku, proplatili mi to az pak na rd

• Citovat
  • Upravit
101537
25.3.19 15:57

Asi takhle, nikdo ti neřekne, zda to nekdo bude resit nebo ne. Může a nemusí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat