Práce prodavačky - mám obavy, že něco pokazím
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
musíš si ten klid a čas vymínit, říct třeba "moment, jen to dokrájím,spočítám atd
"
A množství sýrů a salámů na váhu budeš mít za chvíli v oku! Zatím ukroj méně a postupně, už na váze, přihazuj plátky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Práce prodavačky je hrozná rutina. Týden budeš nervózní a pak se ti vše zautomatizuje. Vždycky si říkej, že to zvládla i větší nemehla. ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Ahoj holky.Po třech letech nastupuji do práce zítra. Budu pracovat v jednom obchodě se smíšeným zbožím. Nevím proč, ale mám trochu strach.Budu i u pokladny, takže se bojím manka, že něco pokazím, nebudu vědět, budu nervózní atd, další věc. Budu krájet uzeniny. Z toho krájecího stroje mám taky hrůzu, nikdy jsem to nedělala. A když bude někdo chtít neceho ukrojit třeba 20 deka, tak to vůbec neodhadnu. Vím, že asi řeším blbosti, ale jsem nervák. Podpořte měJsem spíš tišší typ a chodí tam spousta známých, budou do mě hustit, já se nebudu soustředit a něco zvrtám. Ach jo
Nedávno jsem taky nastoupila do obchodu a za pokladnu, měla jsem stejné obavy..
Zvládneš to
![]()
- Citovat
- Upravit
Buď v klidu, to budeš mít v oku hned. Jsem na rd pět let, chodím do kaufu na brigadu a jsem u uzenin. Nikdy jsem to nedelala, narezak jsem viděla tak na obrázku šlo to. Není to žádná hruza, uvidíš že to zmaknes ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky sem to chvíli dělala, bála sem se, ale během týdne sem to měla v oku, znala všechny kódy a kdesi cosi
akorát na ten kráječ bacha, já si na něm ukrojila celé bříško palce, to je hned a pak je „sranda“ obsluhovat lidi s krvácející rukou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ahoj holky.Po třech letech nastupuji do práce zítra. Budu pracovat v jednom obchodě se smíšeným zbožím. Nevím proč, ale mám trochu strach.Budu i u pokladny, takže se bojím manka, že něco pokazím, nebudu vědět, budu nervózní atd, další věc. Budu krájet uzeniny. Z toho krájecího stroje mám taky hrůzu, nikdy jsem to nedělala. A když bude někdo chtít neceho ukrojit třeba 20 deka, tak to vůbec neodhadnu. Vím, že asi řeším blbosti, ale jsem nervák. Podpořte měJsem spíš tišší typ a chodí tam spousta známých, budou do mě hustit, já se nebudu soustředit a něco zvrtám. Ach jo
Pokud chtějí „vcelku“, zvážíš ten zbytek štangle salámu a odhadneš, např. ![]()
Jinak hodně se přiučíš sledováním kolegyně ![]()
- Citovat
- Upravit
Krájení salámů a sýrů je strašná práce, zvlášť, jestli je to menší prodejna s horším strojem. Takže se na tebe nemůže nikdo zlobit, že ti to hned nepůjde. Nenech se dostat do stresu, hezky klídeček, pijánko. Klidně se s tím zákazníkem o tom pobav, že to děláš prvně, 99% lidí s tebou začne soucítit a budou trpěliví. A kasu už určitě mají takovou, že ti to napíše, kolik vrátit. Horší je to u stravenek. Měj po ruce kalkulačku a papír s tužkou. Lepší je zezačátku působit jako prdlouš, než mít každou směnu manko. Já jsem brigádně rozvážela v mládí pizzu. Spousta lidí mi dala půl částky ve stravenkách, ještě mi k tomu hodil dýško, no já tam občas stála, jako bych ani nedochodila základku
To se poddá. Učený z nebe nespadl a zákazníci jsou taky lidi. Neboj, brzo se ti to dostane pod kůži.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak bylo by divné, kdybys nervózní nebyla. Přeji ti štěstí na lidi, ať máš fajn kolegy, kterým nebude zatěžko ti ukázat a naučit. Já to štěstí měla a to je nejvíc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Čičorečka jo stravenky byly zlo
navic sme brali jenom nějaký, tak ještě zkoumat jestli mají tu co tam můžou uplatnit, když k tomu člověk doplatil třeba 2000kc bankovkou tak sem si připadala jak úplnej blb, než sem to v hlavě spočítala ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Neboj, jak se zase chytnes toho kolobehu, tak ti to uz ani neprijde
to zvladnes!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kriss Tina no přesně. Platili 248,– dali tři stavenky po 55,– řekli nechte to na 260,– a podali mi tisícovku. No nebyli jsme to schopný hned spočítat ani jeden
Tomu člověk nesmí podlehnout, protože občas si doma zapomene mozek každej.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Čičorečka píše:
@Kriss Tina no přesně. Platili 248,– dali tři stavenky po 55,– řekli nechte to na 260,– a podali mi tisícovku. No nebyli jsme to schopný hned spočítat ani jedenTomu člověk nesmí podlehnout, protože občas si doma zapomene mozek každej.
Jj, radši ukončit jedno počítání a pak teprve se pustit do dalšího, jj můj nerv ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Jj, radši ukončit jedno počítání a pak teprve se pustit do dalšího, jj můj nerv
Ještě jsem zezačátku špatně zvládala, když měli platit třeba 135,– a aby mi ušetřili drobné, tak mi dali 250,–
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Čičorečka píše:
Ještě jsem zezačátku špatně zvládala, když měli platit třeba 135,– a aby mi ušetřili drobné, tak mi dali 250,–
Tak to zadáš na pokladnu a ta to spočítá?
No taky mě poprvé zmátla přidaná dvacetikoruna
např. nákup za 170 a platili bankovkou 200korunovou a pak mi „pomohli“ dvackou
Některým zákazníkům to pálí rychleji, si zvykneš ![]()
- Citovat
- Upravit
Ahoj holky.Po třech letech nastupuji do práce zítra. Budu pracovat v jednom obchodě se smíšeným zbožím. Nevím proč, ale mám trochu strach.Budu i u pokladny, takže se bojím manka, že něco pokazím, nebudu vědět, budu nervózní atd, další věc. Budu krájet uzeniny. Z toho krájecího stroje mám taky hrůzu, nikdy jsem to nedělala. A když bude někdo chtít neceho ukrojit třeba 20 deka, tak to vůbec neodhadnu. Vím, že asi řeším blbosti, ale jsem nervák. Podpořte mě
Jsem spíš tišší typ a chodí tam spousta známých, budou do mě hustit, já se nebudu soustředit a něco zvrtám. Ach jo