Práce recepční, názor?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
31.10.18 10:58

Prace recepcni, nazor?

Zdravim, je tu nekdo kdo pracuje nebo zna nekoho kdo pracuje jako recepcni nejlepe v hotelu?
My mame nepretrzity provoz a 12 hodinove smeny, denni a nocni smena. Musime umet plynyle anglicky a nemecky. Za mesic mame kolem 195 hodin, skoro na nic nemam kvuli praci cas. Plat 15 hrubyho plus priplatky za nocni. Hosti jsou casto dost neprijemny nebo vlezly a kolektiv tam taky nic moc vetsina pracovniku tam z jinych mist napr. uklizecky, kuchari ani nepozdravi.
Je to tak vsude nebo jake mate zkusenosti vy?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Lalelale
31.10.18 11:04

2 cizí jazyky plynně, 12ctky a noční… za 15 tisíc bych si nenatáhla ani budík, to není plat ale dýško. Být tebou, šla bych dělat recepční někam do firmy za téměř dvojnásobné peníze a se stálou pracovní dobou. Omlouvám se za ostřejší názor, ale s tím platem si ten zaměstnavatel fakt dělá prču.

• Citovat
  • Upravit
4263
31.10.18 11:05
@Anonymní píše:
Zdravim, je tu nekdo kdo pracuje nebo zna nekoho kdo pracuje jako recepcni nejlepe v hotelu?
My mame nepretrzity provoz a 12 hodinove smeny, denni a nocni smena. Musime umet plynyle anglicky a nemecky. Za mesic mame kolem 195 hodin, skoro na nic nemam kvuli praci cas. Plat 15 hrubyho plus priplatky za nocni. Hosti jsou casto dost neprijemny nebo vlezly a kolektiv tam taky nic moc vetsina pracovniku tam z jinych mist napr. uklizecky, kuchari ani nepozdravi.
Je to tak vsude nebo jake mate zkusenosti vy?

V tomto ohledu žádné. Za 15 hrubého bych to prostě nedělal. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.10.18 11:09

Kamarádka pracovala v hotelu a podmínky podobné otřesné, plat tragedie. Vydržela tam rok a šla za lepším.
Já ted pracuji v jiném hotelu (nejsem recepční), ale holky na recepci tu chodí na 8 hodin, plat sice nevím, ale tipla bych že mají 20-25t hrubého. O víkendech chodí navíc ještě brigádnice, takže ty, co jsou tu nastálo, chodí o víkendech jen občas. Kolektiv je tu fajn, uklízečky ač je polovina z nich ukrajinek, jsou všechny milé a slušné.

• Citovat
  • Upravit
3580
31.10.18 11:17

Mám sousedku recepční, na plat si rozhodně nestěžuje, byť jeho výši neřekla. Ale je to hotel v centru Brna, takže možná jiný level?
Jinak po práci recepční jsem vždycky toužila, ale neznám moc jazyky, takže jen nesplněný sen, znám to jen z televize :))
Za 15 hrubého ovšem, to je velká bída.

edit - ovšem záleží kolik udělají ty noční, to bude asi slušné, ne? když máš 2 týdny noční.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3861
31.10.18 11:25

pokud umíš plynule 2 jazyky rozhodně bych hledala lépe placenou práci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
650
31.10.18 11:27

Před 10 lety jsem dělala na hotelu recepční. A tehdy jsem mela 15tis, a to čistého a zdálo se mi to málo :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3832
31.10.18 11:35

tak málo nedostane ani brigádnice…rozhodně bych šla jinam. Vzhledem k jazykové výbavě,nočním a platu…velký nepoměr…už bych byla dávno pryč

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
608
31.10.18 11:46

Jestli umíš plynně anglicky a německy, tak se vykašli na recepční. Ve firmě, jako je ta naše, nastoupíš za 32 hrubého. A na denní flexibilní prac. dobu. Chce to teda i nějaké charisma u pohovoru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.10.18 12:03

@dada85 fiha tak to je mazec co dostavame ted :lol:

• Citovat
  • Upravit
6445
31.10.18 12:31

To je docela drsne, a to jsem si myslela jaci jsme ve zdravotnictvi chudaci. Urcite najdes lepsi misto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
688
31.10.18 12:46

Pracuji na recepci v hotelu, plat mam teda o neco vyssi. Hotel je maly, jen 22 pokoju, pracuji na smeny, kratky dlouhy tyden, denni a nocni, vikendy i svatky. Staci mi tady anglictina. Za 15 hrubeho jsem nastupovala, od te doby mi zvedli plat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
608
31.10.18 12:53

Taky zalezi, co je to za hotel. Praci recepcni muzes prekousnout a postupovat vyse (pokud te ta prace jinak celkem bavi). jestli jsi tam rok, zkus se uchazet o praci v lepsim hotelu. Kdyz navstivim poradny 4-hvezd. hotel, nemam pocit, ze by se tam s nima nejak zametalo (nevidim do zakulisi). Kazdopadne bych se vykaslal na tu diru, ve ktere jsi ted.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.10.18 17:30

Dělám na recepci v hotelu, taky dvanáctky - denní, noční. Vystačím si tedy s jedním cizím jazykem a ani nemusí být plynulý a už při nástupu jsem měla větší plat.
Kolektiv máme dobrý, kuchaři, číšnici, pokojské - ne, že bychom se zrovna všichni navzájem milovali :) , ale většinou táhneme za jeden provaz..... Takže za mě ne, to v čem pracujete Vy, není normální…

• Citovat
  • Upravit
8036
25.1.19 10:02

Ahoj. V březnu se vracím po RD do práce. Mám syna skoro 11 a dcerce budou v březnu 3. Budu pracovat na recepci 12h směny,noční by měla být jen 1× v týdnu. Zvažovala jsem,zda si nenajít něco jiného. Trošku se bojím,jak to budu zvládat s dětmi. Muž tedy pracuje od po-pá 8h,takže na to budeme 2,ale stejně se bojím. Mohla jsem jít k soudu jako zapisovatelka,ale nakonec jsem si to rozmyslela a teď nevím,zda jsem neudělala chybu. Sice plat budu mít docela pěkný,ale třeba po noční nebude šance,abych šla spát. Máme malý byt a hlavně dcerka je malinká a nepochopí,že za mamčou do pokoje nemůže. Také mám strach z programu. Sice jsem s ním už před RD pracovala,ale nebyla jsem přímo na recepci,takže ho neznám do hloubky a recepční si stěžují,že je složitý. Je tu nějaká mamča od malých dětí,co pracuje na recepci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat