Práce servírka, jak se pohybuje finančně
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
Kámoška co dělá v motorestu na D1 má minimálku a cca 20 - 40 na dýškách podle měsíců.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
Nezlob se jak na dýškách v mínusu, leze mi na nervy že s tím počítají. Odvedeš práci a naúčtuješ cenu, co chceš ještě, nebo zvedni cenu úkonu a hotovo.Taky dáváš v prodavačce díško že tě obsouží, nebo kdekoliv jinde. To že servírky dělají za mimimální mzdu je jejich problém. Pokud za ni dělám tak víc nečekám. Mně v práci taky nikdo nedal korunu navíc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Proč nejdeš dělat kadeřnici na živnost? Zkušenosti máš, jistě bys měla i klienty. Jako servírka se nikam neposouváš. Kariéra také nic moc. Plus práce do noci. Je jiné, když končíš například v 19.00 a nebo když chodíš pravidelně domů po půlnoci. I když máš krátký dlouhý týden. Hodně lidí z gastra odchází. Nemá to budoucnost.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vejilka píše: Více
Fakt? Mne teda ty vydelky, vzhledem k tomu, co je náplní práce, přijdou fakt vysoke. Jako kolik lidi ma 50 cisteho?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Co má dávání dýška společného se slušností? Proč mám dotovat něčí zaměstnance? Dokud to budou zaměstnanci akceptovat, tak se nic nezmění.
- Citovat
- Upravit
V me kavárně se dělilo i spropitné z karty, ale nebylo to běžné. Casto se dělí jen hotovost. A to dělení bylo mezi plac i kuchyň. V roce 2019 to bylo v té moji malé kavárně u univerzity i 5 -6 tisíc za měsíc. Postupně to bylo méně a méně. Dělilo se to mezi 4 lidi. V restauraci s večerním provozem to bude třeba jednou tolik.
A proč se zaměstnanci v gastronomii rak málo platí? Jsou za tím vysoké náklady (pořizovací náklady, nájem, mzdy, pojistné za zamestance, energie, suroviny, pojištění, odpisy neprodaného, elwktronicke systémy ecidence, svoz odpadu, OSA, …) Proto mnozí v gastru zaměstnance doplácejí na ruku v hotovosti. Tim se vyhnou alespoň alespoň casto nakladu.
V současné době gasttonomie neni úplně ziskový obor. Pokud nemas top kvalifikaci a ochotu dřít 14 hodin denně,, bohatství te nečeká.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vejilka protože mám spoustu kolegů co šli podnikat a žádný med to není. Člověk má akorát starosti navíc ![]()
- Citovat
- Upravit
Ježíš, proč se na zakladatelku zas sypete jako vosy, jaké vynucování dýšek, vždyť se jen zeptala, jestli je to právě že reálné nějak s tím vyjít ![]()
Sice neporadím, protože v gastru jsem se nikdy nepohybovala a ani bych nechtěla, ale když už se to tu stočilo k diskuzi o dávání dýšek, tak já dávám v restauracích i třeba té kadeřnici. Ne nějak závratné, ale aspoň něco. Často teda platím kartou a vlastně jsem ještě nepřemýšlela, komu to jde, ale pokud tam mají třeba sklenici na tips a bylo všechno v pořádku tak zaplatím kartou svou částku a nějaké peníze tam hodím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vejilka tak práce v určitém podniku kde bych šla mívá jen so ne do půl noci, prěs týden do 22hod, teď pracuji do 21hod takže až takový rozdil časově není.
- Citovat
- Upravit
@Marieke děkuji že jste se mě zastala, taky mě udivuje kolik lidí je jedovatých na nevinný dotaz, za mě to píšou lidé co nikdy nedělali ve službách..
- Citovat
- Upravit
@mamule42 píše: Více
Dávání spropitného je i o osobním nastavení. Muj muž ho dává i v obchode, pokud je spokojeny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ale těch 35 000 nemá na pásce. Má smlouvu na minimálku a zbytek do obálky. Toto zkušenost z gastra.