Práce servírka, jak se pohybuje finančně
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@884135 na urad teda nechodím, ale v autoservisu zaokrouhlim na celou částku, stejně jako treba v kadernictvi. To mi přijde normální.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
To je tady v diskusích běžné, že si lidé na určité téma tříbí názory. Ne, opravdu tu nemáme žádný cenzorský Taliban, který by nepřipouštěl úvahy na dané téma. To, že jsem s obsluhou kdekoli spokojená, už dávám najevo tím, že tomuto podniku dávám vydělat svojí návštěvou. Ano, v opravdu dobrém podniku na úrovni, kde jsou ke mě hodně pozorní a splní mi třeba i mimořádné přání nad rámec běžně poskytovaného, tam to dýškem ocením ráda. Ovšem dávat dýško jen proto, že se upocený číšník uráčil mi přinést mražený polotovar osmažený na vyjetém oleji z friťáku a za pivo si řekne majlant a do halíře si nechá zaplatit i kohoutkovou vodu…Abychom se ve službách lámali před personálem v pase jen proto, aby nám milostivě křivě neustřihl ofinu, neplivnul do polívky… vždyť dělají jen svoji práci, tak jako ji dělá úředník za přepážkou, popelář…kterým nikdo nic nedá a také proč by ano?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@TaLucie píše: Více
Zamlada jsem dělala recepční a moje nejintenzivnější vzpomínka je, jak jsem kolikrát celý oběd postupně vyplivala do koše, protože vždy někdo volal/přišel, zrovna když jsem se odhodlala jíst ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak ono ale zase například na úřadech, v obchodech, v nemocnicích lidi taky řeší nálady, přání zákazníků a taky nedostávají nic navíc ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám kamarádky/známé mezi pár servírkami v Ostravě. O platu se nebavíme, ale z narážek poznáš, kde to stojí za prd. Vyhni se Třebovickému mlýnu a Radegastovně/Auře, které patří Schulzovým. Naopak dobře je v Assenu.
- Citovat
- Upravit
Slušné? Když nejsem spokojená, tak i tak mám dát dýško, jen proto že je to slušnost? Zaměstnavatel si mne ruce, že mu lidi makaj za minimální mzdu, a doženou to na dýškách. Směšný fakt.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@arinecka píše: Více
No hlavně pak nejvíc trati ti zaměstnanci ne? Dostávají peníze bokem a pak jak je nemocenská apod., tak to je slušná bída plus pak samotný důchod ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@izabe píše: Více
Jasně že jo, jenže to asi nechtějí vidět nebo nevím ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@arinecka píše: Více
Nechtějí nebo si neuvědomují. To je to samé jako živnostníci, kteří si platí minimum celý život a pak se diví, že mají nízký důchod. Hodně se to projevilo za covidu a hodně lidí z gastra odešlo, protože situaci viděli na reálných číslech.
- Citovat
- Upravit
@izabe píše: Více
Tratí na tom všichni, protože jde pak méně peněz systému, do zdravotnictví apod. Lidem pak jejich služby spojené se systémem dotují ti, co mají platy řádně zdaněné, ještě jim obvykle přispívají i na dávky, protože ono s papírovou minimální mzdou se dá více čarovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Paradoxně přitom majitelé gastro se napakovali, když falšovali výkazy kvůli programu Antivirus, ale peníze si nechali pro sebe. To byla ze strany ANO2011 trestuhodná nedbalost a naprostý diletantismus, že nechaly miliardy protéct s prakticky nulovou podporou podvodníkům. Naštěstí se podpory zaevidovaly do registru smluv.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Za mě. Alfa a omegou je provozovna kde by jsi pracovala. Jen tady je otázka jestli tam kde bude dobrý plat a výborný dýška se bez předchozí praxe na „place“ dostaneš. A nebudeš, minimálně v začátcích paběrkovat místa kde se to rychle střídá a tím je jasný, že to místo není úplně OK. Na to je asi při rozhodování důležitý myslet.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A ty si myslíš, ze ti co nedělají ve službách tak se v práci flákají a nedělají tebou uvedené činnosti? By ses asi hodně divila co kdo dělá a jakou má zodpovědnost. Řidiči v MHD taky dáváš za každou jízdu peníze navíc, že tě v pořádku dovezl? Sestřiče u doktora, že ti vzala krev a nebolelo to. Takto bych mohla pokračovat do nekonečna.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já teda musím říct, že jsem nikdy v gastru jako servírka nenadělala za minimální mzdu. Vzdycky bylo všechno ofiko. A peníze krásný. Jak plat, tak dýška. Ted pracuju v Rakousku a plat mam v čistém 2310€, na dýškách od 800-1600€ měsíčně, záleží jací jsou hosté, 3× do roka dostáváme peníze do obálky, které nechali hosté na recepci a sbírají se do velkého boxu (200-300€ každá obálka), teď jsme dostali bonus 500€ za recenze. Je to o místě kde pracuješ, pro koho pracuješ a take jak umíš s lidmi a jak umíš prodávat. Pro me je gastro krásná práce a jsem velmi spokojena.
- Citovat
- Upravit