Práce u PČR nebo VSČR?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4.3.20 10:26

Práce u PČR nebo VSČR?

Zdravím :mavam:
Příští rok končím studium VŠ. Obsah studia je zaměřena na resocializaci pachatelů trestných činů, nicméně jsem poměrně aktivní, sportovní typ se smyslem pro pořádek, který má rád bezpečnost a přehledem kolem sebe. Zvažuji nástup k PČR nebo VSČR. Je tu někdo, kdo má zkušenosti z obou služebních poměrů? Kde jsou jaké výhody, popř. možnosti v doplňění si dalšího vzdělání či možnost kariérního růstu? Děkuju za jakoukoliv odpověď. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
647
4.3.20 10:38

Zkus spíš AČR. Lepší platové podmínky, lepší pracovní doba a další výhod: výsluha, 14 dní rehabilitace, fksp apod.

Ale hlavně práce musí člověka bavit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.3.20 10:46

Děkuju Danielss za reakci. Že by mě práce nebavila, toho se nebojím a pak, vnímala bych to spíše jako poslaní. Obávám se však, že by pro mě v AČR neměli umístění, krom kuchaře :?. Brala bych hradní stráž, bohužel jsem byla obdřena pouze 160 centimetry :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.3.20 10:56

@Scarlet 3003 AČR má spousta míst, což veřejnost moc neví. A nejde jen o základní funkce :mrgreen:

Žena se většinou dostane na stab, administrativa. Pokud nemá vystudovanou speciální obor, který v AČR úplatný: zdravotnictví apod

Pokud má vs, tak o to líp má možnosti pro uplatnění

• Citovat
  • Upravit
4.3.20 11:37

Anonymní, děkuju za reakci. VŠ určitě zvyšuje možnosti uplatnění avšak pouze pro ty, kteří mají vystudovaný obor na Univerzitě obrany, nebo obor, který má v AČR více uplatnění, nebo ne? :think:
Nicméně, zkusím se na AČR s dotazem ohledně možnosti práce obrátit :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.3.20 11:56

@Scarlet 3003 Ne, automaticky, když má člověk jakoukoli VS, tak má větší uplatnění u AČR.
A vždy se jedná o místa důstojníků.

Co mám známý, tak… Spousta z nich má vystudovanou pedagogickou, čili učitele a raději šli do AČR. 3 měsíční kurz musí projít každý, tak či tak. Jen unobaci ho mají v rámci studia VS rozděleny…

• Citovat
  • Upravit
647
4.3.20 12:00

Jen dodám, že VŠ je sice pro AČR zajímavější, stejně tak jako vyučený v určitém oboru, který oni potřebují. Ale záleží na místech, která potřebují obsadit. I se stane, že s VŠ člověk může nastoupit na základní funkční (jako všude), ale pořád je na tom lépe placený, než jinde… Aspoň co vím od lidí, kteří jsou v AČR, PČR a vščr, případně u hasičů.

V Rakovníku se otvírá od nuly útvar, čili tam berou všechny a vyšších míst tam bude dost, pokud je nezavedli budoucí důstojníci z Univerzity obrany.

Zeptej se na rekrutacnim, je to lepší…ahoj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.3.20 14:05

Danielss, děkuju za další info :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie