Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@ProfZav Pokud zena nemusi tahat kyble do pater coz je zahul i pro netehotnou tak je to neco jineho…u nas uklid je dost náročný nedovedu si představit ze by to dělala tehule.
@Katka372 píše:
@Lalelale dělat kariéru ale není sen každého. Třeba paní chce žít obyčejný spokojený život a není na tom nic špatného..
Jojo chápu, jak to myslíš. Ale když nepočítám kamarádky, co si tím prostě jen přivydělávaly, tak všechny uklízečky, co znám, mají docela těžký život, který určitě není na vyskakování. Takže jo, ne každého baví kariéra, a v mnoha případech to je i dobře, Ale i tak si myslím, že to jde dělat i jinak, než životem uklízečky.
@Lalelale Ja zase co znam uklizecky tak se mají normálně
mají manželé kteri též vydelavaji takze vedou uplne normalni zivot. Jedna to dokonce dela jen aby se nenudila doma a penez maji jako šlupek ![]()
@Annabela11 Ted hodně odbíhám od původního tématu, ale přiznám se, že si hodně těžko představuji situaci, kdy manželka bohateho muže chodí uklízet domácnosti, protože se doma nudí.
Holky nejradeji bych mela svuj klid a uklizela cely zivot
uklidim dostanu minimalku a konec smitec v klidu domu ![]()
@Lalelale píše:
@Annabela11 Ted hodně odbíhám od původního tématu, ale přiznám se, že si hodně těžko představuji situaci, kdy manželka bohateho muže chodí uklízet domácnosti, protože se doma nudí.
Asi mi to nebudeš věřit, ale já takhle čas od času uteču z domova a jdu pomoc kamarádce uklidit kanceláře. Do práce opravdu nemusím. Ale ten klid, že „něco“ děláš a zároveň vypadnes od dětí, nebo z domova je skvelej. Původně jsem zdravotní sestra, ale vím, že za současné situace se do zdravotnictví nevrátím. Uklízet domácnosti bych tedy nešla ale kanceláře jednou za čas mi nevadí. A peníze mají uklízečky větší jak já v nemocnici při směnném provozu. ![]()
@Anonymní píše:
Holky nejradeji bych mela svuj klid a uklizela cely zivot![]()
![]()
![]()
uklidim dostanu minimalku a konec smitec v klidu domu
Mně teď přijde, že uklízečky v mém okolí mají nějak extrémně blbé zkušenosti
Ale doopravdy, všechny, co jsem si s nimi popovídala trochu hlouběji, přiznaly, že úklid jako full time způsob obživy znamená poměrně těžkou (a občas i pěkně nechutnou práci, když jsem viděla, co lidé byli schopni napáchat na firemních toaletách), kdy za minimální mzdu dřete od nevidím do nevidím a ještě pravidelně dostáváte sprchu, že jste někde něco neudělali pořádně. Když vezmu naši uklízečku doma, tak má vyšší hodinovou sazbu, než jsou běžně inzerované, a jednou jsme si ze zvědavosti zkusili spočítat, kolik by musela uklidit domácností, aby se vyšlphala na aspoň průměrný plat, a i tak to číslo bylo šílené.
@Lalelale píše:
Taky úklid nevidím jako práci snů…jako šůrovat po..né hajzly je fakt relax
![]()
@lilith1 Prace snu to asi neni a relax též ne to tu ani nikdo nezminoval stejne tak neni relax makat nekde kde umiraji stari lide a myt jim pokadene zadky atd…
Příspěvek upraven 11.09.19 v 15:08
@Lalelale Znama se zivi uklidem domácnosti a muzu ti rici ze je to dobřé placená práce.
@Lalelale Neuklizi domácnosti uklizi ve škole na částečný uvazek v praci si pokeca a je spokojená.
@Annabela11 zatím jsem nikde neviděla uklízečky nic tahat. vždy vozík a výtahem patra.
i ve fabrikách
@Katka372 píše:
@Lalelale dělat kariéru ale není sen každého. Třeba paní chce žít obyčejný spokojený život a není na tom nic špatného..
souhlasím, mám to stejně
@atominnka Asi si nebyla vsude kde se uklízí že? takze treba u nas vytah opravdu neni a uklizecky tahaji kyble do pater.
@Annabela11 neříkám, že to tak nikde nemuze být, pouze konstatuju, že jsem se s tím nikdy nikde nesetkala