Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Pokud netaháš těžké věci a můžeš si to dát na vozík, tak to asi vadit nebude. To, že je ti špatně z pachů, je normální. Otázka spíš je, co používáš, aby to nevadilo plodu, ale pochybuju, že to bude extra špatné, když se s tím umývají prostory pro děti.
Tak jestli nemyješ podlahy kyselinou, tak to nevadí. Doma asi taky budeš uklízet a takové věci neřešíš.
Po místních diskuzích by mě zajímalo, která práce je podle ženských zde bezpečná v těhotenství?
Příspěvek upraven 11.02.19 v 12:28
Takto, já jsem toho názoru, že druh práce není to hlavní co rozhoduje o tom jestli ji v těhotenství můžeš dělat nebo ne (samozřejmě se nebavím o opravdu rizikových zaměstnáních). Jde o to jak to zvládáš ty konkrétně. Osobně si nemyslím, že by ty saponáty byly nebezpečné a ty kýble s vodou bys neměla tahat v rukou ale vozit na vozíku a třeba je nedávat tak moc plné… Ale jak píši výše, jestli to nedáváš, tak je úplně jedno, co ti tady kdo napíše a zařiď se podle sebe ![]()
oj tak to tě teda lituju, já nesnesu nic v těhotenství, když jsem čekala prvního přešla jsem na přírodní preparáty, jinak bych se zbláznila. Bohužel někoho to nepřejde až do konce těhotenství. Jak dlouho máš v plánu pracovat?
@Anonymní píše:
Ahoj, jsem na začátku těhotenství, své běhu jsem vlastně zjistila tak že se mi zničehonic začalo v práci že všech těch čističů a saponatu zvedat žaludek a motat občas hlava, tak jsem si udělala test a bylo to.Ale chci se vlastně zeptat je pro mě tahle práce vůbec vhodná. Momentálně pracuji jako uklízečka na zš a poměrně dost se natáhla s kyblemi s vodou i když jsou tam vozíky, ale nejvíc mě straší ty saponaty, sice nezvracim, ale zvedá se mě furt strašně žaludek, poslední dobou vlastně z jakého kolik pachu…
Jsi těhotná, ne nemocná
@Anonymní píše:
Ahoj, jsem na začátku těhotenství, své běhu jsem vlastně zjistila tak že se mi zničehonic začalo v práci že všech těch čističů a saponatu zvedat žaludek a motat občas hlava, tak jsem si udělala test a bylo to.Ale chci se vlastně zeptat je pro mě tahle práce vůbec vhodná. Momentálně pracuji jako uklízečka na zš a poměrně dost se natáhla s kyblemi s vodou i když jsou tam vozíky, ale nejvíc mě straší ty saponaty, sice nezvracim, ale zvedá se mě furt strašně žaludek, poslední dobou vlastně z jakého kolik pachu…
Předpokládám, že pracuješ s koncentráty. Denní vdechovani tech vyparu, např chlor určitě vhodné není. První tri měsíce jde o všechno
@pannda píše:
Jsi těhotná, ne nemocná
Jo? Já jsem se teda v prvním trimestru nemocně cítila. Jediné, co u mě těhotenství od nemoci odlišovalo, bylo, že jsem nebyla nakažlivá.
Doma jedem dost eko,už rok…A v práci se používá to nejlevnější, nejsou prostě peníze…
Tak ono spíš záleží taky na tom jak to těhotenství probíhá. Když jsem čekala dceru, tak práce nebyl problém, jen se mi občas navalovalo
dělala jsem u starých inkilontinentnich lidí. Ale teď čekám syna a první 4 měsíce jsem se neodlepila od WC, takže bych ani pracovat nemohla
ale měli jsme doma štěně a vytírala jsem denně savem a děti jsou v pořádku
Záleží na více okolnostech, prober to s doktorem
A za další že mě teda příšerně bolí krecaky na nohou,punčochy nosím, ale stejně večer nemůžu skoro chodit…
@Anonymní píše:
A za další že mě teda příšerně bolí krecaky na nohou,punčochy nosím, ale stejně večer nemůžu skoro chodit…
Tak běž na gyndu a on podle tvého zdravotního stavu usoudí, zda musíš doma zůstat na rizikovém. Ale práce jako taková nebezpečná není.
Ja si teda myslim ze vdechovani denne levnych cisticich prostredku neni nic vhodneho predevsim v 1. trimestru. Ja se tomu uplne vyhybam. Ale co nosit rousku nebo respirator? + davat toho mene. Abys to nevdechovala a nedelalo se ti zaroven zle…
Jinak prace nevadi pokud to snasis dobre proc ne ale delej vse pomaleji, nepremahej se, setri se a tezke veci opravdu nenos. Kdyz ucítis ze je to narocne nedelej to. Kybl s vodou nevadi ale rozhodne ne nic kolem 20kg. Ja to mam v praci taky zakazane nosit!
Nevím jak je to u ostatních uklízeček ale u nás těhotné pracovat nesmí. ( Nemocnice) Jedna kolegyně vždy podepisuje že přebírá všechny rizika a už potratila několikrát.. Já šla hned po návštěvě gynekoložky ale stejně už bylo pozdě 😥