Práce v Německu - kde jste našli?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Práce v německu - kde
Ahoj vsichni,
Chci se zeptat, zda nekdo z Vas pracuje v Nemecku? Jak jste se tam dostali? Hledame s pritelem praci ale neumime nemecky jazyk.. Ja umim alespon dobre anglicky. Kde jste hledali takove nabidky? Jakakoliv prace, nevybirame si. Hledali jsme na internetu ale nic.. Uz nemuzu delat tady za 13000 hrubeho, to je proste strasny. Dekuji ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@whitechick umela jsem jazyk. Bez toho asi tezko neco najdete. Pak si nasla inzerat na internetu, napsala zivotopis, poslala. Jela na pohovor, vzali me. Dostala jsem smlouvu a pak resila stehovani a zbytek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Uprimne cizincu ktery neumi jazyk je tu jako nasr…
asi si od toho moc neslibujte
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@whitechick bez aspon zakladni znalosti jazyka nemate sanci na normalni zivot. Jak si chcete bez nemciny sehnat byt? Nebo jakou mate predstavu? Nejdriv prace a pak byt? Bydlite blizko u hranic?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@whitechick Bez jazyka ci kvalifikace se vam v Nemecku nebude zit lepe nez v CR. Najdi si v CR lepe placenou praci, nauc se jazyk a pak zacni hledat praci v Nemecku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My jsme byli s manzelem jako studenti v Nemecku nekolikrat (vzdy o prazdninach cca na 3mesice). Ja neumela nemecky temer nic a on dobre. Podle toho to tak vypadalo, domluvil si vse, spoustu prescasu, komunikace s kolegy atd. Mne pomohl jak mohl, ale i tak, bylo to tezke. A to podotykam, ze jsme delali zasadne manualne (uklidy, manzel fabriky). Kazdopadne ty uklidy nebyly vubec spatne, clovek chodil z prace s cistou hlavou. Ale na “zaskoleni” byla potreba aspon minimalni znalost jazyka. Na anglictinu bych se nespolehala, jelikoz tyto prace delaji a vedou casto cizinci a ti 3.jazyk neznaji (Cerna Hora, Chorvatsko atd.)Kazdopadne jsme si museli zaplatit v CR agenturu, ktera nam zprostredkovala s nem. agenturou praci (bylo nutne prac. povoleni, v nasem pripade studijni potvrzeni). Vydelek tam byl ale velmi slusny ![]()
- Citovat
- Upravit
Přes německou pracovní agenturu. Není to jako v ČR, kde agentura odře na kost. Manžel bral u agentury stejně jako teď, kdy je přímo pod německým zaměstnavatelem. Na rozjezd v Německu super, zaměstnanci umí česky.
Pro kontakt mi napište IP, nechci tu dělat reklamu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Máme auto a od nas je nemecko cca 40km. Bydlely by jsme v CR. V Nemecku urcite ne, neumim jazyk a budu tam bydlet.. + bych si penez moc neuzila kdybych mela platit ty jejich najmy apod.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pracuji v Německu, práci jsem si sehnala sama. Mluvím ale perfektně německy a mám německou univerzitu. Podřadně se opravdu necítím. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zdravím všechny. Po letech na úřadě mě přepadla potřeba změnit práci, a protože jsem z Chomutova a do Německa to máme co by šutrem dohodil, napadla mě samozřejmě tato varianta. Německy umím dobře. Jenže mám trochu strach jako samoživitelka opustit svý jistý a vrhnout se s dětma v náručí do neznáma. Na FB na mě pořád vyskakuje reklama na tuhle agenturu: https://prace.starke-jobs.com/nabidka-prace/, znáte ji někdo? Máte zkušenosti? Je lepší hledat práci osobně nebo je to jedno? Případně na co si dát pozor?
Díky všem. ![]()
- Citovat
- Upravit
Jestli umíš německy, tak hledej v Německu. Webů na hledání práce je hromada. Jinak silně doporučuji se vyhnout českým agenturám a českým zaměstnavatelům. Co se týká zprostředkování práce, tak jsou na FB různé skupiny - a opět stačí zapnout mozek a hledat. Výborné reference má např. pan Sulek (možná Šulek). Také záleží, co tam chceš hledat, šikovný člověk si v ČR vydělá víc, než v Německu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hlavně si hlídej čistou a hrubou mzdu…může se lišit i o 50% (daně)…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit