Práce v Siemens Ostrava

Napsat příspěvek
Velikost písma:
167
29.9.15 13:26

A kdy máš jít na pohovor?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2874
29.9.15 13:26
@wuchinka píše:
A kdy máš jít na pohovor?
Čtvrtek.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
29.9.15 13:51

@Blekota Asi takhle, ptala jsem se kamaráda, který tam pracuje řadu let jako konstruktér(v Praze teda, ale tam je ta fluktuace taky)..taky průběžně koukám na jejich stránky a mají tam inzeráty stejné kolem dokola několik let.Bylo mi řečeno, že na lidi je jednak dost velký tlak ohledně časových termínů a následně ohledně různých změn(hodně jich přichází z Německa),často jedna ruka neví co dělá druhá. Přitom se hlídá chybovost a furt se po tobě nekdo vozí. Stres a hodně práce za nepříliš nevelký plat-to je důvod, proč lidé brzy odchází jinam.On je Siemens vpodstatě kolos, který přerostl sám sebe a otázka je, jak to s jeho fungováním v ČR bude nadále vypadat, protože je v červených číslech. Jinak personalistů maji 3 sloní zadky ale s nejnižší produktivitou práce ze všech oddělení..Jinak mezi zaměstnanci v Praze teď koluje reklama Hornbachu, která vystihuje prý situaci v símensu https://youtu.be/LVJOedTBogU.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2874
29.9.15 13:54

@wuchinka děkuju za info. Dnes jsem se od personalistky dověděla, že nakonec bude nabírat na pozici fakturantky s NJ. Což bude asi něco jiného než konstruktéři v Praze.
Uvidím a dám vědět. Zajímá mě, jak to tam chodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
29.9.15 14:02

No nebude to pozice konstruktéra, ale atmosféra je tam na všech odděleních stejná, s tím počítej. Teď ti třeba řekla personalistka, že to nakonec bude práce fakturantky, ne účetní. A teď si představ, že takhle to bude se vším. Každý den překvapení. Každopádně přeji pevné nervy, a když tak napiš jak se ti tam daří :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2874
29.9.15 14:22
@wuchinka píše:
No nebude to pozice konstruktéra, ale atmosféra je tam na všech odděleních stejná, s tím počítej. Teď ti třeba řekla personalistka, že to nakonec bude práce fakturantky, ne účetní. A teď si představ, že takhle to bude se vším. Každý den překvapení. Každopádně přeji pevné nervy, a když tak napiš jak se ti tam daří :kytka:

Jdu jen na druhé kolo. Prvním telefonickým jsem prošla (včetně NJ). Nevím, jestli mě vůbec přijmou. Jestli budu dělat nějaké další testy přímo tam.
Zajímavé. Docela se i na ten hukot těším :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2342
30.9.15 12:40
@Blekota píše:
Jdu jen na druhé kolo. Prvním telefonickým jsem prošla (včetně NJ). Nevím, jestli mě vůbec přijmou. Jestli budu dělat nějaké další testy přímo tam.
Zajímavé.Docela se i na ten hukot těším :mrgreen:

Tím hukotem myslíš korporátní bordel?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2874
2.10.15 15:12

@wuchinka Takže jsem tam včera byla, dnes mi volali, že potřebuji pro sebe krativní práci a ta, co mi nabízeli je stereotypní. Ale nabídli mi další pohovor v úterý jít na faktury.
Takže to zkouším podruhé a naposled.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
2.10.15 19:21

@Blekota no těch volných pozic tam maj víc, no.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2342
6.10.15 13:58
@Blekota píše:
@wuchinka Takže jsem tam včera byla, dnes mi volali, že potřebuji pro sebe krativní práci a ta, co mi nabízeli je stereotypní. Ale nabídli mi další pohovor v úterý jít na faktury.
Takže to zkouším podruhé a naposled.

Takže na faktury je potřeba kreativita, jo? :mrgreen:  :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2874
6.10.15 16:27
@WontTell píše:
Takže na faktury je potřeba kreativita, jo? :mrgreen: :mrgreen:

Asi jo, jdu zítra. (měla jsem jít dnes ale přehodili to na zítřek). Jdu extra sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.10.15 18:53

Ahoj, napište prosím potom někdo jak moc se tam používá němčina, jestli i na telefonáty, nebo jenom písemně. Taky jsem uvažovala, že si tam dám životopis. Koukala jsem na jejich pozice a mají tam, že jsou vhodné i pro absolventy a všem dají 19hrubého? já mám praxi 5 let (sice z jiného oboru),ale i tak si myslím, že by člověk měl mít více, než absolvent, který nemá žádnou praxi, žádné pracovní návyky, zkušenosti z práce pod stresem apod…

• Citovat
  • Upravit
2874
10.10.15 19:00
@Anonymní píše:
Ahoj, napište prosím potom někdo jak moc se tam používá němčina, jestli i na telefonáty, nebo jenom písemně. Taky jsem uvažovala, že si tam dám životopis. Koukala jsem na jejich pozice a mají tam, že jsou vhodné i pro absolventy a všem dají 19hrubého? já mám praxi 5 let (sice z jiného oboru),ale i tak si myslím, že by člověk měl mít více, než absolvent, který nemá žádnou praxi, žádné pracovní návyky, zkušenosti z práce pod stresem apod…

Já tam byla 2× na pohovoru. Na pozici operativní nákupčí musíš používat i telefon ale na fakturách stačí jen e-mailová komunikace. Nemusíš nikam volat.
Ale zase mají takové bonusy, o kterých se ti může jenom zdát. 6 tisíc kafeteria na celý rok, 2 tisíce na jazykový kurz, stravenky, 3× home office, pak 3× do roka volno (v případě, že na úterý či čtvrtek výjde svátek, tak pátek či pondělí máš placené volno, potom příspěvky na životko, a také si můžeš koupit i akcie.
A to je jenom začátek. A 3× do roka můžeš zůstat doma, když ti je blbě, + 3 dny z nemocenské máš plně hrazené. Takže 19 tisíc základ hrubého (asi 15 čistého) na ostravu je hodně dobrý plat, + ty bonusy!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.10.15 20:08

To zní dobře ty benefity, jenže mám zkušenost ze své současné práce, že zrušili co se dá a pak zbyde skoro jenom ta mzda. Proto se mi to zdá málo. Nesnáším řeči typu benefity jsou nenároková složka když se ruší, ale když ptáčka lapají, tak krásně mu zpívají. Ale díky za informace. Asi po novém roce zkusím poslat životopis.

• Citovat
  • Upravit
2874
11.10.15 10:33
@Anonymní píše:
To zní dobře ty benefity, jenže mám zkušenost ze své současné práce, že zrušili co se dá a pak zbyde skoro jenom ta mzda. Proto se mi to zdá málo. Nesnáším řeči typu benefity jsou nenároková složka když se ruší, ale když ptáčka lapají, tak krásně mu zpívají. Ale díky za informace. Asi po novém roce zkusím poslat životopis.

Co vím, tak benefity neruší. Jediné, co je u nich snad nenárokové, je bonus až 200% příplatek, ten je jednou za rok. Zatím nevím, z čeho se počítá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat