Práce v těhotenství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24292
27.12.11 09:20
mag píše:
A zrovna nedávno tady někdo psal, že těhotné sestry v nemocnicích neexistují :lol: Natož na JIPu. A hele, ono to jde :palec:

Fakt to jde, prolezla jsem všechny směrnice bezpečáků, vyhlášky, odkazy z nich. Pěkně jsem si je nosila všude v kabelce, kdyby mě chtěl někdo prudit. Jestli to není o tom, že se chtějí té sestry „zbavit“, aby třeba nedejbože nemusela mít nějaké úlevy, nebo jim sem tam neodešla na kratší PN. Pokud je ta „úleva“ zákonná, třeba, že nemusíš, ale můžeš mít noční, tak co řešej. Prostě většina žen je občas za život těhotná a má dítě. Když pak vrchní protáčí oči, že se jí vrací sestra do směnnýho provozu a má dítě, tak asi zapomněla, že ona kdysi měla děti dvě. Přijde mi to neslušné.

Příspěvek upraven 23.05.15 v 20:04

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
22.5.15 14:17

Ahoj holky… mozna uz tady ten dotaz byl, nevim. Pracuju jako sestricka na kardiochirurgickej resuscitacni pooperacni jipce a je to par dni, co jsem zjistila ze cekam miminko. Nechci to v praci roztrubovat aby za me nekdo makal, ale prece jen tahat stokilovy chronicky pacienty se mi nechce… prosim o nazor nebo treba podobny pripad nektere z vas. Po jak dlouhe dobe jste sly na PN atd..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
23.5.15 20:05

@Barx na PN jsem nešla, na jakékoliv manipulace jsem si volala sanitáře a šikovně si zalézala k hlavě jistit endotracheálu nebo trášu, kde se jistí a zvedá hlava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
16.6.15 21:39

@danyk dekuji… nase stanicni me poslala na pn hned… kvuli zareni z rtg atd… pry tezce rizikovy prostredi… :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.8.22 16:49

Dotaz

Zdravím dámy,
Píšu jako anonym, protože nikdo ještě neví, že čekáme mimi, tak pro jistotu.
Mám administrativní pozici. Je to typická kancelařina. V práci bych chtěla zůstat co nejdéle, ale… jsem 10tt a mám hrozné problémy se žaludkem. Např. Když si kolegyně ráno dělají snídaně, obědy apod, tak ty smrady prostě nedávám. Navíc trpím zácpou a to celkem bolestivě ( musím užívat glycerinové čípky). Nyní k tomu mám klasické bolesti jako při MS, které jsou normální. Bohužel jsme hlídané a některým se nelíbí, že prostě jsem třeba 20min na wc. Fakt nevím co mám dělat. Navíc tím, že jsem v práci se mi na velkou chodí opravdu těžko a trpím na bolesti břicha celý den. Mám nárok si zažádat třeba o homeoffice, když to pozice umožňuje? Nebo dá se to nějak řešit? :think:

• Citovat
  • Upravit
101727
22.8.22 16:53

Tak narok požádat si o HO určitě mas, ale ti neznamená, ze mas z titulu těhotenství narok na to, aby by ti byl i schvalen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.8.22 17:05

@j.a.n.i1 ano děkuji. Odpověděla jste mi přesně podle toho co mě trápí. Nárok zažádat mám, ale nemají povinnost mi to schválit. :nevim: A jelikož se nám homeoffice schvaluje pouze při nemoci (aby jsme radši nesli marodit), tak nevím nevím. Já neberu těhotenství jako nemoc, ale ten homeoffice by mi ulevil. :roll: Jsem z toho drobet zoufalá. Každý den jdu do práce s tím, že budu trpět 🙄 a budu se stydět chodit na wc :oops: vím, že to bude lepší, jenže…

• Citovat
  • Upravit
101727
22.8.22 17:12

Já nevím proč lidi na všechno potřebují nějaký nárok, tak prostě dojdi za šéfem, sděl mu, že jsi těhotná a máš takové či makové problémy a že bys prostě potřebovala být doma, jinak je riziko, že skončíš na neschopence. Do háje, co je na tom tak složitého lidsky a věcně komunikovat. Ano, musí na to člověk být platným zaměstnancem a ne někým, koho jen neví, jak vyhodit, ale nevidím důvod, proč by nemělo jít se domluvit. A vím o čem mluvím, domluvila jsem si HO v těhotenství v podniku, kde do té doby byl životní problém posunout pracovní dobu o půl hodiny, ale prostě pokud máš co nabídnout, tak se dá domluvit lecos.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2631
22.8.22 17:19

Ahoj, já mám taky kancelářskou pozici a od 12tt, kdy jsem ležela v nemocnici s krvácením, mám HO, doktor mi chtěl dát rizikové těhotenství, ale v práci jsem se dohodla na HO. Je to super, můžu být s PC v posteli a nejsem doma na šedesáti procentech.

Máš nárok leda tak na rizikové těhotenství, pokud se s doktorem dohodneš, na homeoffice se musíš domluvit přeci v práci, ne? :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.5.25 08:11

Dělám kontrolora prodeje. Jsem na nohou 10-12 hodin denně, fyzicky náročnější práce. Sednu si vesměs pouze v autě, jsem hodně ve dřepu, různě se ohýbám, krcim, těžké věci jsou na denním pořádku atd. Musí se zkontrolovat vše. Mám v plánu být v práci až do nastupu na mateřskou. Poslední dobou mi přijde, že jakmile některé maminky zjistí, že jsou těhotné, okamžitě přestávají chodit do práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí