Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky jsem priblizne v 5 tydnu tehotenstvi. K lekari se chystam zitra. Pracuju v zahranici v jedne kavarne. Prace neni namahava, tezke veci nezvedam kdyz je cas tak se i posadim. A chci se zeptat jestli touto praci, kdy jsem skoro 8 hod denne na nohou nemuzu ohrozit mimco? Popripade jak dlouho byste doporucovaly v praci jeste zustavat. Zatim se citim dobre a chtela bych zustat co nejdele to pujde.
pokud ti bude dobře, nebudeš mít žádné problémy, tak nevidím důvod proč zůstávat doma na neschopence. Jen počítej s tím, že tím, že v práci hodně chodíš, můžeš mít problém s bolestí zad a nohou - ale to až by ti narostlo bříško, takže tak od 5. - 6. měsíce. Ale bude to záviset zase jenom na tobě, jak se budeš cítit.
řekneš doktorce jakou děláš práci, resp. ona se tě zeptá, a na základě toho ti dá neschopenku pro rizikové povolání nebo ne.. ![]()
No, hlavne se to bude odvijet od toho, jak se budes citit, nekdy dostanes neschopenku i kdyz nemas rizikove povolani… Takze se pozoruj a dokud budes ty sama OK a nenosis nic tezkeho, klidne pracuj!
Ahoj, já pracovala celé těhotenství až do porodu. Celý den jsem byla na nohách a když bylo potřeba, tak jsem občas nosila i težší věci. Těhotenství i porod byl bez problémů, mimčo zdravé. Teď jen lituji toho, že jsem si aspoň ke konci nedala pár týdnů pauzu a neužívala si těhulkování. Pokud se cítíš dobře, tak si myslím, můžeš klidně pracovat, ale určitě všeho s mírou.
Take pracuji, jsem mani-pedikerka, pracuji hodne ohnuta a planuji pracovat az do 38. tt nebo jak telo dovoli. Zatim je vse v poradku, miminko beznou praci urcite neohrozis, spis Ty se muzes citit schvacena, unavena, otoky a tak. Ja trpim na otoky, takze vecer nic moc, take mi hrozne tvrdne bricho, ale to nema s praci co delat, tvrdnu v kazdem tehotenstvi a je jedno, co delam/nedelam. No a hlavne v zahranici (aspon zapadne od CR hranic) neni tehotenstvi brano jako nemoc a neschopenku dosatnou opravdu jen prave rizikove tehule. Linda
dělala jsem v kavárně až do 34tt a nebyl žádný problém, je pravda, že jsem měla těhotenství bez jakýchkoliv komplikací, trošku jsem se šetřila (neskládala dodávky apod. a navíc jsem měla i hodně administrativní práce), ale fakt záleží, jak to bude u Tebe probíhat..8hodin na nohou bych jako problém samo o sobě neviděla, ale to Ti fakt nikdo neřekne, jak se Tvé těhotenství bude odvíjet, tak hodně zdaru ![]()
No vzhledem k tomu, že rozdávání neschopenek 15 min. po souloži je česká specialita, tak to asi ve Švýcarsku neklapne ![]()
Pracuj, dokud se na to budeš cítit ![]()
pracuju v hospodě jako servírka a krom toho, že jsem přestala dělat večerní směny, kdy je tam hodně zahuleno, makám normálně dál. Když je možnost, tak si sednu, jinak nic zvláštního. Plánuju pracovat tak do 36tt vzhledem k tomu, že zatím jsem bez komplikací.
opravdu zalezi,jak se budes citit ty a miminko ![]()
pracovala jsem v lekarne-takze ohybani k suplikum s leky,pobihani po lekarne a takto jsem byla za tarou i nekolik hodin v kuse,do toho prejimka zbozi(leku)-krabice a nekdy i odpoledni do 9 do vecera.. Ve 24tt jsem toho mela tak akorat,navic me zacalo tvrdnout brisko. Gynekolog mi napsal ihned neschopenku.
Souhlasím s x-juliet, měla by ses řídit hlavně vlastními pocity a jakmile poznáš, že je pro tebe práce náročná nebo se už prostě budeš obávat že tvoje pracovní vytížení ohrožuje stav miminka měla by sis naordinovat klídeček s mimčem ![]()
Třeba já jsem pracovala ve škole jako učitelka zeměpisu a třídní 4.ročníku a v práci jsem byla až do těchto vánočních prázdnin, protože mi to doporučil lékař
v Itálii se neschopenka dává každé bez rozdílu, není to tedy česká specialita… ![]()
mag píše:
No vzhledem k tomu, že rozdávání neschopenek 15 min. po souloži je česká specialita, tak to asi ve Švýcarsku neklapnePracuj, dokud se na to budeš cítit
karolínka12 píše:
v Itálii se neschopenka dává každé bez rozdílu, není to tedy česká specialita…
mag píše:
No vzhledem k tomu, že rozdávání neschopenek 15 min. po souloži je česká specialita, tak to asi ve Švýcarsku neklapnePracuj, dokud se na to budeš cítit
A víš že se vůbec nedivím a tipuju, že ještě ve Španělsku a Řecku.
Já byla naprosto v pohodě, tak jsem dělala až do 34. týdne pěkně v nemocnici na JIPu. Naštěstí se mi vyhnuly všechny resuscitace, tam bych asi moc platná nebyla
.
Příspěvek upraven 23.05.15 v 20:03
danyk píše:
Já byla naprosto v pohodě, tak jsem dělala až do 34. týdne pěkně v nemocnici na JIPu. Naštěstí se mi vyhnuly všechny resuscitace, tam bych asi moc platná nebyla.
A zrovna nedávno tady někdo psal, že těhotné sestry v nemocnicích neexistují
Natož na JIPu. A hele, ono to jde ![]()