Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Nemuzu si vybavit chuť, nechutnaji jako perniky, kdyz maji podobne koření?
Ja delam s vlasaky, hrebicek a skorice. Urcite nechutnaji jako pernicky.
Oživuji diskuzi…
sháním recept na pracny bez ořechů, co jdou dobře vyklepat. Mám jeden jsou hrozně dobrý, ale půlka jde vždycky do kopru. Můžou být s máslem, sádlem, Herou, na tom mi nezáleží, ale bez ořechů, ideálně hodně kakaové.
@fea 75 píše:
Oživuji diskuzi…
sháním recept na pracny bez ořechů, co jdou dobře vyklepat. Mám jeden jsou hrozně dobrý, ale půlka jde vždycky do kopru. Můžou být s máslem, sádlem, Herou, na tom mi nezáleží, ale bez ořechů, ideálně hodně kakaové.
Na vyklopeni mám fígl. Vezmu kousek těsta a nejprve je zlehka obalim v hrubé muoce a pak vmacknu do suché nevymazané formičky. Krásně vyklopíš.
@nick mandarinka píše:
@Aleriga děkuji za radu nikdy by mě to nenapadlo, zkusim
Opravdu to funguje, mám to od prababičky.. ![]()
Formičky ale musíš na další várku. umýt a pečlivě osušit.
Ja pracny nedělám protože mě nikdy nešly z formicek, tak uvidim jestě jednou děkuji
Holky, hlavně nesmíte ty formičky mýt. Jenom oklepat a nasucho otřít. Já je mám takhle už léta a jenom jednou jsem je nepředloženě umyla a i když jsem je pak vymazala, stejně se mi ten rok trhaly. A je to jedno, jestli tam ořechy jsou nebo ne, já do jich dělám i s i bez a vyklepu to vždycky ještě dokud jsou horké. Ale mám zase problém u vosích hnízd. To už jsem zkoušela všechno možné ba ne a ne je vyklopit. Otvírací formu mám, sypala jsem cukrem, všechno a zase jsem z toho pak musela udělat vosí koule
Tak kdyby někdo věděl zaručený recept?
@Buba mara a jaky máš recept na ty úly?
Já mám taky vyklápěcí, vysypávám cukrem a těsto mám tedy pevné z lednice a jde to parádně a nebo jsem viděla fígl s potravinovou fólií..
Jinak s těmi pracnami, nesmí se opravdu mít. Já se s nimi trošku navztekala letos..ale.mam to za sebou. Taky dobře funguje silikonová forma, ale mě to letělo z bytu, smrdelo mi pečení i cukroví..a to jsem měla různé druhy jak Orion tak Tescomu.
@lucynka25 Což o to, recept je asi v pořádku, ale asi to bude chtít nechat dýl v lednici a zpracovávat to po kouskách, aby se to nestačilo ohřát. Ty silikonové formy - nemám zkušenosti, jsem taková stará škola, takže formičky a vykrajovátka mám ještě po babičce
. Je to taková nostalgie, když je vytáhnu, tak si vždycky vzpomenu, jak jsme pekly spolu. To žádný silikon nenahradí.
Tak se mi podařilo najít recept co mi vyhovoval, vše se vyklopilo bez nehody…