Pracny - recept

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
4243
14.12.13 08:30

Nemuzu si vybavit chuť, nechutnaji jako perniky, kdyz maji podobne koření?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verun83
14.12.13 10:51

Ja delam s vlasaky, hrebicek a skorice. Urcite nechutnaji jako pernicky.

• Citovat
  • Upravit
224
26.11.23 20:52

Oživuji diskuzi…
sháním recept na pracny bez ořechů, co jdou dobře vyklepat. Mám jeden jsou hrozně dobrý, ale půlka jde vždycky do kopru. Můžou být s máslem, sádlem, Herou, na tom mi nezáleží, ale bez ořechů, ideálně hodně kakaové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22836
5.12.23 11:13

@fea 75 co tatrankove pracny,?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aleriga
5.12.23 11:34
@fea 75 píše:
Oživuji diskuzi…
sháním recept na pracny bez ořechů, co jdou dobře vyklepat. Mám jeden jsou hrozně dobrý, ale půlka jde vždycky do kopru. Můžou být s máslem, sádlem, Herou, na tom mi nezáleží, ale bez ořechů, ideálně hodně kakaové.

Na vyklopeni mám fígl. Vezmu kousek těsta a nejprve je zlehka obalim v hrubé muoce a pak vmacknu do suché nevymazané formičky. Krásně vyklopíš.

• Citovat
  • Upravit
1938
5.12.23 11:38

@Aleriga děkuji za radu nikdy by mě to nenapadlo, zkusim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aleriga
5.12.23 11:40
@nick mandarinka píše:
@Aleriga děkuji za radu nikdy by mě to nenapadlo, zkusim

Opravdu to funguje, mám to od prababičky.. :srdce:
Formičky ale musíš na další várku. umýt a pečlivě osušit.

• Citovat
  • Upravit
1938
5.12.23 11:57

Ja pracny nedělám protože mě nikdy nešly z formicek, tak uvidim jestě jednou děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2902
5.12.23 12:07

Holky, hlavně nesmíte ty formičky mýt. Jenom oklepat a nasucho otřít. Já je mám takhle už léta a jenom jednou jsem je nepředloženě umyla a i když jsem je pak vymazala, stejně se mi ten rok trhaly. A je to jedno, jestli tam ořechy jsou nebo ne, já do jich dělám i s i bez a vyklepu to vždycky ještě dokud jsou horké. Ale mám zase problém u vosích hnízd. To už jsem zkoušela všechno možné ba ne a ne je vyklopit. Otvírací formu mám, sypala jsem cukrem, všechno a zase jsem z toho pak musela udělat vosí koule :lol: Tak kdyby někdo věděl zaručený recept?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22836
5.12.23 12:16

@Buba mara a jaky máš recept na ty úly?
Já mám taky vyklápěcí, vysypávám cukrem a těsto mám tedy pevné z lednice a jde to parádně a nebo jsem viděla fígl s potravinovou fólií..

Jinak s těmi pracnami, nesmí se opravdu mít. Já se s nimi trošku navztekala letos..ale.mam to za sebou. Taky dobře funguje silikonová forma, ale mě to letělo z bytu, smrdelo mi pečení i cukroví..a to jsem měla různé druhy jak Orion tak Tescomu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2902
5.12.23 13:42

@lucynka25 Což o to, recept je asi v pořádku, ale asi to bude chtít nechat dýl v lednici a zpracovávat to po kouskách, aby se to nestačilo ohřát. Ty silikonové formy - nemám zkušenosti, jsem taková stará škola, takže formičky a vykrajovátka mám ještě po babičce :D. Je to taková nostalgie, když je vytáhnu, tak si vždycky vzpomenu, jak jsme pekly spolu. To žádný silikon nenahradí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22836
5.12.23 21:39

@Buba mara jj taky mám po prababičce formičky :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
224
10.12.23 19:26

Tak se mi podařilo najít recept co mi vyhovoval, vše se vyklopilo bez nehody…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí