Pracovat v oboru s těmito podmínkami?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Dojíždím denně 2,5 hodiny a pracuji v místě bydliště. To jen pro ilustraci, že ta doba dojíždění je standartní.
To je soukromé zařízení?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Baví tě ta práce v oboru? Pokud baví, tak bych se přestěhovala. Pokud zas tak extra nebaví, zůstala u toho úklidu.
Na nějakou ušlechtilost bych se vys… Jakkoli mi přijde péče o nemocné ušlechtilá, tak sama bych ji nedělala, mně se to ekluje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sany80s píše:
Dojíždím denně 2,5 hodiny a pracuji v místě bydliště. To jen pro ilustraci, že ta doba dojíždění je standartní.
To je soukromé zařízení?
A taky děláš za 14 hrubýho? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ještě bych se zeptala, zda máte děti a jak jsou staré? Je to docela dlouhá doba dojíždění. Kolik je to km, asi i nějaké peníze projedete. A to je práce zdravotní sestry? Tam by to byli opravdu malé peníze.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U me by zalezelo na mnoha dalsich faktorech, ktere nezminujete…vydelate tim uklizenim vic, o hodne vic? Bavi Vas ta prace v oboru? Studovala jste kvuli tomu napr. i VS?…a tak dale…na to se neda moc odoovedet…a taky jsem dojizdela pred RD denne cca 2 hodky…a zas budu..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sany80s píše:
To je soukromé zařízení?
A kolik tím dojížděním po Praze projezdíš? ![]()
- Citovat
- Upravit
@Gina108 14500 plus povinné příplatky za noc, víkendy. Občas nějaká prémie, ale pracuji v kraji, kde to s prací ještě jde, pokud člověk není vybíravý.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@marin píše:
Ještě bych se zeptala, zda máte děti a jak jsou staré? Je to docela dlouhá doba dojíždění. Kolik je to km, asi i nějaké peníze projedete. A to je práce zdravotní sestry? Tam by to byli opravdu malé peníze.
Ne, jsem zdravotnický asistent. Sester je teď nedostatek, tak se asistenti dostávají na milost. Mám rodinu a právě že mi záleží i na osobním životě a už to ani není otázka, jestli jsou děti malý nebo velký.
- Citovat
- Upravit
Je fakt, že když jedna cesta trvá hodinu a půl, tak to ještě není žádná tragédie, taky jsem takhle dojížděla v Praze z jednoho konce na druhý ![]()
Zakladatelko, co tu práci vzít, vyzkoušet a případně zdrhnout ve zkušebce a vrátit se k úklidu, to by nešlo? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je to práce ve zdravotnictví-a jak daleko by mohla být práce v tomto oboru za lepší peníze? Myslím tím že by si dojížděla třeba o půl hodiny delší dobu, ale za mnohem lepší peníze.
Jak píšou holky, záleží zda tě práce baví, naplńuje. A zda není problém skloubit osobní a rodinný život s časovou náročností.
Anonymně, protože píšu peníze:Pracuji jako zdravotní sestra. V místě bydliště-2 km od domu-je jen LDN.Plat 14300,– bez osobního ohodnocení, bez odlišení praxe. Příplatky za víkendy a noční, čistého cca 15 tisíc. Dojíždím do jiné nemocnice, vzdálené 26 km, cesta autem 21 minut. Práce zajímavější, chirurgie, akutní medicína. Mám cca 22 čistého. Nyní jsem měla proplacené přesčasy,25 hodin a příplatek za svátek, který není běžně, tak jsem měla 27 tis. čistho.
Měla bych možnost sehnat práci v Praze, o pár tisíc vyšší plat. Ale-znatelně delší dojíždění-cca přes hodinu. Větší peníze za dojíždění-nyní se skládáme s holkama na cestu. Hlavně mě ten čas navíc nestojí za peníze, které bych měla větší. Na druhou stranu těch 26 km dojíždění mě stojí za ty peníze, které mám vyšší než v místě bydliště.
Takže záleží jaká je jiná možnost v tvém oboru.
- Citovat
- Upravit
Doporučovala bych zkusit si dodělat VOŠ nebo Bc., potom by se to určitě promítlo i do toho platu jako zdravotní sestra. Moje sestra také dělala VOŠ dálkově, předtím ani neměla zdravotnické vzdělání a je tedy úplně na jiných penězích - také v soukromém zařízení. Také v regionu s vysokou nezaměstnaností. Měnila právě obor kvůli té práci. I já si kvůli práci musela dodělávat VŠ vzdělání, jinak bych jí nemohla dělat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Gina108 píše:
Je fakt, že když jedna cesta trvá hodinu a půl, tak to ještě není žádná tragédie, taky jsem takhle dojížděla v Praze z jednoho konce na druhý
Zakladatelko, co tu práci vzít, vyzkoušet a případně zdrhnout ve zkušebce a vrátit se k úklidu, to by nešlo?
Hodina a půl jedna cesta není tragédie?
Teda koukám.
Brala bych pouze, kdyby mi nezbývala vůbec žádná možnost. Dojíždění 2,5hodiny denně je prom ě strašlivá představa. Nějaké jiné zdravotnické zařízení blíž není? Sester a sanitářek je nedostatek všude, ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Prosím o zachování anonymity. Děkuji.
V mém oboru se v regionu špatně schání uplatnění. Nyní se mi naskytla možnost v něm získat práci za těchto podmínek - jde o zdravotnické zařízení a. s. v menším městě, samozřejmě se zde snad o to víc odráží situace ve zdravotnictví, nejsou peníze, takže plat 13 500 Kč, příplatky za soboty a neděle a popřípadě svátky. Zařízení nevyplácí osobní ohodnocení ani odměny. Noční směny se na tomto místě nedělají. Pracovní doba je osmihodinová ranní/odpolední a o víkendu dvanáctky. Dojížděla bych denně celkem cca 2,5 hodiny - na ranní bych vyjížděla odsud v 5 hodin a přijížděla domů po 16 hodině a na odpolední bych vyjížděla ve 13 hodin a přijížděla domů před půlnocí. O víkendu je jakési spojení, časově ještě trochu horší. Hrubý plat tedy s příplatky za víkendy cca 14 000 Kč a po odečtení zdrav. a soc. pojištění a peněz za dopravu bych donesla do domácí kasy cca 10 000 Kč. Zvážila jsem pro a proti a jediný pozitivum vidím pouze v tom, že je to práce v mém oboru. Jde o to, že mé okolí je striktně rozděleno na dva postoje - neber to, absolutně se to nevyplatí a nebo musíš to vzít, je to tvůj obor a je to ušlechtilejší práce než někde uklízet, získáš praxi, vždyť jsi na to studovala atd. Problém je ten, že praxe mě ale taky nikam neposune, to zařízení jí platově nezohledňuje a jiné uplatnění v oboru v regionu stejně není. Přiznávám se, že už si o tomto oboru nedělám iluze a uspokojí mě úklid, prodávání nebo výpomoc v kuchyni za stejný peníze v místě bydliště. Dělám chybu a mám postoj ještě přehodnotit? Místo jsem zatím neodmítla…