Do kdy pracovat v těhotenství?

72725
25.3.15 08:14

@Pavlinky záleží na práci, dělala jsem do porodu, ale makám doma u pc. Pokud stojíš takovou dobu ne výrobě, tak buď vydržet do mateřské, nebo se zkusit domluvit na jiném místě :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8959
25.3.15 08:14

Ja pracovala az do klasickeho nastupk na MD, cca 6 tydnu pred porodem. Pokud neni tva prace fyzicky narocna, nevidim duvod, proc koncit driv

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1077
25.3.15 08:16

Tak já budu pracovat až do nástupu na MD, což je ještě měsíc. Ale je to individuální, nejde stanovit jednotné pravidlo. Já pracuju v nemocnici, denně jsem u lůžek, ale naštěstí (zaklepávám) se mi nemoci vyhly. Horší je to s únavou, ale 4 týdny už vydržím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6094
25.3.15 08:16

Dělám také ve výrobě, denně stojím 8 hodin, kovovyroba, námaha také děsná. jsem na PN od začátku, hluk u nás přesahuje 90 db

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1312
25.3.15 08:17
@Pavlinky píše:
Holky mali doitaz do kdy ste pracovali v tehotenstvi? Nedelam zadnou kancelarsku, ďelam ve vyroobe kde se denne stoji 7,5 hodin, mam jen ulevu nic nebudu tahat jen davat do misek salamy, delam v bivoji dekuju za rady

Já jsem pracovala do 32tt, pak jsem plynule přešla na mateřskou. V těhotenství jsem neměla potíže. Na neschopence jsem byla za celou dobu asi týden, kdy jsem byla nemocná. V práci jsem byla hodně na nohou, předcvičovala jsem u bazénu, mezi jednotlivými skupinami jsem pomáhala mýt vany nebo jsem si mohla chvilku sednout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14475
25.3.15 08:27

@Pavlinky záleží jak budeš zvládat. Ono dlouhé stání také není nic moc, asi ve třetím, čtvrtém měsíci se mi dost motala hlava, to bych ve tvé práci určitě nezvládala. Ale když se nebudeš cítit, tak můžeš jít marodit třeba na měsíc a potom zase do práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
723
25.3.15 08:48

Záleží jak se cítíš, někdo jde na nemocenskou a někdo maká až do porodu. Nikdo nemůže za nic kritizovat protože neví jaké kdo má potíže, jak se cítí, jak velkou únavu zažívá v práci atd atd atd… Rozhodní se podle sebe a podle toho jak se cítíš fit :) pokud se necítíš tak jdi na nemocenskou :) v životě se ještě tak napracuješ…kor jak nám zvedaj důchody :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
723
25.3.15 08:56

@Pavlinky tak pokud jsi úplně OK tak můžeš pracovat do kdy chceš :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1312
25.3.15 08:58
@Pavlinky píše:
@Lothorien praveja nemam zadne problemy ci4im se uplne c pohode, ucidim po dnesni sichte

Pokud se cítíš dobře a nemáš obtíže, tak asi není důvod k neschopence. Uvidíš, jak to budeš v práci zvládat a když budeš mít potíže, půjdeš znovu na neschopenku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
675
25.3.15 09:07

Uvidíš jak to budeš zvládat, na neschopenku můžeš odejít vždy. Třeba mě doktorka na kontrole ve 24tt řekla že jestli chci porodit už teď tak ať v práci klidně zůstanu (hodně se mi zkrátill čípek, malý byl hodně dole).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
25.3.15 09:10

Šla jsem 6 týdnu před porodem, ale jsem kancelarska krysa. Žádné obtíže jsem neměla, ale upřímně - 8 hodin bych stát nevydržela, ani kdyby to jinak namahava prace nebyla (a to jsem sportovka a břicho jsem mela male). Proste bych dělala, dokud bych to vydržela :nevim: V sedmém týdnu bych to zatím vůbec neresila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6891
25.3.15 09:19

@Pavlinky ahojky ja jsem 23tt a delam v nekuracke restauraci pracuji od 8-20.00 takže dvanactky nevadí mi to ví o tom i doktor ale vidím to už jen na tři týdny a půjdu odpočívat ne že bych to nezvládla ale už mám bříško a zvedají se tržby jak začíná být hezky… Takže bych lítala jak hadr na holi dělej dokud můžeš lépe to pak utíká :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
25.3.15 09:19

Ahojky, v práci buď do té doby, co se budeš cítit dobře. Já jsem na neschopenku šla cca v 7.měsíci. Pracuji ve zdravotnictví - fyzická práce, častá desinfekce, hodně jsem se musela předklánět a po práci mě pak pálila žáha, bylo mi na zvracení. Ale práci jako takovou jsem zvládala, takže jsem chtěla vydržet co nejdéle. Je pravda, že do nástupu na PN jsem si z těhotenství užívala jen nevolnosti a výraznou únavu. Po nástupu na PN jsem se začala věnovat více sobě - denně cvičím, chodím na dlouhé procházky a je mi fajn. Nevolnosti přešly po pár dnech. Takže uvidíš, jak se budeš cítit, zvaž pro a proti (vycházky na PN, málo peněz,…).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
25.3.15 09:58

U druhého jsem pracovala do nástupu na MD - práce v prodejně/skladu, nic velkého - malá firma, ale ta práce obnáší i tahání těžších věcí, neustálé ohýbání se, lezení po regálech atd. U prvního práce v kanceláři a nemocenská od poloviny těhotenství - hrozba předčasného porodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
406
25.3.15 18:59

U druhého jsem pracovala v soukromé školce až do porodu. Je pravda, že mi hodně otékaly nohy a měla jsem vyšší tlak.
Tohle je hrozně individuální, záleží, jak se cítíš.
U prvního jsem byla hned od začátku kvůli problémům na rizikovém. Bylo to fajn mít stále volno, ale příjem byl poloviční.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí