Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Vliv to mít nebude jen spíš prý spermie vyvolávají pak porod
Nevím, jak s tím spermatem a porodem, ale upřímně nikdy jsem o tom neslyšela. Chci tě uklidnit ohledně toho sexu, já jsem ve 33. týdnu a sexu během těhotenství bylo hodně málo. Manžel má strach, že ublíží malému, s velkým břichem nezbývá moc prostoru pro nějakou kreativitu a já jsem ztratila chuť. Hlavně, jestli vám to klape celkově. Nemáme se kvůli tomu rádi méně a oba se těšíme až porodím a budeme se milovat tak jako kdysi ![]()
Mame to podobne, ze zacatku mi bylo zle ze sem na to nemela ani pomysleni a cim vetsi mam bricho tim hur se neco dela, navic pritel se taky boji aby malymu neublizil… myslim ze s porodem to nema nic spolecnyho ![]()
Jo změkčuje, ale byly by ho potřebovat asi litry. Já byla děsně nadržená a dítě tam i přes to drželo jako přibitý. Nakonec museli vyvolávat dva týdny po termínu.
@Anonymní píše:
Omlouvam se za anonym, ale je stydim se za to:(
Kdyz jsem otehotnela, tak jsme prestali sexovat, nejdriv mi bylo zle a pak to bylo neprijemne a nemela jsem vubec chut a mozna me odsoudite, ale znechucovat sisex tim, ze se do toho budu nutit se mi nechce, i kdyz spousta zen to tak dela, aby se nereklo.
Uz jsem na konci 38tt a vsude pisou a rikaj mi, ze sperma je pro porod dobre… Myslite, ze o to vic budu mit problem s porodem, kdyz ten sex neni? Dekuju za reakce, snad me neukamenujete
nemá to vliv, takže buď v klidu ![]()
Buď v klidu. Já byla bez sexu obě těhotenství - ze začátku mi bylo zle a problila jsem celý dny, pak hrozící předčasný porod. No a oba porody byly opravdu rychlé
Takže neboj, vliv to nemá ![]()
Jako že bez sexu neporodíš?
Ne, fakt se neboj, že budeš nosit mimino v břiše věčně. ![]()
V těhu jsem neměla vůbec chuť na sex… rodila jsem v 37+6tt, dceru jsem vytlačila za půl hoďky. porod jsem měla ( v rámci možností) pohodovej ![]()
Omlouvam se za anonym, ale je stydim se za to:(
Kdyz jsem otehotnela, tak jsme prestali sexovat, nejdriv mi bylo zle a pak to bylo neprijemne a nemela jsem vubec chut a mozna me odsoudite, ale znechucovat sisex tim, ze se do toho budu nutit se mi nechce, i kdyz spousta zen to tak dela, aby se nereklo.
Uz jsem na konci 38tt a vsude pisou a rikaj mi, ze sperma je pro porod dobre… Myslite, ze o to vic budu mit problem s porodem, kdyz ten sex neni? Dekuju za reakce, snad me neukamenujete