Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
To ne. Četla jsem tu diskuze, kde holky měly 17000 Kč a nemocenskou měly okolo 11000-12000 Kč. Na kalkulačkách mi vyšlo 13 820Kč, ale nevím jestli tam jsou zohledněny ty regulační hranice
Taky by mě zajímalo, jak se to počítá. Manžel má každý měsíc jiný plat, podle prémií. Liší se to o tisíce. Pokud marodí teď v březnu, z jakých měsíců se to počítá?
@Anonymní píše:
Ahoj holky,Máme velkou kancelář, kde sedí cca 40 lidí tak si asi umíte představit ten vzduch
já mám kancelář, kde sedí 70 a do práce chodim, jsem ve 30. tydnu
Tak v tom případě jsem jelen…měla jsem teď nemocenskou, s mnohem vyšším základem za předchozí 3 měsíce (+ leden nemocenská) a výsledek byl 14 000, takže bych to tedy na vyšší částku opravdu neviděla.
Jednalo se o měsíc únor.
No pokud se jednalo pouze o jeden mesic tak t jsou 3 dny zdarma a kdyz prvnich 15 dni marodite a plati vam to zamestnavatel tak vam plati jen pracovni dny. Kdyz uz vam to pak plati socialka tak plati kazdy den v mesici.
@vokishka tak to se mate. V poslednich dnech je muj nejlepsi kamarad zachod a jeste jsem nikdy nemarodila. Pokud je mi blbe tak nevidim duvod, proc bych do prace mela chodit. Ale toto neni tema proc bych mela chodit do prace
Nejednalo se o 1. měsíc nemocenské…byl to měsíc druhý, a celý platila sociálka. Psala jsem, že únor.
@elinka90 Špatná citace, já se ptala na manžela, těhotná nejsem a doufám, že už ani nebudu
Manžel marodí už skoro 14 dní a bude doma zřejmě celý duben.
@Anonymní píše:
Ahoj holky,chtěla jsem se zeptat, zda-li je tu někdo, kdo se vyzná ve výpočtu nemocenské? Vím, že na internetu jsou kalkulačky, ty jsem také zkusila, ale nevyznám se v těch regulačních hranicích. Moje roční průměrná hrubá mzda je 25917 Kč a za poslední 3 měsíce 23302 Kč.
Chtěla jsem se tedy zeptat kolik budu měsíčně pobírat? Jsem na začátku těhotenství a v práci to snáším velmi špatně. Máme velkou kancelář, kde sedí cca 40 lidí tak si asi umíte představit ten vzduch
Mělo by to vycházet na cca 15 tisíc ![]()
Snad někdo poradí, dnes mi přišla nemocenská za 27,30,31 březen. Ve zprávě píšou že je to nemocenské, denní dávka a pak je tam denní vyměřovací základ. je mi jasné že to počítají z materiálů od zaměstnavatele. Ale jak přesněji se počítá ten DZV?
EDIT už to vím ![]()
@trckaludmila22 Co platí zaměstnavatel, tak ne, poté ze sociálky ano.
@trckaludmila22 z netu: Základem pro výpočet nemocenské je denní vyměřovací základ, který se odvíjí od dosaženého příjmu v předcházejících 12 kalendářních měsících. Denní vyměřovací základ je hrubý příjem v 12 předcházejících kalendářních měsících připadající na jeden den. Denní vyměřovací základ se následně redukuje. Denní nemocenská pak činí 60 % z redukovaného denního vyměřovacího základu.
já čekám na peníze za březen a ještě mi nic nepřišlo, chjo, jsem zvědavá, kdy něco přijde…
Ahoj holky,
chtěla jsem se zeptat, zda-li je tu někdo, kdo se vyzná ve výpočtu nemocenské? Vím, že na internetu jsou kalkulačky, ty jsem také zkusila, ale nevyznám se v těch regulačních hranicích. Moje roční průměrná hrubá mzda je 25917 Kč a za poslední 3 měsíce 23302 Kč.
Chtěla jsem se tedy zeptat kolik budu měsíčně pobírat? Jsem na začátku těhotenství a v práci to snáším velmi špatně. Máme velkou kancelář, kde sedí cca 40 lidí tak si asi umíte představit ten vzduch