Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Nechtěla jsem zakládat téma, ale prostě mi to nedá a nemůžu ani nikde v diskuzi dohledat. Od včerejška mě dost často brní bradavky, jsem v 34 tt. Mám to po krátkodobém ztvrdnutí břicha, předpokládám, že jsou to poslíčci. Takže prvně břicho na pár chvil ztvrdne a pak se mi rozbrní na chvíli bradavky. Je to takové to brnění, které bývá před kojením. Nevím no, asi to bude normální, že, ale jsem z toho trochu nervozní. U prvního jsem nic takového neměla
Už jsem tento dotaz psala včera, nicméně nemám žádnou odpoveď
Jinak dnes už mi ty bradavky brní úplně celý den. ![]()
@Pucíšek Ne, poslíčci nemají s bradavkami nic společného. Stejně jako každé tvrdnutí břicha nejsou poslíčci. Poslíčci se podobají už porodním kontrakcím, jen jsou nepravidelné, nejsou tak bolestivé a dají se zaspat nebo rozehnat horkou sprchou nebo vanou.
Ne, brnění bradavek NEJSOU poslíčci. Tvrdnutí břicha můžou být a nemusí. Mně tvrdlo od 14tt a poslíčci to nebyli.
Ale může to být tím, že se prsa připravujou na kojení, možná se ti spustí mlezivo
@atominnka Ještěmě napadlo, že za tím tvrdnutím břicha stojí oxtocyn, který je zodpovědný i za spouštění mléka. Takže jen hormonálně spojené „nádoby“ v případě zakladatelky.