Problém příjmu potravy v těhotenství

Anonymní
22.3.15 22:28

Problém přijmu potravy v těhotenství! Poradíte prosím ?

Dobrý večer.
Trochu se trápím s příjmem potravy. Momentálně jsem 33tt. Jeste pred otehotnenim jsem mela problém celkově se stravovat. Od 9tt jsem začala zvracet, bohužel mi to zůstalo částečně do ted. Na jídlo nemam chuť, celkove do sebe neco dostat je problém. V posledních dnech sním treba jen 3 jogurty, nejake piškoty, kousek pečiva, kiwi a to je tak všechno :( Nekdy me chvílemi boli žaludek, ale i často chodím na záchod. :oops:
Myslíte, že to mám řešit nějak odborně? Nemuze to ohrozit miminko? :oops: :(
Děkuji A.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11117
22.3.15 22:31

Myslim, ze to muze ohrozit hlavne tebe. dite si pry „vycucne“, co potrebuje a ztratu pociti hlavne tvoje telo. beres nejake vitaminy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.3.15 22:37

@Ali-Ali Snažím se Femibion 2 :oops:

• Citovat
  • Upravit
11117
22.3.15 22:43

Co nejake vyzivne vyvary nebo tak neco? nemas chut vubec na nic?

s doktorem jsi to neprobirala? jako laicky si myslim, ze dite je v pohode, telo pry dava prednost vyzive ditete a bere si z tvych zasob. mlecne vyrobky jis, ovoce nejake taky, zelezo atd aspon z vitaminu. spis abys sebou nekde nesvihla ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.3.15 22:47

@Ali-Ali Tak občas, což je 1-3× týdne, si nejakou polévku dam ( gulasova, vývar, brokolicova atd ) dam, ale je to spis opravdu nárazove, rozhodne ne pravidelně. S doktorem jsem o tom jeste nemluvila, ve ctvrtek se mu zminim urcite, protoze me to přepadlo poslední tyden.

• Citovat
  • Upravit
23.3.15 01:37

Dobrý den, také jsem měla problémy se stravou v těhu, až na Mozarelu jsem nesnesla žádné mléčné výrobky+ žádné pečivo. A mohla jsem jíst jen po troškách jinak jsem až do 8měsíce proležela u záchodu. V 8 měsíci jsem denně snědla 1-2 mozarely+2rajčata a v poledne hlavně vývary+celé těhu Femobion. Váha šla dolů těhu jsem končila -2kg oproti začátku. Dr. mi říkal, že miminko by si mělo vše z těla matky vytáhnout, že problém by mohl nastat snad jen v koncentračním táboře…
Fakt je ten, že se mi malá narodila podváhová a celé měsíce nám trvalo, než se jí váha znormalizovala a tím jak byla drobná a slabá, neuměla sát. V porodnici měli podezření na špatnou funkci placenty i pro můj vysoký tlak, ale přímo funkční test nedělali. Takže kdo ví kde je pravda :?. Držte se…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.3.15 06:49

@lucispinka Tak moc děkuji za informace :think: i vam přeji at s dcerkou krasne prospivate!

• Citovat
  • Upravit
72725
23.3.15 07:34
@Anonymní píše:
Dobrý večer.
Trochu se trápím s příjmem potravy. Momentálně jsem 33tt. Jeste pred otehotnenim jsem mela problém celkově se stravovat. Od 9tt jsem začala zvracet, bohužel mi to zůstalo částečně do ted. Na jídlo nemam chuť, celkove do sebe neco dostat je problém. V posledních dnech sním treba jen 3 jogurty, nejake piškoty, kousek pečiva, kiwi a to je tak všechno :( Nekdy me chvílemi boli žaludek, ale i často chodím na záchod. :oops:
Děkuji A.

to jsi měla řešit už dávno. Samože to ohrožuje - především Tebe, protože mrně se bude snažit natahat, co to dá. a kde není, tam bude brát i to, co nemá. A i tak - nedostatkem bude trpět i ono :think: Jinak tedy já nejsem zrovna člověk, co by měl něco říkat, dlouhodobě bojuju s anorexií, ale těhotenství mi dost donutilo na tom makat - pro ten pocit, že nemůžu mrněti ublížit. Ale mi aji hodně hlídal chlap. obrať se na odborníka, co nejdřív :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.3.15 07:36

@martina.se No… Tak dekuju, tvoje situace tedy také růžová zrovna neni :oops: ja s tím tedy neco musim udělat :zed: Děkuji za odpověď.

• Citovat
  • Upravit
72725
23.3.15 07:41
@Anonymní píše:
@martina.se No… Tak dekuju, tvoje situace tedy také růžová zrovna neni :oops: ja s tím tedy neco musim udělat :zed: Děkuji za odpověď.

bojuju s tim už nějakých 15 let. Jak na houpačce.. ale v těhotenství mi hodně hlídal chlap - on o tom samože ví… teď jsem měla zase úlet, ale snad zvládnuto - pořád ještě kojím, mladému bude 7 m, tak ještě chvilku vydržet, než bude baštit sám.. Pak už aspoň nebudu mít takové výčitky. Ale boj to bude pořád. ;) Lepší je to řešit odborně :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.3.15 07:55

@martina.se Je fajn, ze chlap te hlídá, můj mi maximálně řekne : Nes-er me a zer normálně! :( To ovsem moc nepomůže… :zed: Evidentně, ale s tím bojovat chces a uz umíš :kytka: což je super!

• Citovat
  • Upravit
72725
23.3.15 08:10
@Anonymní píše:
@martina.se Je fajn, ze chlap te hlídá, můj mi maximálně řekne : Nes-er me a zer normálně! :( To ovsem moc nepomůže… :zed: Evidentně, ale s tím bojovat chces a uz umíš :kytka: což je super!

jo, podpora chlapa je dobrá. Ex mi říkal cca to samé a rozhodně to nepomohlo :zed: v prvním těhotenství to bylo mnohem horší.. teď i díky podpoře to aji šlo.. no učim se jíst pořád, děs.. jsou dny, kdy fakt krom ocutnání příkrmu a jídla, co vařim, nesnim nic :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2529
23.3.15 08:13
@Anonymní píše:
Dobrý večer.
Děkuji A.

No vis, ja zase v tehotenstvi uplne povolila. Byla jsem bulimucka s nabehem na anorexii, hodne chlastala a kourila a holdovala omamnym latkam a pak, kdyz jsem zjistila, ze jsem v tom, VSE ze dne na den skoncilo.

Zacal druhy extrem, byla jsem silene opatrna, cpala se vitaminy, ovocem a samou superstravou, vysokoprocentni cokoladu a presnidavky jsem primo hltala, baopak jsem zacla nenavidet vajicka…

Kazdopadne nahoru slo hoodne, dopadla jsem na 110ti…

Chci Ti tim rict, ze kazdy ectrem je spatny. A ze me donutila laska k diteti od PPP, a rada bych aby se to stalo i Tobe. Chces kojit? Protoze kojit bys mela a bez jidla to nepujde.
drzzim palce, zkus se psychicky motivovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.3.15 08:14

@martina.se Achjo, ze ty chlapi někteří nemohou byt vice ohleduplnějsi. A vis co byl u tebe ten spoustec? :think: Taky mam takové dny bohužel :zed: a pak si to vycitam. Ted uz zase půl hodiny jim jogurt a jsem možná v 1/3 :zed: a uz ho pomalu nechci

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.3.15 08:16

@Mari-KusKus To vis, ze chci :oops: jen ten jídelníček :,(

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení