Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj děvčata, jsem na začátku těhu (4tt)a stále mám bolestivá prsa. Mívala jsem je vždy bolestivá tak cca týden před MS, ale bolest vždy odezněla. Chtěla bych se zeptat zda odezní i ta bolest v těhotenství, nebo si to s ní užiju až do konce? Děkuji za odpovědi
@Pakettka S velkou pravděpodobností do konce prvního trimestru. Ale je to dost individuální.
Já tě nepotěším… jsem 20. týden a bolí pořád..
už je mám o číslo větší a popraskané bohužel i přes mazání, takže doporučuji mazat mazat mazat.. ![]()
Já jsem na začátku 22tt a taky bolí pořád, je to opravud individuální ![]()
No to jsem zvědavá jak to bude u mě, vždy jsem měla větší velikost a ještě když se zvětší a bolest neustoupí
a tak třeba budu mít štěstí jako @Lothorien
ale co za to štěstí to stojí ![]()
@Pakettka já měla A a teď mám C a to jsem teprve 11+4
teď se mi zdá že nerostou, ale nemůžou růst pořad´, že, to bysme neuvezly ![]()
Mně průběžně mizí a vracejí se, končím 12tt a od včerejška mě bolí prsa zase opravdu hodně, takové řezání a píchání, ale naštěstí vždy jen chvíli.
@Lothorien No to je něco
tak to jsem zvědavá co se vyklube z mých „déček“ @Marketa_LIB takže vždy tě prestanou bolet a pak zase začnou, no to u mě je to stálé, to máš docela štěstí ![]()
takže vždy tě prestanou bolet a pak zase začnou, no to u mě je to stálé, to máš docela štěstí
Ze začátku to bylo také intenzivní, včera to bylo třeba fakt hodně, ráno to odeznělo a dnes víceméně dobré. Mně se to střídá, buď mě bolí břicho nebo prsa nebo oboje najednou nebo nic
Myslím, že by Tě to mohlo také přejít.
Já jsem podle bolestí prsou pojala podezření, že jsem těhotná. Měla jsem nastudované všechny možné příznaky, půl roku jsem to řešila a pozorovala se, pak jsem to hodila za hlavu, otevřela si po ovulaci flašku vína, že nic necítím a za dva týdny jsem koukala…
@Marketa_LIB mě sice bolesti provázely vždy cca týden před MS ale když odezněly den před MS věděla jsem že to zase nevyšlo, ale ostatní příznaky jsem u sebe zatím nenašla, a to jsem taky studovala jak vysokoškolák ![]()
To já nikdy neměla před MS, ale přišlo to přesně dva týdny po oplodnění. Člověk studuje kde co, a pak je zrovna ta výjimka, co necítí nic
Naštěstí to platí i nadále, protože nevolnosti jsem měla přesně 5 dní, zatímco ostatní trpí, tak mně se těhotenské potíže vesměs vyhýbají…
@Marketa_LIB Jelikož jsem dnes přesně 5tt tak musím říct že až na ty prsa mě nic není, žádné zvracení ani divné „čmuchy“
uvidíme zda to tak i zůstane
@Pakettka to by mho
já okonce nikdy necítila ani tu kovovou chuť v puse jako všechny ostatní
teď mě akorát už 2 dny trápí pálení žáhy a nevím z čeho :-/