Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Lothorien A nejíš třeba něco pálivého, nebo moc citrusů? Mě vždy pálí z těchto věcí. Kovovou chuť jsem taky neobdržela
třeba ještě dorazí
Ne, ne, a pálí mě ze všeho, naprosto ze všeho
navíc už 3 dny mi začly prsa vylučovat kolostrum…teda jedno prso, to druhé asi stávkuje ![]()
@Lothorien Tak zkus masáž, já se o to pokouším ve sprše i když to nic moc příjemného na tu bolest není, ale alespoň na chvilku to povolí
a na pálení žáhy jsem v lékárně Dr.Max koupila GASTROFRUIT (nevím tedy přesně jaká byla cena jelikož v nákupu převažovali t. testy)a mají 4 příchutě, připomíná to bonbony a je to lepší chuť jak rennie
Přeji, ať je vše v pohodě.
S pálením žáhy taky občas bojuju, ale už pomalu vím, co nesmím, nejhorší to bylo po svíčkové, omáčky s cibulí, kyselé věci a tak, ale asi to má každý jinak. Koupila jsem si zázvorové pastilky na nevolnost a jelikož jsem je nevypotřebovala, cucám je na pálení žáhy, trochu mi to pomáhá. Jinak nevím, proč se té chuti říká kovová, já mám spíš občas pocit, jak když jsem snědla nějakou rybu, pro mě je to taková rybí chuť…
rybí, to jsem ještě nikdy neslyšela, ale to je asi horší než ta kovová, alespoň pro mě by bylo jelikož rybu moc nemusím(i na Vánoce jím v. řízek místo kapra).Pangase ten mě nevadí, ale v rámci těhu bych měla ty ryby nějak zapojit do jídelníčku… ![]()
Já měla taky příšerné bolesti prsou, ale skončily s ostatními příznaky, tzn. někdy v 9. - 10. týdnu ![]()
@sweet_strawberry Je tak to by bylo super kdyby to skončilo takhle brzy ![]()
@Pakettka Já si taky říkala, že jsem z toho nějak hodně hladce vyvázla, snad se mi to ještě nevrátí ![]()
@sweet_strawberry A co jiné problémy (zvracení, nechuť…)Tě nepotkaly?
@Pakettka Zvracení ne, ale špatně mi bylo asi tak 3 týdny, to samé neuvěřitelně citlivý čich. Ale všechno to skončilo ze dne na den kolem toho 9. - 10. týdnu ![]()
@sweet_strawberry No to jsi měla dobré
já dnes poprvé pocítila trochu nevolnost po ránu, ale naštěstí bez zvracení, šla jsem na UTZ a sestřička že jsem nějaká bledá, že to bude nevolnost, ale když jsem viděla srdíčko tak nevolnost přešla ![]()
@Pakettka To je fakt, v momentě, kdy jsem uviděla toho našeho malého divocha, jak tam sebou hází a srdíčko mu bije o sto šest, jsem na všechny neduhy zapomněla ![]()
@sweet_strawberry je to opravdu něco, vidět ten malinký život…
@Pakettka píše:
Ahoj děvčata, jsem na začátku těhu (4tt)a stále mám bolestivá prsa. Mívala jsem je vždy bolestivá tak cca týden před MS, ale bolest vždy odezněla. Chtěla bych se zeptat zda odezní i ta bolest v těhotenství, nebo si to s ní užiju až do konce? Děkuji za odpovědi
Tak ja sem dnes 23tt a prsa me bolela na zacatku a i ted ne porad ale obcas fakt boli. Uz se fakt tesim az se mi nalijou mlikem a zvetsi se jeste jednou tolik ![]()
@Klurynka25 tak dlouho?… No to jsem zvědavá, a pokud jde o mlíko tak pak nevim jak je unesu ![]()