Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tak dámy, zajímalo by mě, co jste v těhotenství nemohly ani cítit, co jste musely úplně přestat konzumovat, jinak by to letělo do mísy.
Já nesnesu kávu, normálně si dávám tři, čtyři denně, ale v těhotenství ji nemohu ani cítit, natož si loknout, dokonce nemám ráda, když se o ni mluví. Jinak snad občas něco vadí, tu bílé pečivo, druhý den chléb, ale vždycky to přejde. Taky se mi stává, že na něco dostanu chuť a než si to seženu, protože jsem schopná si pro to dojet, tak mě přejde chuť, a nebo jsem ve výsledku zklamaná, že jsem vlastně lačnila po hovně, neboli ulovená potravina zdaleka nesplnila mé očekávání.
Jak jste na tom vy?
A paní my si ale dávali pozor
Koukám, že je vše na nejlepší cestě
Já se několikrát pozvracela sama ze sebe na wc. Jinak nic zajímavýho.
Hodně podobně jako ty. Teda kafe jsem pila tak 1-2 denně, ale taky ani cítit. A teď jsem ho vysadila cíleně úplně.
A u první jsem nesnesla vůně - voňavky, antiperspirant… obecně nejsem zvyklá se vonět, ale to jsem nepoužívala snad nic
U dalších dvou mi to nevadilo.
Jo to je pravda, voňavky mi děsně vadily. A drželo mě to pak dlouho i po porodu..
Všechno a nejvíc bobek v nočníku po ránu. Ihned se musel chodit naučit na WC.
Já voňavky obecně nemusím, mám dost citlivej čich i mimo těhotenství.
@lyrica Tak biologický materiál mi nevadí, musím říct. Hov-no sem, hov-no tam.
U prvniho pizza, u druheho rohliky-tem rohlikum mi nikdo nechtel verit ![]()
Prvni 4 mesice kafe, a to jsem driv pila 2-3 za den. Ted jsem v 28 tt a kafickou si davam jedno denne, nebo obdem uz zase s chutí. Pak maso a masne vyrobky. Vlastne jsem nemela chut skoro na nic a do jidla se nutila, jel mi tak chleba se syrem, zelenina, ovoce, zeleninove polevky. Od 4-5 mes uz je to zase dobry. Jen se tesim na sushi a tatarak… ![]()
@eva valoi hoooj a já do toho padla chvíli po tobě
hle mě dělá děsnej problém jakýkoliv salám, nakládaný hermelín který ale jinak miluju a co je pro mě nejhorší, moje ulička smrti jak tomu říkám - ULIČKA V MARKETECH S PRACÍMI PRÁŠKY ![]()
Jídlo žádné jen pachy. U prvního jsem nemohla cítit syrový česnek a cibuli-v jídle už mi to nevadilo. U druhého jsem nesnesla žádné umělé vůně jako vůně do WC, aviváže a tak. K používání aviváží už jsem se nikdy nevrátila, stačí když sousedka věší na chodbě to převoněné prádlo, bych
i pět let po porodu ![]()