Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj,
včera jsem byla na kontrole u gynekologa, podle ovulace bych měla být 7+4, ale doktor mi sdělil, že mimčo málo roste a že odpovídá 5+3. Srdíčko ale tlouklo. Měly jste některá podobnou situaci a máte teď zdravé miminko? Asi potřebuju podpořit dobrými zprávami
Na kontrolu jdu zase až za 14 dní ![]()
@psvaca jsi si jistá tou ovulací? mohla být posunutá
5+3 je na srdíčko hodně brzy, ale jako možné je asi fakt všechno.. pokud je srdíčko, vůbec bych neplašila..
Taky se mi to zdá na srdíčko brzy ale kdoví, nic není nemožné. Ovulaci jsi věděla podle čeho?
Jinak já když jsem poprvé otěhotněla, měla jsem být dle MS 7tt ale na utz nebylo vůbec nic, byla jsem teprve 4tt, měla jsem ovulaci o dost později, mohla být později i u tebe a proto to pak nesedí…
Ovulací jsem si jistá jak podle BT tak i dle ovulačních testů. Byla 12.2., plod je o 14 menší podle tabulek. Ale že je tam to srdíčko, tak mu pan doktor dal ještě šanci ![]()
@psvaca píše:
Ovulací jsem si jistá jak podle BT tak i dle ovulačních testů. Byla 12.2., plod je o 14 menší podle tabulek. Ale že je tam to srdíčko, tak mu pan doktor dal ještě šanci
Bože, to je teda doktor kabrňák, že chudáku dítěti dá ještě šanci v 6. týdnu těhotenství, když si dovolilo "nesedětů s datem ovulace.
![]()
Osobně bych se na nějaký termín podle ovulace úplně vykvákla, ten v těhotenství žádného rozumného doktora nezajímá.
@psvaca píše:
Ovulací jsem si jistá jak podle BT tak i dle ovulačních testů. Byla 12.2., plod je o 14 menší podle tabulek. Ale že je tam to srdíčko, tak mu pan doktor dal ještě šanci
twl.. to by Tě jako hned hnal na kyretáž či co? Mi mrně nesedělo o 3 týdny… ![]()
Já měla spoždění 1.5 měsíce a pak mi teprve našli hcg 12 mysleli si že je to mimoděložní po takové době ale miminkobse jen tak dlouho klubalo sice to na konci 3 měsíce nedopadlo ale určitě ne skrz to že od bzačátku nesedělo podle ovu
žádný strach
@Svistice píše:
Bože, to je teda doktor kabrňák, že chudáku dítěti dá ještě šanci v 6. týdnu těhotenství, když si dovolilo "nesedětů s datem ovulace.![]()
Osobně bych se na nějaký termín podle ovulace úplně vykvákla, ten v těhotenství žádného rozumného doktora nezajímá.
Souhlasím! Jak není dítě podle tabulek, vyrobíme problém…Zakladatelko, já bezpečně vím, že u posledního těhotenství jsem měla ovulaci 22 DC, kdy už se pomalu měla chystat menses. Na sonu v 6tt. by určitě nebylo tabulkově velké mimi, nicméně teď tu lozí vedle mě a je zcela v pořádku:lol: A to měření ultrazvukem je taky pochybné, stačí, aby uklikl o mm vedle a hned tu máme jiný rozměr.
Já jsem matka matadorka a za ta léta jsem došla k závěru, že je nejlíp zajít na gyndu až tak v 10., 11. tt (pokud nejsou bolesti, krvácení a pod.). Právě kvůli těm dohadům - malé, velké, srdíčko bije, nebije, jak to že a proč, vyšetříme… Dala jsem na svůj instinkt, že je vše OK a nechala mimi v klidu vyvinout.
U obou dětí jsem měla posunut termín podle poslední MS a podle UZ cca o 14 dní, ta ovoluace taky nemusí být jistá, takže bych se zneklidnovala až tehdy kdyby za 14 dní mimi vyrostlo méně. Jedině kde u mne řešili tento rozdíl mezi termíny bylo v nemocnici kdy bylo podzření na mimoděložní protože mimi stále nebylo vidět i když už mělo ale ono bylo nakonec jen brzo na to aby bylo vidět, pak se hezky ribička vyklubala a ted je jí 2,5 roku a je naprosto zdravá.
Já teda nevím mojí doktorku nezajímala ovulace, ale ms jak ti to vychází podle ms?
@martina.se píše:
twl.. to by Tě jako hned hnal na kyretáž či co? Mi mrně nesedělo o 3 týdny…
Jsou takoví doktoři, bohužel. V prvním těhotenství mě taky v šestém týdnu chtěl hnát na kyretáž, protože neviděl srdíčko a plod se mu zdál malý. Prý to téměř jistě bude potrat.
Vyměnila jsem doktora a ten dvouletý „potrat“ právě vyspává po obědě. ![]()
@ka2ka Podle MS by to bylo ještě horší, tu jsem měla 26.1. a to by vycházelo ještě o týden víc.