Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@pe-terka píše:
nenech se vystresovat - někteří lékaři by měli dostat lekci z psychologie a empatického přístupu. Ber to tak, že ted už je to v moci osudu - 100% jistotu nemáme nikdo nikdy a v ničem. To bychom se z těch životních nejistot museli zbláznit. Takže si zachovej optimismus, ptž varianta, že je plod mladší (pozdější ovulace) je nejpravděpodobnější. Nejprůkaznější je to kolem toho 10 - 12tt a termín porodu by ti měli upravit dle velikosti plodu na ultrazvuku. Tak hodně štěstí
Děkuji za podporu. Taky nechápu negativní přístup lékařů některých. Omluvou jim snad je jen jedno, ze jsou negativní kvůli tomu, abychom pak nebyly zklamane, kdyby to náhodou nevyšlo.. ale mě osobně to moc nepomáhá.. po strašných trablich jsem poprvé těhotná v takhle pozdějším věku, už to je zázrak.. no co, nenechám se zdeptat ![]()
Taky jsem měla menší mimi, o několik dni. A na prvním screeningu už odpovídalo na den přesně ms i utz
držím palce, mohlo se dyl uhnizdovat, než doputovala spermie.. atd.. to bude dobre. 4dny jsou nic ![]()
Je to naprosto normální..Jsme jen lidi né každá máme OVU v půli cyklu…Podle MS 36 plus 6 no a podle UZ 35 plus 5…nesedí to o 8 dní -…
Ahojte holky, včera jsem byla na kontrole, doktor nic zvláštního neříkal (on celkově moc nemluví) a až po příchodu domů jsem začala prohlížet zprávy a samozřejmě se stresovat ![]()
Na prvním ultrazvuku jsem byla 7+5 (podle ms a ovulace), plod odpovídal 8+1, čili o 3 dny větší.
Teď jsem měla být podle ms a ovulace 9+5, podle minulého ultrazvuku dokonce 10+1 a podle velikosti mám napsáno, že odpovídá 9+2.
To znamená, že mimčo asi porostlo jen minimálně - za 2 týdny z 8+1 na 9+2.
Doktor nic neříkal, další kontrolu mám až 19.1., kdy mi má dělat screening a měla bych dostat průkazku.
Máte někdo podobnou zkušenost a jak to s miminkem dopadlo?
Děkuju ![]()
@Anonymní píše:
Ahojte holky, včera jsem byla na kontrole, doktor nic zvláštního neříkal (on celkově moc nemluví) a až po příchodu domů jsem začala prohlížet zprávy a samozřejmě se stresovatNa prvním ultrazvuku jsem byla 7+5 (podle ms a ovulace), plod odpovídal 8+1, čili o 3 dny větší.
Teď jsem měla být podle ms a ovulace 9+5, podle minulého ultrazvuku dokonce 10+1 a podle velikosti mám napsáno, že odpovídá 9+2.
Doktor nic neříkal, další kontrolu mám až 19.1., kdy mi má dělat screening a měla bych dostat průkazku.
Děkuju
Mereni neni presne.mas byt podle ovuleace v 9+5 jsi 9+2.to opovida perfektne.
@Anonymní píše:
Ahojte holky, včera jsem byla na kontrole, doktor nic zvláštního neříkal (on celkově moc nemluví) a až po příchodu domů jsem začala prohlížet zprávy a samozřejmě se stresovatNa prvním ultrazvuku jsem byla 7+5 (podle ms a ovulace), plod odpovídal 8+1, čili o 3 dny větší.
Děkuju
Plod je tak maly, ze se staci trosku ukliknout a je to. Na den presne to odpovidat nebude. Klid.
@karkarka Vážně myslíš, že je to ok? Mě normálně začala chytat depka, naštěstí je mi pořád zle a bliju jak šakal, takže to mě aspoň udržuje v naději, že je mimčo v pořádku a pěkně si tam řádí…Já holt musím furt něco počítat a ověřovat a akorát mě to nervuje.
Ale abych si zas nekřivdila, s těmi počty začal tentokrát přítel ![]()
@Anonymní píše:
@karkarka Vážně myslíš, že je to ok? Mě normálně začala chytat depka, naštěstí je mi pořád zle a bliju jak šakal, takže to mě aspoň udržuje v naději, že je mimčo v pořádku a pěkně si tam řádí…Já holt musím furt něco počítat a ověřovat a akorát mě to nervuje.Ale abych si zas nekřivdila, s těmi počty začal tentokrát přítel
Je to v pohodě.ja sem ted ve 13 tt a ze zacatku me taky kazdy ultrazvuk měřili jinak. Termin porodu se vetsinou urcuje podle ultrazvuku ve 12 tt.
Já jsem byla na utz v 9 tt a plod byl opožděný o 3 dny podle MS a v 11 tt kdy mi vystavovala průkazky plod odpovídal přesně podle poslední MS takže klid miminko je malé lékař se uklikne i jen o mm a je to všechno jinak 😀
Neboj, to měření není úplně přesné. Mně teď taky o pár dní neseděly dny, přitom vím jistě kdy byla ovulace. Nikdy to nezměři úplně přesně na den. A odchylky nemáš velké. Buď v klidu.
Mně na prvním utz naměřili i týden starší a na screeningu ve 30. tt dokonce o měsíc. Malý se narodil týden před termínem a měl 51 cm a 3,3 kg, takže myslím, že průměr
Opravdu to není přesné
Žádná z mých holek neodpovídala nikdy na den přesně. První byla v jednu chvíli kolem 30.tt o 3 týdny menší, druhá o týden větší. Narodily se normálně 3 a 3,5kg
pár dnů je úplně v normě
Měla jsem to naopak - na prvním utz bylo embryo o 5 dní pozadu, na druhém o 5 dní dopředu, milimetr sem-milimetr tam, všecko je v normě.
S druhým dítkem nejdřív o dva dny napřed, pak o tři, pak o dva dny pozadu a ve 12.tt o celý týden napřed. Jak to lítá ve 2. a 3. trimestru, darmo mluvit. Vůbec to nestuduj - embryo roste, srdíčko tluče, hotovo.
@psvaca píše:Také mi to neseděli.dle ovulace o 14 dní mensi v 8tt odpovídalo 6tt ..teď sem ve 21 TT a zase teď zas odpovídá 23. Tak nevím jak je možné že z malého je velke
Ahoj,
včera jsem byla na kontrole u gynekologa, podle ovulace bych měla být 7+4, ale doktor mi sdělil, že mimčo málo roste a že odpovídá 5+3. Srdíčko ale tlouklo. Měly jste některá podobnou situaci a máte teď zdravé miminko? Asi potřebuju podpořit dobrými zprávamiNa kontrolu jdu zase až za 14 dní