Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tak jsem se vrátila z pohotovosti, začala jsem špinit
Paní doktorka už neviděla srdíčko. Sice to sváděla na špatný ultrazvuk, dala mi utrogestan a nařídila klid do pondělí, ale mám v podbřišku menstruacní bolesti, tak nějak přestávám být pozitivní. Totiž miminko za ten týden skoro nevyrostlo ![]()
@psvaca i to se stává.
Je to přirozená selekce, nejspíš něco s plodem nebylo v pořádku.
Příště se vykašli na brzké testování, nech to být a k doktorovi běž, až klidně za 2 měsíce.
Co se stát má, se prostě stane, je zbytečné se na něco upínat hned v začátku.
Ušetříš se zklamání ![]()
Holky, tak bohužel dnešní kontrola prokázala, že tam není srdíčko a už pořádně krvácím, takže opravdu prodělávám potrat. Pan doktor mi řekl, že mě nechá, aby to proběhlo přirozeně a že se mám příští týden ukázat na kontrole, jestli je všechno v pořádku vypuzeno. Je to trošku zlá představa, že miminko, co mu tlouklo srdíčko, skončí v záchodě, z druhé strany je to přirozený výběr a já měla to štěstí, že přišel takhle brzy.
Všem Vám moc děkuju za podporu, mějte se krásně!
@psvaca moc mě to mrzí
ale je dobře, že to bereš takto, prostě to tak mělo být. A je dobře, že to přišlo brzy, že vše odejde přirozeně a o to dřív se budete moci začít zase snažit. My jsme přišli o miminko v 10.týdnu a už jsem musela na revizi dělohy a od té doby to stojí za prd, je to víc než rok a miminko pořád nikde, přitom předtím jsem 2× otěhotněla ani nevím jak…moc držím palce, příště vám to určitě vyjde ![]()
Hezkou neděli všem.
Minulou středu jsem byla u dr.na prvním utz. Měla jsem být 5tt+6,ale podle utz jsem 4tt+5 až 5tt+0. Dle dr. pozdější oplodnění nebo ZT. Byl tam jenom gestační a žloutkový váček. Ovu sice mohla být déle (mám pco - to jsem předím nevěděla), ale byla jsem nemocná apo 14DC jsme neměli 10dní sex. Po tom všem, co jsem se tady dočetla nevěřím v zázrak, ale že se jedná o zamlklé těhu. Čekám na další kontrolu, ale přiznávám, že už jsem to vzdala a mimi obrečela…přijde mi to vysoce nepravděpodobné a se ZT má zkušenost každá druhá
![]()
@Tulip85 zatím to nech být. Já taky věděla opřesně datum ovulace a po ní už sex nebyl - nebo byl, ale den po ní. Přesto jsem u dr na UTZ byla 4+3 (místo 5+3). Taky na UTZ viděli jen gestační a žloutkový váček. O týden později na KO místo 6+3 jsem byla stále týden pozadu, tedy 5+3, ale už viděli srdíčko
Po 13tt se to srovnalo a byl zase velikostně napřed - taky zálěeží, kdo to měří, já vystřídala více doktorů (můj nemá kvalitní UTZ, tak jsem byla v začátcích 2× v nemocnici na UTZ)
Prckovi už je 18měsíců
Nevzdávej to a věř miminku
Jasně, může to dopadout i špatně, ale podle mě je v tomto tt brzy dělat závěry.
@tulip80 takhle brzy je ještě zbytečné dělat závěry
já byla poprvé u doktora v 6tt a taky plod neodpovídal byl snad o 3 dny mladší a ještě na posledním UTZ byl o den měnší a včera jsem byla na pohotovosti kvůli bolesti v břicha a už je o den větší a to jsem v 17tt neboj on to dožene ![]()
@atominnka @elinka90 Děkuju za pozitivní zprávy a pár slov naděje. Já jsem hrozný pesimista - vždy věřím tomu nejhoršímu. Snad aby to pak tak nebolelo…
![]()
@psvaca píše:
Ovulací jsem si jistá jak podle BT tak i dle ovulačních testů. Byla 12.2., plod je o 14 menší podle tabulek. Ale že je tam to srdíčko, tak mu pan doktor dal ještě šanci
a třeba jsi měla ovulace 2 během cyklu to bývá a tu druhou jsi nepostřehla ![]()
@Lojzička taky možnost, ale to opravdu nebývá časté
Ono v tomto týdnu stačí se ukliknout o 1mm a hned to hází jiné stáří @Tulip85
@atominnka já měla ovulaci 28DC zřejmě ppodle všeho a to jsem měla takové ty pocity na ovu 17DC ![]()
@Tulip85 píše:
Hezkou neděli všem.
Minulou středu jsem byla u dr.na prvním utz. Měla jsem být 5tt+6,ale podle utz jsem 4tt+5 až 5tt+0. Dle dr. pozdější oplodnění nebo ZT. Byl tam jenom gestační a žloutkový váček. Ovu sice mohla být déle (mám pco - to jsem předím nevěděla), ale byla jsem nemocná apo 14DC jsme neměli 10dní sex. Po tom všem, co jsem se tady dočetla nevěřím v zázrak, ale že se jedná o zamlklé těhu. Čekám na další kontrolu, ale přiznávám, že už jsem to vzdala a mimi obrečela…přijde mi to vysoce nepravděpodobné a se ZT má zkušenost každá druhá![]()
a jen týden nic není
to brzy dožene uvidíš na 12tt ale stejně pokud nemá být bohužel nic nepomůže já přišla SP 2× do 10tt a jedno úmrtí plodu 5měsíc
bohužel nic se nedalo dělat, ale u tebe je týden tak uvidíš, že bude o. k. ![]()
@atominnka píše:
@Lojzička no ale potvrzené to nemáš ne? třeba UTZ?
pokud jsme spolu spali jen ten den tak zřejmě ano
![]()