Pracovní pohovor u OSSZ (ČSSZ)

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
356
24.3.17 07:15

Pokud splňuješ všechny předpoklady, tak tě pozvou určitě. Připrav se spíše na odborné otázky, projdi si na stránkách cssz agendu důchodového odd., abys měla přehled podle jakého zákona pracují, o jaké typy důchodů je možné požádat atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
250
24.3.17 09:02

@Ekel90 Mě zkoušeli z příslušného zákona (10 otázek, 11. byla nepovinná - kdy vznikla CSSZ :-)), pak si ověřovali znalost Wordu, Excelu a Outlooku (sepisovala jsem dopis, tvořila tabulku a obojí jsem poslala přílohou v mailu).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
356
25.3.17 08:06
@sppo píše:
@Ekel90 Mě zkoušeli z příslušného zákona (10 otázek, 11. byla nepovinná - kdy vznikla CSSZ :-)), pak si ověřovali znalost Wordu, Excelu a Outlooku (sepisovala jsem dopis, tvořila tabulku a obojí jsem poslala přílohou v mailu).

Tak to slyším poprvé, že by zkoušeli ze znalosti pc. A těch 11 otázek bylo písemných nebo ústních? U nás jsou běžně pokládány tři otázky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
250
25.3.17 09:38

@silvie1978 Ustnich.
Edit: Byly vypsany ctyri mista, prihlasila jsem se na vsechny ctyri, absolvovala jsem ctyri stejne pohovory - po kazdem jsem se do zakona podivala na otazku, se kterou jsem podle meho mela problem, takze u ctvrteho pohovoru jsem byla za hvezdu :-) Ale bavila jsem se a se mnou i komise :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
250
25.3.17 09:43

@Ekel90 Nastuduj zakon. Bez toho to u pohovoru nepujde. Drzim palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
356
25.3.17 19:02

Měla bys asi taky aspoň v kostce vědět, jaká oddělení jsou na ossz a jaká je jejich náplň práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9909
14.12.18 16:53

Zdravím ,mám otázku jestli tady někdo pracuje na tomto úřadě konkrétně v Praze Křížová nebo ve Stodůlkách(spisový úřad)?Mají volná místa a zajímalo by mě jak probíhá pohovor .Referentka dávkových spisů nebo referentka příprava spisů?Jestli taky zkoušejí zákon?
 Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.12.18 18:27

Prosím tě hlavně nechoď do těch Stodůlek, to je čistá hrůza. Osobní velmi nedávná zkušenost, stačilo krátce. Oni na to nemají lidi, takže vezmou každého. Chybí tam strašně moc lidí, podle toho tam vypadá práce, šílený chaos, často dělají i v sobotu. To je prý dobrovolné, ale...…. No z nějakých důvodů je tam tolika volných míst, že.....
Na referenta dávkových spisů je šestá platová třída, tak se koukni do platových tabulek na tu „parádu“. Na tu přípravnou činnost je snad dokonce jenom pátá platová třída, to už je úplnej výsměch.
Referent dávkových spisů celý den lítá po baráku a roznáší nebo snáší dávkové spisy. To celé v rychlém tempu. Je to těžký, špinavý, zaprášený. Prostě namáhavá práce mizerně zaplacená. A podmínkou je maturita.
Pokud ji máš, zajímej se jen o práci na ústředí (Křížová) a to od 8. platové třídy výše. Koukla jsem se jim na stránky a jsou tam taková volná místa. Tam už ti nehrozí, že budeš tahat špinavé balíky spisů a za pár šupů. Nijak extra placené to sice není, ale není to fyzická dřina.
Také je třeba mít na paměti, že pokud vstoupíš do služebního pracovního poměru, do roka musíš složit úřednickou zkoušku, což není vůbec žádná formalita, ale opravdová ostrá zkouška. S tou osobní zkušenost nemám, já záhy zjistila, že tudy cesta nevede.

• Citovat
  • Upravit
9909
14.12.18 22:24

Aha :lol: tak diky za zkusenost. :mrgreen: necham to byt.me to prijde divny protoze to na strankach maji uz dlouho.Proto radsi hledam informace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1351
8.10.19 08:29

Je tu někdo, kdo pracuje pro OSSZ nebo ÚP jako referentka na přepážce? Zajímá mě pracovní doba, když pro veřejnost jsou jen např.30 hodin týdně a možnost zkráceného úvazku. Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3392
8.10.19 09:24
@7.straka píše:
Je tu někdo, kdo pracuje pro OSSZ nebo ÚP jako referentka na přepážce? Zajímá mě pracovní doba, když pro veřejnost jsou jen např.30 hodin týdně a možnost zkráceného úvazku. Díky

Pracovni doba od pondeli do patku 40 hodin tydne to musi byt tusim ze. To ze je otevreno pro verejnost mene hodin neznamena ze pak neni co delat. Zpracovavas to co se ti nakupilo na prepazce + dalsi prace okolo, kterou lidi nevidi pro chod oddeleni. To ze lidi maji vyhranene nejake hodiny neznamena ze neni treba si je zvat i mimo uredni hodiny atd. Takze po urednich hodinach je prace snad jeste vic nez na prepazce, samozrejme ne vzdy, ale treba v Praze je to fakt frmol. Nekde pruzna pracovni doba jde, jinde ne. Zalezi na jake jsi pobocce, na jakem jsi oddeleni, nekde to proste nejde. Stejne musis ale splnit ten pocet hodin a se zkracenym uvazkem spis nepocitej pokud bys byla nova, nekdo by musel delat za tebe. Hlavne na prepazkach by se to tezko resilo predevsim pondelky a stredy. Nemuzes se jen tak zvednout a ve 3 odejit. Zkracenky se povoluji spise tem co se vraceji z matersky a drive uz tam delali a i s tim byva problem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1351
8.10.19 10:59
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.9.21 10:02

Ahoj holky, oživují diskuzi, třeba někdo poradi. Účastnila jsem se výběr. rizeni (pohovoru před komisi) na pozici Odborný referent nemoc. oddeleni. Prišel mi dopis (minulý týden) že jsem byla zařazena mezi 3 nejvhodnější žadatele. Nevíte, kdy pošlou nějaké vyjádřeni, jestli mě přijali, nebo ne? Jsem strašně nervózní, nástup je u 1.10. Prezentovali to tak, že do týdne pošlou dopis s vyjádřením o výsledku vyb. rizeni, ale nic o tom, že nejdřív vyberou 3 a pak teprve jednoho. Má někdo zkušenost, prosím?

• Citovat
  • Upravit
2961
21.9.21 10:12
@Anonymní píše:
Ahoj holky, oživují diskuzi, třeba někdo poradi. Účastnila jsem se výběr. rizeni (pohovoru před komisi) na pozici Odborný referent nemoc. oddeleni. Prišel mi dopis (minulý týden) že jsem byla zařazena mezi 3 nejvhodnější žadatele. Nevíte, kdy pošlou nějaké vyjádřeni, jestli mě přijali, nebo ne? Jsem strašně nervózní, nástup je u 1.10. Prezentovali to tak, že do týdne pošlou dopis s vyjádřením o výsledku vyb. rizeni, ale nic o tom, že nejdřív vyberou 3 a pak teprve jednoho. Má někdo zkušenost, prosím?

Zavolej si na personální, tohle mi nemůžeme vědět. Možná bude druhé kolo. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.9.21 10:22

@Mgree vsak čekám na reakce od těch, kdo má s pohovorem u ossz zkušenost :mrgreen:
Druhé kolo určitě nebude, v dopise nic takového neuvadeli. A zajímalo by mě, co by se dělo v tom druhém kole, když tento pohovor zahrnoval vše, včetně odborných otázek :think:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat