Pracovnice si přetahují klienty samy pro sebe

31672
3.4.16 13:14

Tak já dělám občas brigády pro jednu agenturu, a mám ve smlouvě zákaz pracovat pro klienta, kterého mi „dohodí“ agentura, bez nich. všechny případy asi neodhalí, a le ty co jo, tak může agentura žalovat, si myslím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
66815
3.4.16 13:27

Přesně tak, je to o nastavení smlouvy a případné ochotě žalovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3711
3.4.16 13:44
@matkabagristy píše:
Přesně tak, je to o nastavení smlouvy a případné ochotě žalovat.

Ano, je třeba si to smluvně ošetřit.

Nicméně nedivím se klientům - protože se ušetří na to, co si vezme agentura. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Meha
3.4.16 13:48

K nám chodí paní přes uklízecí firmu a nic takového nenabídla, asi dost záleží na té dané zaměstnankyni.

• Citovat
  • Upravit
66815
3.4.16 13:49

To není tak jednoduché. Pod agenturou maj zaplacené pojištění, počítá se to do důchodu apod. Jako vedlejšák načerno proč ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4462
3.4.16 13:49

Není nic jednoduššího než zanést do smlouvy, že v takovémto případě hrozí ( byť po zjištění jediného případu) vyhazov.. je to normální jak v úklidových firmách tak i třeba v péči o seniory a podobné. Dost často se mi stalo, že klient chtěl službu v době, kdy nemohla být umožněna z firemního hlediska - plácnu 24.12. a nabídl to ošetřovatelce.. a tak dále

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Meha
3.4.16 13:52

@DeTer Tak jednoduché to opravdu z hlediska pracovního práva není. Neznamená, když je to ve smlouvě, že to absolutně platí a že by taková zaměstnankyně v případě soudního sporu nevyhrála.

• Citovat
  • Upravit
26270
3.4.16 14:00

No možná kdyby byl ve smlouvě uveden i finanční postih, třeba by si to rozmyslely…anebo udělat nějaký bonusový systém (za věrnost a loajálnost k firmě) :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Meha
3.4.16 14:02

@Malaga Finanční sankci do pracovní smlouvy dát nemůžeš.
Ale určité bonusy či benefity ano, to by mohlo být řešení.

• Citovat
  • Upravit
26270
3.4.16 14:05

@Meha ahoj :mavam:, díky
já měla ve smlouvě, že pokud bych pracovala někde jinde, tak to musím oznámit zaměstnavateli, ale nevím teda jestli do toho spadá i práce načerno ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Meha
3.4.16 14:18

@Malaga Ahoj :mavam:. Toto ustanovení je poměrně běžné, nicméně na práci načerno se asi nevztahuje :mrgreen:.
Myslím si, že je problém i v tom, že tyto zaměstnankyně jsou málo placeny, tak se prostě snaží něco přivydělat.

• Citovat
  • Upravit
4462
3.4.16 14:27

@Meha já nechci dávat žalobu k soudu :lol: jakmile bych se něco takového dozvěděla, tak poletí i já :lol: když by si chtěla u soudu stěžovat na nedůvodný vyhazov neřikej mi, že by vyhrála :mrgreen: ale bavíme se co by kdyby, já jen napsala, jak je to vedeno třeba tady u nás

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
3.4.16 14:31
@Meha píše:
@Malaga Ahoj :mavam:. Toto ustanovení je poměrně běžné, nicméně na práci načerno se asi nevztahuje :mrgreen:.
Myslím si, že je problém i v tom, že tyto zaměstnankyně jsou málo placeny, tak se prostě snaží něco přivydělat.

tak jasně, když dostanou dost peněz, tak budou i loajální k firmě…peníze jsou dost dobrá motivace…proto jsem psala i o bonusovém systému za věrnost ;)

i když pokud zákazník platí agentuře 150 a pracovnice dostane 100, tak se bokem domluví na 125 a agentura utře nos…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.4.16 14:41

Podle mě je to nízkou mzdou. Chodím na úklidy a hledala další klienty-zkusila jsem agenturu. Když jsem byla na pohovoru, tak se mi jen chtělo smát. Práce na dohodu-platím si zdravotní /sociální/, mzda 70-90/hodinu. Ale jsou pojištění. Takže oni mi dohodí klienta, berou 50-70 za každou hodinu, kterou tam oddřu. Tak v takových případech chápu, když se paní na uklízení domluví přímo s klientem.
Druhá agentura byla jen zprostředkovatel, kdy jí klient zaplatí určitou částku za osvědčenou paní a dále je to vztah mezi klientem a tou paní-pro mě jistých 120-130/h a zdravotní si platím tak jako tak.
jakákoli role prostředníka je podle mě výdělek na úkor toho, kdo tu práci dělá. Klient zaplatí tak jako tak tu částku, prostředník má procento, ale pro paní, která uklízí, je rozdíl, jestli to dělá za 70 nebo 120 na hodinu.
Možná by to vyřešil jen ten zprostředkovatelský poplatek. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.4.16 14:43

Pokud by to byla práce na HPP, potom je to jiná, ale na DPP - tam je to jasné..

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat