Slmouva o mlčenlivosti
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Uvedla bych tam název firmy a cokoliv z toho, co bylo v inzerátu a mailech před nástupem, pokud ty maily máš, tak je jasně prokazatelné, že toto info si měla dříve.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pozici a firmu bych v cv normálně uvedla, to není žádná důvěrná informace.
- Citovat
- Upravit
Buď v klidu. Uveď název firmy a pozici, kde jsi pracovala. Takovéto dodatky jsou jen pro vyděšení zaměstnanců, aby si nepouštěli pusu na špacír. Nikdo to po tobě nebude vymáhat soudně, to by jsi musela vykecat recept na Becherovku
.
- Citovat
- Upravit
@j.a.n.i1 @Meha @JayLee
Takže říkáte, že na tohle nespadá pod existenci jednání mezi smluvními stranami, ano?
@Janli
To je mi jasné, že je to kvůli tomu, aby se neříkaly fakt firemní věci, což je jasné. Nicméně aby si firma nepoužila jednu věti a nevydělala si půl mega. ![]()
Zakl.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@j.a.n.i1 @Meha @JayLee
Takže říkáte, že na tohle nespadá pod existenci jednání mezi smluvními stranami, ano?@Janli
Zakl.
To je mi jasné, že je to kvůli tomu, aby se neříkaly fakt firemní věci, což je jasné. Nicméně aby si firma nepoužila jednu věti a nevydělala si půl mega.
@Anonymní píše:
@j.a.n.i1 @Meha @JayLee
Takže říkáte, že na tohle nespadá pod existenci jednání mezi smluvními stranami, ano?@Janli
Zakl.
To je mi jasné, že je to kvůli tomu, aby se neříkaly fakt firemní věci, což je jasné. Nicméně aby si firma nepoužila jednu věti a nevydělala si půl mega.
Jenže to by ta daná firma musela nejdřív prokázat, že jí únikem informací vznikla skutečná škoda - někdo jim přebral klienta, byl prozrazen tajný recept apod. A to tady opravdu nehrozí.
- Citovat
- Upravit
Ahoj,
jsem trochu bezradná.
Začínám hledat práci, teď jsem dělala na dohodu pro jednu firmu z domu, ale teď bych už chtěla začít hledat normální zaměstnání.
Práci, co jsem dělala z domu bych chtěla uvédst do CV i online (LinkedIn, příp. pracovní portály). Nicméně mám tam uzavřenou smlouvu o mlčenlivosti, kde se mimo jasných věcí (sdělování detailů práce atd, klasika) píše i „Za důvěrné se považují zejména tyto informace: i) podmínky a cíle spolupráce, ii) existenci jednání mezi smluvními stranami a výsledky těchto jednání (a další věci, co se opět týkají práce samotné).“ (smlouvními stranami jsem já a firma)
A teď právě bádám nad tím, jak je to s uvedením toho, že jsem takto pracovala v životopise (a hlavně online).
Může mi vůbec nějaká taková smlouva (jedná se o samostatnou smlouvu, nikoliv součást pracovní smlouvy) toto zakazovat? Týká se přesně to výše zveřejnění pracovní zkušenosti do CV?
Smlouva potom obsahuje i "Za důvěrné informace se nepovažují informace, které: i) se staly veřejně známými, ii) měl Zaměstnanec prokazatelně k dispozici před uzavřením této smlouvy (a další věci, co se tohoto netýkají).
Je mi jasné, že nemůžu přesně popisovat svou práci, nicméně právě pocis práce mám v emailech od vedení než jsem nastoupila + z inzerátu. V tom problém nevidím, problém však vidím v tom zveřejnění.
A taky takto pracuju už delší dobu a díra v CV nevypadá dobře. Krom toho mi to přijde jako dobrá pracovní zkušenost v mém oboru.
Pokuta za porušení smlouvy je 500 000 (pro mě moc peněz), takže se dost bojím
LinkedIn používám a už mi dřív pomohl najít práci, spojení mám dost, zobrazení mám taky. Nicméně teď si několikrát (cca v týdenních intervalech) zobrazila můj profil personalistka z firmy, pro kterou dělám. Nevím, co tam chtěla (podívat se může), ale právě mám pocit, že se i snaží zjistit jestli jsem si to tam uvedla nebo ne (ví/tuší, že si asi budu hledat práci, když smlouva tam mi končí), nebo už se fakt tak bojím, nevím
.
Co byste dělali na mém místě vy - uvedly/neuvedly? Došli se smlouvu k právníkovi? Nebo se zeptali ve firmě jestli toto můžete (popravdě nevím, jak toto formulovat, aby to neznělo divně)
Anonym snad chápete.