Pracující důchodce ve státní správě
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Pracující důchodce ve státní správě
ahoj!
zajímalo by mě toto: člověk, pracující ve státní správě např. 30 let s tabulkovým platem dosáhne důchodového věku a pracuje dál. kolik dostává peněz? nějaký tabulkový základ, nebo normálně tolik, jako před „důchodem“? nebo je to nějak úplně jinak?
díky!
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Plat má stále odvozen z tabulek (není strop určený odpracovanými lety, je tam prostě nad xy let - nevím kolik). Plus příplatky atd. Prostě jako ostatní zaměstnanci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Asi taky jak jde, u manžela v práci mají důchodci tabulkový podle odpracovaných let - takže ten maximální - proto jich tam taky je nalezlých plno ![]()
- Citovat
- Upravit
Co vím, tak má důchod+ten tabulkový plat
Proto mladí sedí doma a nemají práci a staříci pracují ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
tak to jsem se přesně obávala… to je hnus!
u nás jich je právě taky mrak, jsem si říkala, že to tak nějak bude ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky nesnáším důchodce co chodí do práce a ještě mají plat,moje tetka je největší chudák na světě,maj dva důchody a dva platy.A mladý tady u nás nemaj místo.Když chtěj dělat,ať jim seberou důchody ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ono toto není jenom ve státní správě, ale je to výhodné i pro soukromníky, páč důchodce se spokojí s nižší mzdou ![]()
- Citovat
- Upravit
No, v té soukromé chápu, když se spokojí s nižší mzdou, ale ve státním si vyžírají ty nejvyšší platy, protože je to podle odpracovaných let. Já jsem před mateřskou taky byla ve státním, ale v menší organizaci a u nás hodně propouštěli a v prvním kole šli důchodci. Bohužel jinde tomu tak není a dokonce je stále přijímají.
- Citovat
- Upravit
taky jsem ve státním a vloni jsme všechny důchodce propouštěli a letos to pokračuje,,, takže u nás už neseděj ![]()
ale mám pocit, že ty odpracovaný roky už se zrušily nebo rušit budou, že mzda se bude počítat jinak,,,, ale možná je to zatím neschváleno, každopádně se o tom jednalo a dost se to u nás probíralo.,. nevím teď v jakém je to stadiu.
A.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás v práci taky byla jedna taková, co měla důchod plus plat. Člověk by alespoň čekal, že teda dobře, ale bude dělat tam, kde je jí třeba. Tzn na nějakém oddělení onemocní sestra, tak ona tam pujde místo ní. Jednou měla jít na oddělení, který nebylo zrovna příjemný a ona se naší vrchní rozbrečela, že to přece ve svým věku nemůže už zvládnout…
Pěkně mě to prudím, protože pak mladý lidi čerstvě po škole nikam nevezmou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mufina píše:
No, v té soukromé chápu, když se spokojí s nižší mzdou, ale ve státním si vyžírají ty nejvyšší platy, protože je to podle odpracovaných let. Já jsem před mateřskou taky byla ve státním, ale v menší organizaci a u nás hodně propouštěli a v prvním kole šli důchodci. Bohužel jinde tomu tak není a dokonce je stále přijímají.
Jenže pak na to doplácejí mladí lidé, páč oni raději vezmou důchodce, poněvadž jim jednak platí méně, a mají za ně min. odvody, takže to taky není v pořádku a stát by měl s tím něco dělat. Neříkám přímo zakázat si k důchodům přivydělávat, ale třeba udělat taková opatření, aby se soukromníkům už tolik nevyplácelo dávat přednost důchodcům
- Citovat
- Upravit
no nevím mě přijde hrozný takhle důchodce odsuzovat-vžijte se jak by jste se na jejich místě zachovali vy sami,já mít tu možnost držet se místa a brát k tomu i důchod-leckdy opravdu malý tak se taky toho místa držím.Dyť oni už moc možností k přivýdělku nemají.za to mladý člověk může dělat opravdu všude
doufám,že mě za to neukamenujete ![]()
- Citovat
- Upravit
nepřihl.karinka píše:Mufina píše:Jenže pak na to doplácejí mladí lidé, páč oni raději vezmou důchodce, poněvadž jim jednak platí méně, a mají za ně min. odvody, takže to taky není v pořádku a stát by měl s tím něco dělat. Neříkám přímo zakázat si k důchodům přivydělávat, ale třeba udělat taková opatření, aby se soukromníkům už tolik nevyplácelo dávat přednost důchodcům
To je jasný, já to vůbec neschvaluju, jen jsem tím chtěla říct, že ti soukromníci k tomu mají aspoň objektivní důvod zaměstnat radši důchodce.
Nejhorší na tom je, že oni mají teď důchod + ještě plat a mladí, kteří jednou mít důchod nebudou (nebo velmi malý) tak si ani teď nemají možnost vydělávat a na ten důchod šetřit ![]()
- Citovat
- Upravit
mooona píše:
no nevím mě přijde hrozný takhle důchodce odsuzovat-vžijte se jak by jste se na jejich místě zachovali vy sami,já mít tu možnost držet se místa a brát k tomu i důchod-leckdy opravdu malý tak se taky toho místa držím.Dyť oni už moc možností k přivýdělku nemají.za to mladý člověk může dělat opravdu všudedoufám,že mě za to neukamenujete
Chudáci důchodci, kteří pracovali celý život na vedoucích pozicích ve státní správě = mají krásné důchody a k tomu ještě berou 40 tisíc plat
(jako neříkám že všude ale zrovna u manžela to tak je)
- Citovat
- Upravit
mooono, mě to taky pěkně točí, neb jsem byla pro nadbytečnost propuštěna a důchodci si tam dál sedí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit