Lze prodloužit pracovní smlouvu, když jsem na RD?

5527
21.6.11 16:03

Lze prodloužit prac. smlouvu, když jsem na RD?

Prosím o radu.
Končí mi tento měsíc smlouva na dobu určitou. Jsem na RD a ještě dva roky budu. Jsem státní zaměstnanec. Myslíte, že je možné smlouvu prodloužit, resp. uzavřít novou, i když nejsem právě v prac. procesu?
Prosím, aby odpovědli jen ti, kteří k tomu mají opravdu co říct. Odpovědi typu: „řekla bych, myslím, já bych…“ atd. mi nepomohou. Děkuji!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2891
21.6.11 16:09

Teoreticky to prodloužit jde, ale záleží na zaměstnavateli, jestli ti jí prodlouží nebo ne :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
852
21.6.11 16:14

ano lze, pokud Ti ji zaměstnavatel prodlouží…ale je třeba mí t na paměti obecně, že pracovní poměr na dobu určitou lze uzavřít pouze na dobu dvou let…s nějakými zákonnými výjimkami

Příspěvek upraven 21.06.11 v 16:15

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182

To víš, že to jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11863

jsem taky statni zamestnance, mela jsem smlouvu na dobu urcitou a v prubehu rodicovske mi ji prodlouzili. takze to urcite jde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
397
21.6.11 16:17

Smlouva prodloužit jde,ale závisí to jen na zaměstnavateli…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
21.6.11 16:18

Věc se má tak: ředitel mi řekl, že o mě určitě bude stát a chtěl by, abych se po mateřské vrátila. Prý ale musí zjistit, jestli je to proveditelné - podepsat novou (nebo prodloužit starou?) smlouvu, když vlastně nejsem v prac. poměru. Tak nevím, co si mám o tom myslet. Opravdu neví, nebo jen neví, jak mi říct, že už se mnou nepočítá? přece by to mohl říct narovinu. CHápu, že teď je tam někdo místo mě a ten se určitě taky bude dožadovat toho, aby tam mohl zůstat. A co pak s námi dvěma, že? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3328
21.6.11 16:33

Když jsi doma s dítětem v rámci RD,tak stále jsi v pracovním poměru,proto se taky doba po kterou jsi na RD započítává do náhradní doby pro účely důchodového pojištění.Není třeba sepisovat novou smlouvu,jen sepsat dodatek o jejím prodloužení :kytka: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3328
21.6.11 16:35

A ještě,i kdyby tam byl někdo na tvém místě,tak v případě,že s tebou sepíše prodloužení pr. smlouvy,se vlastně zavazuje k tomu,že ti po dobu trvání RD,max.3 roky bude držet tvoje místo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
21.6.11 17:38
Jaruše píše:
A ještě,i kdyby tam byl někdo na tvém místě,tak v případě,že s tebou sepíše prodloužení pr. smlouvy,se vlastně zavazuje k tomu,že ti po dobu trvání RD,max.3 roky bude držet tvoje místo.

Ahoj, jukla jsem do diskuze a jenom taková drobnost, mám pocit, že stejné místo má zam-tel povinnost držet max 1 rok, jestli se nepletu.. :think: Jestli je to pravda, netuším, ale takhle je to prý u nás v práci, po 3 letech musí zaměstnat, ale může na jinou práci… Nebo se pletu? :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2891
21.6.11 17:43
Pomka píše:
Jaruše píše:
A ještě,i kdyby tam byl někdo na tvém místě,tak v případě,že s tebou sepíše prodloužení pr. smlouvy,se vlastně zavazuje k tomu,že ti po dobu trvání RD,max.3 roky bude držet tvoje místo.
Ahoj, jukla jsem do diskuze a jenom taková drobnost, mám pocit, že stejné místo má zam-tel povinnost držet max 1 rok, jestli se nepletu.. :think: Jestli je to pravda, netuším, ale takhle je to prý u nás v práci, po 3 letech musí zaměstnat, ale může na jinou práci… Nebo se pletu? :?:

jj půl roku, tedy během mateřský jsou povinni držet ti to samé pracovní místo, které jsi opustila a po dobu 3 let RD jsou povinni ti držet místo, ale jakékoli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
21.6.11 18:54
Pájinka25 píše:
Pomka píše:
Jaruše píše:
Ahoj, jukla jsem do diskuze a jenom taková drobnost, mám pocit, že stejné místo má zam-tel povinnost držet max 1 rok, jestli se nepletu.. :think: Jestli je to pravda, netuším, ale takhle je to prý u nás v práci, po 3 letech musí zaměstnat, ale může na jinou práci… Nebo se pletu? :?:
jj půl roku, tedy během mateřský jsou povinni držet ti to samé pracovní místo, které jsi opustila a po dobu 3 let RD jsou povinni ti držet místo, ale jakékoli

No jakékoliv, to místo musí odpovídat pracovní smlouvě, pokud tam takové není, tak schopnostem, znalostem a dovednostem zaměstnankyně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
21.6.11 19:57
Raduš.ka44 píše:
Pájinka25 píše:
Pomka píše:
Jaruše píše:
No jakékoliv, to místo musí odpovídat pracovní smlouvě, pokud tam takové není, tak schopnostem, znalostem a dovednostem zaměstnankyně.

Co vím, tak ženský, který dělaly třeba na logistice (referent), tak jim po mateřský nabízely místo do výroby k „mašině“ :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepřihl.karinka
21.6.11 20:00
Raduš.ka44 píše:
Pájinka25 píše:
Pomka píše:
Jaruše píše:

Tak toto se snad jenom dodržuje ve státní správě. V soukromém sektoru by s tebou byli rychle hotovi :cry:

• Citovat
  • Upravit
10482
21.6.11 20:11

Možné to určitě je,s mlouvu mi prodloužili už podruhé běhemrodičovské záleží nna tvem nadřízeném. Povinnost to ale není. Držím palce, ve státní správě by to mělo jít líp

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat