Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ja uz beru pragiolu, lyriku, je to stejny lek s jinym nazvem uz skoro rok a bez jakykoliv vedlejsich ucinku, dobre ho snazim a pri zmensovani davek take zadny problem. Za me super ![]()
@Zvědavost Ahoj, taky beru Lyricu, což je to samé, pregabalin účinná látka. Dostala jsem ji na úzkosti, pomohla částečně, ale hodně jsem po ní přibrala.
@Dunkey píše:
Ja uz beru pragiolu, lyriku, je to stejny lek s jinym nazvem uz skoro rok a bez jakykoliv vedlejsich ucinku, dobre ho snazim a pri zmensovani davek take zadny problem. Za me super
Děkuji, upřímně mě to tak vylekalo, že ji mám užívat, že mi bude blbě… když jsem zacala užívat Asentru bylo mi moc špatně
@Lollitka píše:
@Zvědavost Ahoj, taky beru Lyricu, což je to samé, pregabalin účinná látka. Dostala jsem ji na úzkosti, pomohla částečně, ale hodně jsem po ní přibrala.
Já bych pribrat potřebovala, mám 51-2kg.
@Zvědavost Aha, no já četla studie, že dlouhodobě přibere 22,4 % lidí, kteří pregabalin užívají, já po něm prostě měla šílený hlad a pořád jsem jedla, tak místo 300 mg denně beru 150 mg denně a teď jsem najela na dietu, já právě zas přibrat nepotřebovala.
@Lollitka píše:
@Zvědavost Aha, no já četla studie, že dlouhodobě přibere 22,4 % lidí, kteří pregabalin užívají, já po něm prostě měla šílený hlad a pořád jsem jedla, tak místo 300 mg denně beru 150 mg denně a teď jsem najela na dietu, já právě zas přibrat nepotřebovala.
A jak jsi zvládla nasazování?
@Zvědavost Nasazování úplně v pohodě, nejdřív 150 mg denně (75-0-75) a pak 150-0-150. Nežádoucí účinky jsem vůbec neměla, ale já na ně netrpím, brala jsem většinu psychofarmak, která jsou na českém trhu a skoro nikdy jsem neměla s nasazováním problémy, spíš s tím, že mi nic moc dobře nezabírá.
@Dunkey Tak to buď ráda, já přibrala 10 kg za půl roku, což je fakt děs, zvlášť pro mě, která jsem bývalá anorektička a bulimička. Nemůžu se na sebe ani podívat a nenávidím se ještě víc. Na té dávce 300 mg denně jsem vysloveně vždy vybílila ledničku ![]()
@Lollitka píše:
@Zvědavost Nasazování úplně v pohodě, nejdřív 150 mg denně (75-0-75) a pak 150-0-150. Nežádoucí účinky jsem vůbec neměla, ale já na ně netrpím, brala jsem většinu psychofarmak, která jsou na českém trhu a skoro nikdy jsem neměla s nasazováním problémy, spíš s tím, že mi nic moc dobře nezabírá.@Dunkey Tak to buď ráda, já přibrala 10 kg za půl roku, což je fakt děs, zvlášť pro mě, která jsem bývalá anorektička a bulimička. Nemůžu se na sebe ani podívat a nenávidím se ještě víc. Na té dávce 300 mg denně jsem vysloveně vždy vybílila ledničku
Tyyy jo
tak já mám začít 25-0-25. Teda prvních 14 dní jen ráno. A k tomu tu Asentru 100.
@Zvědavost Tak to máš mini dávku, snad to nasazování půjde bez problémů. Asentru jsem brala 300 mg. Každopádně držím palce, ať ti zabere a ať nemáš nežádoucí účinky.
@Lollitka píše:
@Zvědavost Tak to máš mini dávku, snad to nasazování půjde bez problémů. Asentru jsem brala 300 mg. Každopádně držím palce, ať ti zabere a ať nemáš nežádoucí účinky.
Děkuji, v to doufám ![]()
Moje mamka se roky lecila s úzkosti a na epilepsii. Měla léky Jako rivotril a tegretol, tedy same svinstvo a brala to už 39 let v kuse, což se ani leky jako rivotril nesmí, ale lékaři ji to takto nechali
. Poté se rozhodla sama to vysadit když ji vadilo různé vedlejší účinky. Bohužel leky bez dozoru lékaře vysadila, což Velmi nebezpečné a nedělejte to sami bez lékaře. Poté mela silene stavy, Mluvil nesmisli, chtěla skočit z okna, křičela že umře
a to byla normální člověk!!! ![]()
Potom byla hospitalizován v Bohnicích. Kde ji to nasadili zpátky, aby mozek nemel zřejmě šok. Uklidnila se, vracela se do normálu. Ale lékaři věděli že není dobré, že bere rivotril a tegretol.
Potom se ji tam věnovali a leky pomaličku vsadili a mezitím ji začali dávat Pregiolu. 60o mg. A antidepresiva. Díky této změně léků se moje mamka zcela urovnala, začala opět chodit do práce a žije normální život. Dneska je na 300 mg pregiola a trošku antidepresiva a to je vše co bere
. Tedy za nas Pregiola je řešením moderní doby k problémům epilepsie a uzkostnych stavu.
snad to někomu v podobné situaci pomůže, proberte to kdyztak sami s dobrým psychiatrem!! ![]()
Můžu oživit diskuzi,,
Dnes mi dýl předepsán lék pragiola ráno 0.25 večer.025… Jinak uzivam Sertalin 75. a na noc tritico 75.
Je tu někdo kdo má k AD ještě toto kombinaci pragiola!??? Jak užíváte a jak snasite.. pomohl? Děkuji
@Anonymní píše:
Můžu oživit diskuzi,,
Dnes mi dýl předepsán lék pragiola ráno 0.25 večer.025… Jinak uzivam Sertalin 75. a na noc tritico 75.
Je tu někdo kdo má k AD ještě toto kombinaci pragiola!??? Jak užíváte a jak snasite.. pomohl? Děkuji
Ahoj, já brala k Pragiole (150-75-150) ještě AD Deprex a AP Abilify a Fluanxol. Ale po Pragiole jsem přibrala 20 kg, tak jsem byla ráda, že mi ji před elektrosoky vysadili.
Já brala pragiolu asi týden a byla jsem po ní úplně jako zdrogovana, musela jsem vysadit.