Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahojky všem… Můžu oživit diskuzi???
Užívám Sertalin 75 ráno cca půl roku,, na noc tritico 75 od ledna.. Včera mi Mudr předepsal pragiola (pregabalinum) 25 ráno + večer… Ptáka jsem se zda není lepší navýšení Sertalin na 100 a on že určitě nechce zvyšovat. Prý toto pragiola mám plus k neuropatickou bolest atd. Píšu jej i neurologové.. jsem po operaci páteře..s útlakem na míchu a nervové tkáně periferní nervový systém.. od prosince sahám po Neurol 0.25 to by právě viděl na vysazení. Myslíte že je dobrá volba nasazení k AD ještě Pragiola??? Zkušenosti : plusy mínusy..
Děkuji
Lék účinný na začátku. Clovek měl sílu a chuť do života. V praci srsel humorem a byl usměvavý. Ale tělo si postupem casu na to zvyklo. Skoro po 2 letech užívání jsme začala být ospalá, bolest hlavy, deprese a nechuť do života. Je pravda, že také clovek měl po ní více hlad.
Dobry den, začínám jist pragiolu na úzkostnou poruchu.
Chci se zeptat zda se po ní přibírá?
Mam pragiolu 75 mg a sedmý den si ji mam navýšit na 150 mg.
Právě jsem zhubla a nerada bych to nabrala zpět.
Dekuji za odpoved ![]()
@Lynciska8556 já po ní přibíram, a to i když se snažím jist hodně málo, nebo někdy nejím vůbec ale u každého je to jiné, většinou. tyto leky zadržuje vodu v těle tak proto jde váha nahoru.
@Lynciska8556 píše: Více
Bohužel většinou přibírá jelikož zpomaluje metabolismus. Záleží na velikosti dávky.
Dobry den, beru pragiolu třetí den 25mg na noc a teď i ráno a mam bolesti žaludku na zvraceni malátnost bílení svalu sotva něco udržím v ruce hlava šílenost 🙈 a do toho úzkost nemam ho radši vysadit?
@Izzynka250 píše: Více
25mg ráno a večer je hodně maličká dávka, pokud je to od Pragioly tak by to mělo max do 14 dnů odeznít a měla by začít pomáhat i z úzkostmi. Jinak počáteční dávka bývá běžně vyšší 75mg ráno a večer.
@takamine ja mela brát svá dny jen večer 25mg a teď třetí den i ráno a to se mi udělalo šíleně ještě teď je mi strašně.. no vydržet to je mazec ještě mam malou holčičku a manžel do večera v práci takže to není jednoduché
Ahojky všem… Můžu oživit diskuzi???
Užívám Sertalin 75 ráno cca půl roku,, na noc tritico 75 od ledna.. Včera mi Mudr předepsal pragiola (pregabalinum) 25 ráno + večer… Ptáka jsem se zda není lepší navýšení Sertalin na 100 a on že určitě nechce zvyšovat. Prý toto pragiola mám plus k neuropatickou bolest atd. Píšu jej i neurologové.. jsem po operaci páteře..s útlakem na míchu a nervové tkáně periferní nervový systém.. od prosince sahám po Neurol 0.25 to by právě viděl na vysazení. Myslíte že je dobrá volba nasazení k AD ještě Pragiola??? Zkušenosti : plusy mínusy..
Děkuji