Prague Pride - k čemu?

188
4.8.15 12:19

Prague pride - k čemu?

Nedávno jsem se o tom bavila s kamarádkami. Jsme všechny tolerantní, máme kamarády gaye, ale jedno třeba nepochopím. Proč pořádat Prague pride nebo jinej „pride“, když LGBT lidi chtějí, aby je ostatní brali jako rovnocenné členy společnosti se všemi právy (manželství, adopce dětí atd.) Pořád vykřikují „my jsme jako vy“, ale ty akce to moc nedokazují. Je to přesně naopak. Pro mě třeba ta Prague pride znamená pochod lidí, kteří chtějí něco ukázat-jak jsou odlišní, jak se „umí bavit“, což je podle mě trochu zbytečný ne? Pokud jsou tak stejní, tak proč se nezúčastní jiných akcí bez nějaké nálepky? Takhle budou vždycky bráni jako ti, kteří si jezdí na karnevaly a pochody, ti „jiní“ a dělají si to sami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Menora
4.8.15 12:52

@leslie01
Já to beru, je to způsob vyjádření, ale jenom pro určitou skupinu lidí v dané komunitě, není to pro každého, patřit do téhle skupiny lidí, tak bych se PP také nezúčastnila, už z té podstaty, že nemám ráda hromadné akce jakéhokoliv typu, cokoliv, co připomíná nějaký pochod, demonstraci a tak podobně, tomu se obvykle vyhýbám, nesedí to mé povaze. Někomu to zase vyhovuje a to bych respektovala. A proč jsem psala, že to není pro každého, protože vím o dvou homosexuálech, kteří mají na PP negativní názor a je to pro ně v podstatě šaškárna. Takže každý podle svého gusta, nemusí se mi líbit styl akce a to jak je pojatá, ale lidi, kteří se jí zúčastní za to posuzovat nebudu.

• Citovat
  • Upravit
5808
4.8.15 12:59

Já bych nějákej ten pochod hrdosti chápala v Jižní Americe, kde maj podobnej karnevalů dost… ale tady jsou tak maximálně masopustní a lampionové průvody a tohle stylem nezapadá ani do jednoho :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
541
4.8.15 13:03

@leslie01 A ono je v našem státě schváleno manželství stejnopohlavních párů? Je umožněna adopce dětí? Kdyby bylo, tak asi nemá nikdo potřebu vycházet do ulic. Novela zákona leží v senátu od září 2014 a furt na ní není čas. Myslím, že je mnohem lepší, když se to pojme jako karneval ( navíc to není jen o tom jednom průvodu, ale pride trvá asi týden včetně různých kulturních akcí a besed o kterých nemusíte mít ani páru), než aby skupina lidí zdemolovala půlku města a ohrožovala životy jiných lidí protože něco chce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
4.8.15 13:05

@leslie01 pro mě? Ať si to udělají, co by ne :nevim: pochodů jsou mraky, né každý má pozornost..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
4.8.15 13:36
@Anonymní píše:
@leslie01 A ono je v našem státě schváleno manželství stejnopohlavních párů? Je umožněna adopce dětí? Kdyby bylo, tak asi nemá nikdo potřebu vycházet do ulic. Novela zákona leží v senátu od září 2014 a furt na ní není čas. Myslím, že je mnohem lepší, když se to pojme jako karneval ( navíc to není jen o tom jednom průvodu, ale pride trvá asi týden včetně různých kulturních akcí a besed o kterých nemusíte mít ani páru), než aby skupina lidí zdemolovala půlku města a ohrožovala životy jiných lidí protože něco chce.

Ano, ale copak oni tím průvodem chtějí sdělit nějako hlubší myšlenku? Mě to tak třeba nepřipadá. Mnohem více by mě oslovil slušně oblečenej človek (rozuměj ne v kostýmu policajta apod), který by šel na ministerstvo nebo někam a tam vedl slušnou diskuzi s argumenty. To by bych brala. Nebo nějaké přednášky, osvětové činnosti, proč adopce a sňatky ano. Tyhle „prajdy“ jim na váženosti moc nepřidají, právě naopak. Lidi to už rozčiluje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.8.15 13:58

@leslie01 Zástupci PROUDU na ministerstvo chodí a určitě to není v kostýmech :)) Bohužel pro naše zákonodárce jsou podstatnější důležitější věci na projenávání - válka v Sýrii, telefonní operátoři atd. A jak už jsem psala výše, součástí Prague Pride je i spousta besed a přednášek na různá témata, bohužel v médiích ukážou jen průvod, vypíchnou pár zmalovaných transexuálů a tím to hasne. Lidi by měly rozčilovat jiný věci, imigranti, jiný menšiny, který se snažej parazitovat na našem systému, naši rádoby zákonodárci, který řešej blbosti místo důležitých věcí atd atd.

• Citovat
  • Upravit
5808
4.8.15 19:09
@swat píše:
@leslie01 A ono je v našem státě schváleno manželství stejnopohlavních párů? Je umožněna adopce dětí? Kdyby bylo, tak asi nemá nikdo potřebu vycházet do ulic. Novela zákona leží v senátu od září 2014 a furt na ní není čas. Myslím, že je mnohem lepší, když se to pojme jako karneval ( navíc to není jen o tom jednom průvodu, ale pride trvá asi týden včetně různých kulturních akcí a besed o kterých nemusíte mít ani páru), než aby skupina lidí zdemolovala půlku města a ohrožovala životy jiných lidí protože něco chce.
škoda, že jde první o homosexuály, aby si mohli adoptovat dítě a až potom o zlepšení podmínek a možností těch dětí co v domovech jsou… :think:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1219
4.8.15 19:13

@leslie01 na mě ta akce taky působí spíš špatně… toleruju homosexuály, kteří žijí „volně v davu“ a nesnaží se na sebe zbytečně upozorňovat… tyto pochody nemají vůbec žádný smysl, protože nechtějí nic nového než to, co bylo už dávno politikům předneseno.
A ty barevné profilovky na Facebooku a všude možně, to už je úplně trapné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
15.8.15 19:11
@Gosi píše: škoda, že jde první o homosexuály, aby si mohli adoptovat dítě a až potom o zlepšení podmínek a možností těch dětí co v domovech jsou… :think:

nemyslím si že by se měly děti v DD špatně. Milující rodiče to nenahradí, ale po materiální stránce a podpoře odborníků s mají velmi dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
15.8.15 19:12

Jinak za mě je Prague pride = podívejte se jak jsem divnej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5808
15.8.15 20:30
@jakanas píše:
nemyslím si že by se měly děti v DD špatně. Milující rodiče to nenahradí, ale po materiální stránce a podpoře odborníků s mají velmi dobře.

no, nejde jen o milující rodiče, ale o praktický život, jako že se koupí toaleťák jak dochází a né až dojde, že potraviny jsou trvanlivé a trvanlivé méně… A treninkové domácnosti jsou, al míň, než je poptávka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
15.8.15 20:33

Tyhle okatý teploparády…,mají to zapotřebí? Tady aby se člověk pomalu styděl, že je heterák. Ten nefrčí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
15.8.15 21:58
@Gosi píše:
no, nejde jen o milující rodiče, ale o praktický život, jako že se koupí toaleťák jak dochází a né až dojde, že potraviny jsou trvanlivé a trvanlivé méně… A treninkové domácnosti jsou, al míň, než je poptávka…

já teda nevím, ale kdo z nás měl možnost si samostatný život zkusit nanečisto? SNAD SKORO NIKDO, vše jsme se učili za pochodu a někdy si narazili čumák…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5808
15.8.15 22:04
@jakanas píše:
já teda nevím, ale kdo z nás měl možnost si samostatný život zkusit nanečisto? SNAD SKORO NIKDO, vše jsme se učili za pochodu a někdy si narazili čumák…

trochu problém byl s plánováním rozpočtu, ael základní chod domácnosti jsme měly zmáknutej dřív než maturu…já, sestra i holky co znám v okolí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová