Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nicméně, vzala sis ho takového, jaký je, tak bys ho měla mít ráda takového jaký je. Prosím tě, jak ti jeho kila navíc můžou ničit život?
Napsat to tu nějaký chlap o své ženě, tak se na něj všichni sesypou, jakej je to hulvát a necita, tož to samé píšu tobě ![]()
Pokud chceš, aby dal nějaký kila dolů, tak mu holt musíš vařit tak, aby to bylo dietní a zároveň aby to chutnalo (třeba ten brsalát, stačí ho rozdělit, část udělat s majonézou a část pak tu majolku naředit jogurtem), pokud se má hýbat a nesnáší to, tak vymyslet nějakou pohybovou zábavu aspoň třikrát týdně, začít dlouhými vycházkami, nějakým zábavným sportem a hlavně - i když bude nemotorný, nepůjde mu to, tak mu to nesmíš dát najevo.
Když nebude on sám chtít a cítit svojí nadváhu jako problém, tak stejně nikdy nezhubne a ty ho k tomu nedonutíš.
Myslím, že sto kilo u tak vysokého chlapa není žádná tragedie. ![]()
Viděla bych to na dlouhé a vydatné procházky, trochu mu upravit jídelníček (to máš snad v režii ty, ne?)…ale do ničeho netlačit. Chápu, že jde o zdraví, ale jak ti „jeho kila mohou ničit tvůj život“? Stydíš se za něj? Fakt ho vytáhni 4× do týdne na 2 hodiny do lesa na procházku a uvidíš, kterak se ti rozhýbe
A lepší než posilovna je třeba hrabání zahrady, sekání dříví … hm?
tak najdi společnou pohybovou aktivitu, třeba geocaching (hledání pokladů s GPS navigací) - baví to děti a díky navigaci i chlapy… dej mu najevo, že mu s tím pomůžeš, uprav společný jídelníček… zkus vyvinout iniciativu, která bude jakž takž bavit všechny a pak ho budou motivovat i děti…
Ale nepitvej to nějak často - mám dojem, že si ho tím ještě zošklivuješ…
Já jsem tlustá a zrovna do bazénu bych taky nešla… pochop, že on to ví, že má kila navíc (zvlášť jestli mu to opakuješ častěji), bere mu to sebevědomí, a představa, že by na něho v bazénu koukali a pošklebovali se mu, tak ta mu samo vadí.
me2dova píše:
Také sexem se hubne:-)
To bych musela být jako laňka a nejsem
![]()
Gladys píše:
Nicméně, vzala sis ho takového, jaký je, tak bys ho měla mít ráda takového jaký je. Prosím tě, jak ti jeho kila navíc můžou ničit život?Napsat to tu nějaký chlap o své ženě, tak se na něj všichni sesypou, jakej je to hulvát a necita, tož to samé píšu tobě
Pokud chceš, aby dal nějaký kila dolů, tak mu holt musíš vařit tak, aby to bylo dietní a zároveň aby to chutnalo (třeba ten brsalát, stačí ho rozdělit, část udělat s majonézou a část pak tu majolku naředit jogurtem), pokud se má hýbat a nesnáší to, tak vymyslet nějakou pohybovou zábavu aspoň třikrát týdně, začít dlouhými vycházkami, nějakým zábavným sportem a hlavně - i když bude nemotorný, nepůjde mu to, tak mu to nesmíš dát najevo.
Hlavně jej do ničeho nenutit a neříkat, že musí zhubnout. Chlapi na to musí většinou přijít sami. Vím, že tloušťa může způsobovat určité zdravotní komplikace, ale to si musí především uvědomit on sám. Nejlepší je změnit životní styl celé rodiny - u chalapa fakt stačí změna jídelníčku a jeslti pije pivo, tak to omezit na minimuma, kila půjdou dolů opravdu rychle. Nebo mu dát jako vánční dárek trenéra, ale jestli nerad cvičí, nemyslím, že se to shledá s úspěchem. Prvně bych zkusila změnit jídelníček ale aby to jedli všichni a on netrpěl tím, že se tak musí stravovat jen sám.
Tak mu pod stroneček naděl navigaci a jděte do geocachingu-jak psala Aknyt- dlouhé procházky zaručené.(www.geocaching.com)
Zakladatelko, upřímně, nemáš v okolí někoho, kdo tě třeba nějak více přitahuje? Neber to osobně, ale ty jsis svého muže brala takového jaký je, a teď ti najednou vadí ![]()
Nemyslím si, že by tvůj muž měl se svou výškou nějak obrovskou nadváhu. Můj manžel měří o 5 cm méně než tvůj a váží také 100 kg… Tragédii z toho nedělám. Má sice trošku bůčky a pomalu mu roste bříško. Ale brala jsem si ho takového, jaký je a i když za pár let trochu přibral, tak mu to nebudu omílat pořád do kola. Když chci, aby trošku zhubnul, tak měním jídelníček, tahám ho ven na procházky, na kola,… Z lehka, nenápadně, aby nepoznal, že řeším jeho váhu. On je v klidu a já nemám za potřebí ho zbytečně stresovat…
Pochopila bych, kdybys tuto diskuzi zakládala, kdyby měl o 20 kg více, ale takhle… Vždyť chlapi mají těžší kosti, širší kostru,… A BMI vůbec není směrodatné. Tak přestaň řešit blbosti, vypni počítač a vytáhni muže na procházku ![]()
Ahoj, to je fakt jako obézní?
Můj chlap měří 184 cm a váží 90-92kg a je jak tyčka hubenej ![]()
Každopádně by se mi to taky nelíbilo, nejde o to, jak vypadá, ale o to, že s tím nic nedělá.
Gladys píše:
Nicméně, vzala sis ho takového, jaký je, tak bys ho měla mít ráda takového jaký je. Prosím tě, jak ti jeho kila navíc můžou ničit život?Napsat to tu nějaký chlap o své ženě, tak se na něj všichni sesypou, jakej je to hulvát a necita, tož to samé píšu tobě
lépe bych to nenapsala
.
opravdu se tady každou chvíli řeší, že stejné pocity či narážky má vůči ženě chlap. a to se vždy všechny diskutující shodnou, že je to povrchní ubožák a že dotyčná by pro něj měla být krásná za všech okolností. tohle je to samé, akorát ten „ne-sexy“ je chlap. myslím, že život ti neničí jeho kila (jak by taky mohla?), ale to, jak je řešíš.
jinak taky souhlasím s ostatními. pokud jsi ty ta, která vaří, uprav trochu jídelníček, jděte na procházku a půjde to
.
Docela souhlasím s Gladys, vzala sis ho takového a teď ho chceš předělávat? ![]()
I když tvé obavy chápu, hlavně tu zdravotní stránku. Asi ho budeš muset vytáhnout na procházky a vařit zdravěji.
Na rozdíl od Lonette bych s ním o tom mluvila. Když mluvit nebudeš, bude si myslet, že je vše v pořádku.
Dobré ráno, mám problém s mužem, jsme spolu cca 5 let a celých pět let slibuje, že se začne hýbat, že začne něco dělat pro svou tělesnou schránku.. nyní váží okolo 1oo kil, má 185 cm, dle BMI hooodně zlá obezita a vůbec.. máme děti, jde o zdraví, jde o můj pohled na něj, kterej se dost horší když on jen sedí a hraje online hry.. jinak je supr ale zvednout ten zadek a něco dělat krom práce je nereálný, furt výmluvy, že to nejde, že to zkoušel.. bla bla.. byl v posilovně jedinkrát za celých pět let pak týden kňoural, že ho vše bolí…
Já vím, že to není nic jednoduchého ale já se taky zapřela, po těhu jsem měla skoro 80kg a shodila jsem zpět na svých 55,– abych se cítila dobře, abych se mu líbila.. on se mnou nechce ani do bazénu, že je tlustej.. ale aby s tím něco udělal to ne… jeho kila mi ničí život.. co s peciválem?.. Když mu to řeknu je lítostivej div se nehroutí co to po něm chci, jak sem na něj zlá… budou Vánoce a on už dva měsíce mluví jen o br. salátu..