Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Karreza- Jedná se o praktiku milování, při které se vyvrcholení oddaluje delšími pauzami, kdy se partneři co nejméně hýbou
Ahoj holky já zatím tohle neznám, zkoušeli jsme sice oddalovat, nakonec mě pak přešla chuť, bylo to moc dlouho
Samozřejmě, že jsme to dotáhli do konce ![]()
lucka.Kr píše:
Karreza- Jedná se o praktiku milování, při které se vyvrcholení oddaluje delšími pauzami, kdy se partneři co nejméně hýbou
No asi by mě to moc nebavilo … ta chuť by mě přešla taky ![]()
Taky jsem nevedela
Na netu toho moc neni, jedine, co jsem nasla v cj cituji: Karreza- Jedná se o praktiku milování, při které se vyvrcholení oddaluje delšími pauzami, kdy se partneři co nejméně hýbou. ![]()
a není to o tom, že se pak dojde tomu celotělovému orgasmu? U muže bez ejakulace, u ženy znovuobnovení životních energií? Že se to jako „nevyprská ven“ ta energie, ale naopak, kumuluje se v těle a aktivuje se pak nějak samoléčící síly organismu?
Blbě to asi vysvětluju, je to jako duchovní praktika milování,…
Lenďa
Kdysi jsme to tak dělali, prodloužili jsme to i o půl hodiny, ale to bylo jen občas, když prostě byla tak chuť se provokovat…
to by mě asi nebavilo.. Jako chvíli ano, ale čekat bůhví jak dlouho.. ![]()
V češtině bohužel nic pořádného neexistuje, angličtinářky mrkněte na www.reuniting.info.
Dostala jsem se k tomu, protože jsem pátrala co dělat, když se nejsem schopná během sexu uvolnit. Prostě cítím, jak mám svaly tam dole stažené a nemůžu jim mozkem přikázat, aby se uvolnily. Takže buď mě sex bolí nebo z něj není vůbec nic.
Karezza je o tom, že cílem není orgasmus, ale být teď a tady s tím koho miluju. Odhodit představy o tom, co je dobře a co špatně, co se ode mně očekává, abych bla dobrá milenka / milenec. Snad to píšu srozumitelně. Prostě z toho, že se spousta lidí žene za orgasmem, mají často spoustu stresu. Ženské, aby se „udělaly“ a nemusely to předstírat, chlapi, aby jim náhodou „nezvadl“.
Není to o tom oddalovat orgasmus, v pauzách se nehýbat, ale jinak být celí žhaví na sebe. Je to prostě úplně jiný koncept sexu. Asi to neumím moc dobře vysvětlit a musí se to zažít, jinak to zní nudně a nezáživně. Tady je cílem nenechat se moc vzrušit, zůstat v přítomném okamžiku a vnímat krásu i těch nejobyčejnějších doteků. Tělo se tak stane citlivější na podněty…no zní to tady jako nějaké esoterické kecy, to uznávám, ale prostě to neumím pořádně napsat:D
Taky je zajímavé, jak při sexu fungují hormony v mozku. Při „žhavém sexu“ se vyplavuje do krve dopamin, a jak jeho hladina po pár dnech klesá, jsme nervozní dokud nedosáhneme zase orgasmu a dopamin znova nestoupne. Prý je to tak, protože v podstatě nejsme monogamní tvorové a je v zájmu zachování rodu, abychom měli sex co nejčastěji, ,obzlváště muži. Další věc je, že dopamin „říká“ mozku, abychom se poohlídli po někom jiném, v rámci co nejpestřejších genů našich potomků.
Dopamin je taky hormon, který hraje roli u závislostí. Jeho pokles vyvolává „absťák“ a nutí závisláka dát si znova. Ať už je to heroin, káva nebo hra na automatech. Pokud člověk nemá 2 týdny orgasmus, měla by se jeho hladina srovnat a „nadrženost“ ustoupit.
Naopak při karezze se uvolňuje oxytocin, „mazlící hormon“, který posiluje pouto mezi lidmi. Vytváří se tak pouto mezi matkou a dítětem a stejně takové může vzniknout mezi partnery.
My s partnerem zatím experimentujeme a občas na orgasmus dojde, ale musím říct, že jsem teď mnohem uvolněnější, když to není cíl. A několikrát už jsem zažila ten „celotělový "orgasmus, jak píše kk890.. Po normálním orgasmu jsem si vždycky připadala, jako bych najednou vystřízlivěla..ty momenty před ním bbyly krásné, chtěla jsem se s partnerem milovat donekonečna..a po orgasmu jako když utne, aždý jeho dotyk mi byl nepříjemný.. Po našich "karrezových experimentech“ jsem si připadala jako v ráji, jako princezna v pohádce, uvolněná, plná lásky…no nejsem moc na takové popisy, ale snad to nepíšu zbytečně a někomu to něco dá:)
Anonymní píše:
V češtině bohužel nic pořádného neexistuje, angličtinářky mrkněte na www.reuniting.info.
Dostala jsem se k tomu, protože jsem pátrala co dělat, když se nejsem schopná během sexu uvolnit. Prostě cítím, jak mám svaly tam dole stažené a nemůžu jim mozkem přikázat, aby se uvolnily. Takže buď mě sex bolí nebo z něj není vůbec nic.Karezza je o tom, že cílem není orgasmus, ale být teď a tady s tím koho miluju. Odhodit představy o tom, co je dobře a co špatně, co se ode mně očekává, abych bla dobrá milenka / milenec. Snad to píšu srozumitelně. Prostě z toho, že se spousta lidí žene za orgasmem, mají často spoustu stresu. Ženské, aby se „udělaly“ a nemusely to předstírat, chlapi, aby jim náhodou „nezvadl“.
Není to o tom oddalovat orgasmus, v pauzách se nehýbat, ale jinak být celí žhaví na sebe. Je to prostě úplně jiný koncept sexu. Asi to neumím moc dobře vysvětlit a musí se to zažít, jinak to zní nudně a nezáživně. Tady je cílem nenechat se moc vzrušit, zůstat v přítomném okamžiku a vnímat krásu i těch nejobyčejnějších doteků. Tělo se tak stane citlivější na podněty…no zní to tady jako nějaké esoterické kecy, to uznávám, ale prostě to neumím pořádně napsat:D
Taky je zajímavé, jak při sexu fungují hormony v mozku. Při „žhavém sexu“ se vyplavuje do krve dopamin, a jak jeho hladina po pár dnech klesá, jsme nervozní dokud nedosáhneme zase orgasmu a dopamin znova nestoupne. Prý je to tak, protože v podstatě nejsme monogamní tvorové a je v zájmu zachování rodu, abychom měli sex co nejčastěji, ,obzlváště muži. Další věc je, že dopamin „říká“ mozku, abychom se poohlídli po někom jiném, v rámci co nejpestřejších genů našich potomků.
Dopamin je taky hormon, který hraje roli u závislostí. Jeho pokles vyvolává „absťák“ a nutí závisláka dát si znova. Ať už je to heroin, káva nebo hra na automatech. Pokud člověk nemá 2 týdny orgasmus, měla by se jeho hladina srovnat a „nadrženost“ ustoupit.
Naopak při karezze se uvolňuje oxytocin, „mazlící hormon“, který posiluje pouto mezi lidmi. Vytváří se tak pouto mezi matkou a dítětem a stejně takové může vzniknout mezi partnery.
My s partnerem zatím experimentujeme a občas na orgasmus dojde, ale musím říct, že jsem teď mnohem uvolněnější, když to není cíl. A několikrát už jsem zažila ten „celotělový "orgasmus, jak píše kk890.. Po normálním orgasmu jsem si vždycky připadala, jako bych najednou vystřízlivěla..ty momenty před ním bbyly krásné, chtěla jsem se s partnerem milovat donekonečna..a po orgasmu jako když utne, aždý jeho dotyk mi byl nepříjemný.. Po našich "karrezových experimentech“ jsem si připadala jako v ráji, jako princezna v pohádce, uvolněná, plná lásky…no nejsem moc na takové popisy, ale snad to nepíšu zbytečně a někomu to něco dá:)
Já pořád říkám, že nejsem žádnej děvkař … jen potřebuju trochu víc dopaminu
![]()
Karreza…Ty jo slyšet jen ten pojem, myslím si, že jde o nějaký lék nebo bojový umění. ![]()
Máte někdo zkušenosti? Četla jsem o tom akorát krátky článek a docela mě zaujal:)