Jak se přizpůsobujete partnerce? Prosím pány o názor

Anonymní
23.11.11 10:41

Prosím pány o názor

S manželem jsme spolu přes 12 let, máme 4 děti (0-8 let), nejmladší je pár týdnů. Já jsem už dlouho doma, protože se starám o děti a domácnost (manžel doma moc nepomáhá, ale já to chápu, má práci…), je to náročné, i tak jsem před pár lety založila firmu, která mi dávala trochu práce, i když teď je firma prakticky „spící“, s posledným dítětem je to náročné… Doteď jsem měla pocit, že máme celkem pohodové manželství s hezkými i horšími chvílemi. Jenže posledního čtvrt-půl roku se od manžela dovídám, že je celou dobu, co jsme spolu, nespokojený v sexu. To mne překvapil, měla jsem za to, že je to ok, když chtěl něco vyzkoušet, tak jsem skoušela, i když to nebylo podle mého gusta, ale on pak říkal, že to bylo super. Snažila jsem se mu vysvětlit, že mne poslední těhotenství zmáhá, že nemám náladu ho hladiť a mazlit, že mne všechno bolí a ledva stojím večer na nohou, jenže on na to, že to není tým, že prý jsem taká po celou dobu, co je se mnou… Před pár měsíci jsme se stěhovali, byla jsem ve 3.trimestru, to jsem také měsíc poslouchala, jak nejsem schopná všechno sama vybrat a zařídit (tak aby to bylo najkvalitnější a zároveň nejlevnější)…

Cítim se hrozně podvedená, měla jsem pocit, že dávám manželství a rodině všechno, že jsou všichni spokojení (i kdo nás zná, tak měl z nás takový pocit) ale teď nevím… Kde jsem udělala chybu? Nebo udělal chybu manžel? Jak vlastně chlapi chápou manželčino těhotenství a hormonální výkyvy? Myslím, že ten můj to vůbec nebere v úvahu… mluví o tom, jak sme mne přizpůsobuje, ale já to moc nevidím, na domácnost jsem sama, o děti se občas postará, ale vždy jsem na blízku… Nebo zle koukám a nevidím?

Pánové, jak se vy přizpůsobujete své partnerce? Tolerujete ji její „nálady“? Máte pocit, že to vaše partnerka vidí? V čem máte pocit, že to nevidí?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3067
23.11.11 10:54

Ahoj anonymní. Jsem tedy žena, ne muž, ale nedá mi to nereagovat. V první řadě tvůj obdiv, čtyři děti takhle brzy po sobě. :potlesk: Napadlo mě, jestli jsi se pro manžela nestala prostě „matka“, i když jeho dětí samozřejmě, ne jeho, jestli jsi pro něj neztratila „šmrnc“ jako žena, milenka. Protože časté těhotenství, kojení, běhání okolo miminek. Tak to asi cítím.
Ale nesdílím. Pokud to tak je, beru to, že od muže je to pěkně hnusné, on přece také děti chtěl, ne? Ale protože chlapi myslí často „spodem“, napadlo mě, jestli v tomhle není zakopaný pes. Samozřejmě se musíš cítit podvedená, dala jsi mu vše, cos mohla, psychicky i fyzicky.
Mám obavy, aby nehledal jinde, to co doma nemá, upravenou, volnou, neuhoněnou ženu. Doufám, že ne. Hodně jsi zvládla, držím palce. Asi pomůže jedině komunikace s ním, ať věci pojmenuje přesně, co mu vadí. Jestli sex, tak konkrétně. Jestli to u sexu není třeba i fyzická přitažlivost, těhotenství, a kort čtyři, ženu nutně změní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.11.11 11:04

annaaaaa - Děkuji za názor. Snažím se stále pro sebe chvilku najít, zajít ke kadeřnici, namalovat se. Chápu, že topmodelka nejsem (ani jsem nebyla), ale na můj vzhled neměl nikdy narážky, spíš naopak, měla jsem pocit, že mou snahu ocenil… Jestli hledá jinde, to nevím, před půlrokem by jsem ti napsala, že ne, teď nevím, když je tak nespokojený… (sex jsme mívali tak 3× týdně, teď jsem v šestinedělí)

No, vadí mu ten sex :-( Uznávám, že nejsem dračice (po dětech, ale „prkno“ také nejsem), protože teď fakt nemůžu, ale před 4. dítětem (které mmch moc chtěl) jsme byli i přes víkend bez dětí, a měla jsem za to, že ten víkend jsme si oba užili dost… proto mne teď tak štve, kdýž se dovídám, že to bylo naprd. :-(

• Citovat
  • Upravit
13119
23.11.11 11:09

co se stane, když to otočíš a řekneš mu, miláčku, to jsem ráda, že jsi o tom začal. Já jsem jinak strašně moc spokojená, ale víš, ten sex, přijde mi, že tě to zmáhá, že to není přesně ono..... ? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.11.11 11:11

Chlapi chápou těhotenství různě, někdo to bere jako posvátnou dobu, pusinkuje pupíček a ženu by na rukou nosil, někdo to ani nezaregistruje a chce, aby se žena chovala jako vždy a pokud má on zrovna nějakou potřebu (sex, zážitky, zábava), tak by ho ženská měla následovat. Někdo těhotnou podvede a nemá ani pocit, že by to bylo nějak horší než podvádět netěhotnou.

Řeči, že mu sex nevyhovoval nikdy, bych nebrala tak vážně, pokud byl spokojený, tak má teď asi pocit zmaru, že zas bude to miminko, ty ospalá, že frekvence bude nízká, ale teda mohl by to vyjádřit nějak inteligentněji, to určitě jo.

Skoro mi přijde, že zkouší, kam až může zajít, co všechno ti může vyčíst a sám se jen veze. Hlavně se nenechat strhnout do toho, že bys mu ty začala též vyčítat a oplácet stejnou mincí, to je pak nekonečný kolotoč, který nikam nevede, jen se budete oba cítit ublížení a nedocenění.

Jinak z mojí zkušenosti, muž začal nadahzovat, proč spolu vlastně jsme, že spolu nemáme nic společného, zkrátka v globále dost intenzivně řešit náš vztah a co se mu nelíbí až ve chvíli, kdy si našel bokovku , což jsem já tehdy nevěděla a nechápala, že najednou má pořád potřebu takto řešit, no pak jsem pochopila, rozmýšlel se, s kým bude :cert: Jestli mu stojí za to zůstat se mnou nebo odejít jinam.
Ustáli jsme, odpustila jsem, ale vidím na něm, že když si nestihnu umýt vlasy, když zrovna někam nejdem a sedíme doma, cítím z něj tu nevrlost, jakoby dával najevo, že jsme to chtěli změnit a vše je při starém :?

• Citovat
  • Upravit
Nevernej12
23.11.11 11:16

No .. zareaguju zatím na jednu věc.
dávám dětem a domácnosti vše - to je ta největší chyba

Proč to děláte ? Kdo Vám řekl, že to je správně ?
1. je to špatně pro děti
2. je to špatně pro vztah
3. je to špatně pro Vás

Opravdu nechápu, jak Vás ženský napadlo, že když sebe a všechen svůj čas „obětujete“ ve prospěch dětí a domácnosti, že to bude „dobře“

• nebude - je to špatně a můžete tím hodně zkazíte sobě a ostatním

Říkám to doma ženě 3 roky .. nedělej to .. spatně to dopadne ..

• Citovat
  • Upravit
3067
23.11.11 11:20

Hlavně zůstaň sama sebou. Pečuješ o sebe jak můžeš, ale já osobně bych se nesnížila k tomu, abych chlapovi v sexu podlézala třeba tím, že si budeš brát erotické prádélko apod, pokud ty sama to tak necítíš a také nechceš. Jenom aby byl pán spokojený.
Co napsala ynax, je dobrý, zkus to. Taky po 12 letech vztahu, jste „okoukaný“, znáte se, to prostě trošku vyprchá. Mě muž po 13 letech opustil. Taky mi ke konci předhazoval, že to v sexu není ono. Chtěl po mě praktiky pomalu sado maso, natáčet na video, až jsem si připadala v posteli jako věc. Nerada na to vzpomínám.
Proto říkám, nenech se dotlačit do stavu, že se budeš cítit vina. Děláš co můžeš, snažíš se. A pak jen komunikace. Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937
23.11.11 11:21

Ahoj jsem žena a s manželem jsme si prošli krizí, jak tu píše nevernej12, když jsem mu říkala, že dělám vše pro děti a pro domácnost tak mi řekl a kdo se tě prosil, byl bych raděj kdyby doma nebylo tak uklizený a ty v psychické pohodě a večer funkční. Naštěstí to bylo jen období my si to vyříkali a je zatím klid. To je moje zkušenost nikomu nevnucuji nějaký názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.11.11 11:21
Nevernej12 píše:
No .. zareaguju zatím na jednu věc.
dávám dětem a domácnosti vše - to je ta největší chyba

Proč to děláte ? Kdo Vám řekl, že to je správně ?
1. je to špatně pro děti
2. je to špatně pro vztah
3. je to špatně pro Vás

Opravdu nechápu, jak Vás ženský napadlo, že když sebe a všechen svůj čas „obětujete“ ve prospěch dětí a domácnosti, že to bude „dobře“

• nebude - je to špatně a můžete tím hodně zkazíte sobě a ostatním
Říkám to doma ženě 3 roky .. nedělej to .. spatně to dopadne ..

Jojo, bohužel pravda. Já jsem péčí o dítě a vším možným kolem dítěte a těhotenství fakt žila, nic moc jinýho mě nezajímalo, dopadlo to - no špatně :| Teď poučena, o něco chytřejší, dospělejší vím, že chlapi s náma nejsou proto, že jsme matky, kdyby chtěli matky, zůstali by s těma svýma :mrgreen:
Apropo, jsem se chtěla zeptat, proč Nevernej12? Jsem nad tím už přemýšlela, je to počet zkolených obětí či co? :lol:

• Citovat
  • Upravit
586
23.11.11 11:22

Nejsem sice chlap, ale také mi nedá nepřispět. Napadlo mě totiž, že možná není problém v tobě, ale problém má on se sebou. Třeba on není momentálně spokojený, třeba ho dlouho nebaví práce, má obecně málo zážitků a dlouho třeba už nemá pro co žít kromě své rodiny. A tu nespokojenost řeší tak, že si vymýšlí, co by na tobě mohl najít špatnýho - místo aby se zamyslel nad tím, co změnit na sobě.
A druhá příčina problému může být zakopaná v tom, co píše „nevernej12“ - v té tvé všeobětavosti.
Snad to nějak rozlousknete :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.11.11 11:25
annaaaaa píše:
Hlavně zůstaň sama sebou. Pečuješ o sebe jak můžeš, ale já osobně bych se nesnížila k tomu, abych chlapovi v sexu podlézala třeba tím, že si budeš brát erotické prádélko apod, pokud ty sama to tak necítíš a také nechceš.

Ona tahle hrdost, ta je potvora hodně dvojsečná. Vždycky jde o kompromis, nenechám se třeba natáčet na kameru, když je mi to vysloveně proti srsti, ale trocha krajek snad ještě nikoho neponížila… Někdy stačí ustoupit jen trochu a výsledek je nepoměrně větší jak investovaná energie.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.11.11 11:25

Nevernej12 - díky, ale jak tedy jinak? Já snad všechno neobětuji, to bych se zbláznila, ale spíš mám pocit, že když si chci vyložit nohy na stůl a koukat na seriál (blbě řečeno) tak manžel by rád, abych dělala něco užitečnějšího… Do fitka jsem před 4. dítětem chodila, i s kamoškou na kafe, v tom problém nebyl… Když jsem ale po manželovi chtěla, aby v soboty vařil (děti i manžel chodí domů přes týden na obědy, takže vařím pořád), tak mu to „nevyšlo“ nikdy…
Poraď, jak na to?

zakl.

• Citovat
  • Upravit
3067
23.11.11 11:27

Nevěrnej12: určitě máš také pravdu. Ono je to těžké. Já myslím, že já nědělala vše pro rodinu, 3× týdně jsem chodila cvičit, na kávičku s kamarádkami, měla jsem více známých než muž, dělala jsem soukromě dva jazyky a naopak mám pocit, že to můj ex neustál. Že si připadal „neschopný“, (pro mě ne), ale po mě si našel o dost vyšší, hodně silnou, s velkým pozadím ženu. Přitom vždycky tvrdil, že nesnáší žený s velkým zadečkem. :nevim: Muž tedy nadělal dluhy, tak byl u nás problém asi někde jinde.
Ona anonymní, když má čtyři děti takhle brzy po sobě, je těžké se věnovat koníčkům, kamarádkám apod. Musí mít hlídání, sílu, energii, potažmo i peníze si někam vyrazit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
23.11.11 11:30

Mám podobné postřehy - bud potkal někoho atraktivnějšího ( nemyslím jen vzhled) a porovnává a nebo díky dalšímu mimču je nakrklej ,že má méně péče on..Vše se motá jen kolem dětí..
Určitě bych jeho poznámky utla hned ve zrodu a nenechala se takhle točit..Je snad on dokonalý?

Co se mohu vyjádřit k mému muži - přizpůsobuje se mi velmi - když mám blbou náladu nenechá se vytočit, je hodný a raději nekomentuje..Když jsem byla těhotná, nikdy jsem nepocítila nijakou křivdu..Ale on je fakt moc hodný..Není to typický chlap :mrgreen:

Jo ale já se neobětuju domácnosti a dětem - dělám vše podle svého nejlepšího svědomí, ale rozhodně nežiju jen tím a jsem použitelná a za každých okolností 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.11.11 11:35
annaaaaa píše:
Hlavně zůstaň sama sebou. Pečuješ o sebe jak můžeš, ale já osobně bych se nesnížila k tomu, abych chlapovi v sexu podlézala třeba tím, že si budeš brát erotické prádélko apod, pokud ty sama to tak necítíš a také nechceš. Jenom aby byl pán spokojený.
Co napsala ynax, je dobrý, zkus to. Taky po 12 letech vztahu, jste „okoukaný“, znáte se, to prostě trošku vyprchá. Mě muž po 13 letech opustil. Taky mi ke konci předhazoval, že to v sexu není ono. Chtěl po mě praktiky pomalu sado maso, natáčet na video, až jsem si připadala v posteli jako věc. Nerada na to vzpomínám.
Proto říkám, nenech se dotlačit do stavu, že se budeš cítit vina. Děláš co můžeš, snažíš se. A pak jen komunikace. Držím palce.

I prádýlko bylo, i bičík… Prádýlko za mne ano, SM ne, to mi vadí. Já vím, že 12 let je dlhouho… :-( Ale rozejít se kvůli sexu? Pred rokem a půl jsme měli krizi, kdy mi vyčetl i to, že v restauraci nemají jeho oblíbenou pizzu, ustáli jsme to. Teď nevím…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky