Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Mít se jako tvůj muž, tak mlčím a užívám si života. Sex je důležitý, je to barometr kvality vztahu, pokud není, není ani vztah a nedá se mluvit o lásce, možná o přátelství, ale s tím člověk dlouho nevydrží. Základem spokojeného manželství, jsou společně prožité chvíle a sex, pokud chybí jedno nebo druhé, tak je to vždy špatně. Takže pokud máte vedle sebe partnera, který toto splňuje, tak buďte šťastní.
kat 124 - děkuji tobě i manželovi. Ano, je to tak, má „dvoudenní“ paměť, nikdy (kromě šestinedělí) se nestalo, že by byl víc než týden bez sexu. (i ten týden jen výjimečně). Hrozit odchodem - už jsem skoušela, vždy mne pak objímal a říkal, jak mne má rád, jak by beze mne nemohl být, že mi nedovolí odejít… já mu to i věřím, jen kdyby se pak po pár dnech nechoval stejně
Odejít skutečně - jít do toho je skutečně poslední páka - rozvod nechci, a i ten rozchod (i když dočasný), se mi zdá krutý vůči dětem. Nevím, není to rozhodnutí, které spraví člověk za jedno popoledne… ale asi si to nechám v záloze. (a je hodně pravdy i na tom, že nikdy nestihnu „vyhladovět“, abych se na manžela v ložnici vrhala…)
katalyzator - ano, takové ty jemné náznaky, jako pohlazení, objetí, pusa kdykoliv, tam asi mám co zlepšovat… Možná by byl pak víc v pohodě…
martinz - díky. Jak ráda bych pár příspěvku, i ten tvůj, nechala přečíst manželovi! Ale na to nemám odvahu… ![]()
zakl
… no, a doufám, že máte taky dost fištrónu na to mu to nedat …
katalyzator píše: … no, a doufám, že máte taky dost fištrónu na to mu to nedat …
Tak teď nerozumím, proč ne?
No, čeho byste tím chtěla dosáhnout? A co myslíte, že by se stalo?
Když já nejsem vyděračský typ, alespoň ne úmyslně.
Je to těžké, plácám se v tom, chvíli mi je s ním dobře, protože pomůže uložit děti, nebo udělá hezké gesto… vzápětí hodí před dětma poznámku, kterou mne urazí… I když děti ještě nechápou smysl, i tak mi vadí, že to říká před nima.
Děkuji všem za názory, jsem ráda, že jsem se mohla vypsat, když mi nebylo dobře. ![]()
No ale to je dobře, ne? Myslím tím to, že nejste vyděračský typ.
V téhle chvíli manipuluje (to je skoro jako vydírá) on.
A řekla jste mu na rovinu ten svůj hlavní pocit z toho celého - že se cítíte podvedená?
Ano, mluvili jsme předevčírem skoro do půlnoci. Mluvili jsme o našem vztahu dost podrobně, (o mých pocitech z něho) i o tom, že oba na něm ještě chceme pracovat. Zvládla jsem to bez emocí (jupí). Snad se blýská na lepší časy, ono i hormony časem opadnou a já se budu chovat víc racionálně, budu víc v pohodě a nebudu vyskakovat jako čertík z krabičky na každou jeho kritickou poznámku…
No tak dobrý
A on taky už přestane prudit s tím sexem? To by bylo ještě lepší, příspěvek k řešení na obou stranách ![]()
Snad ano.
(až skončí šestinedělí) Ono u nás je to bohužel tak, že já musím začít první, a on až pak. Bohužel. Štve mne, že pokaždé musí změna vyjít odo mne, a on pak „zareaguje“, ale asi s tím už nič neudělám.
tomu nerozumím; to jako, že si bude stěžovat na sex za minulých 12 let do konce šestinedělí a pak přestane?
nerozuměl jsem tomu poslednímu příspěvku (v té závorce); ale nemusíme to rozvádět, pokud je to pro zakladatelku takhle ok ![]()