Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Anonymní píše:annaaaaa píše:I prádýlko bylo, i bičík… Prádýlko za mne ano, SM ne, to mi vadí. Já vím, že 12 let je dlhouho…
Hlavně zůstaň sama sebou. Pečuješ o sebe jak můžeš, ale já osobně bych se nesnížila k tomu, abych chlapovi v sexu podlézala třeba tím, že si budeš brát erotické prádélko apod, pokud ty sama to tak necítíš a také nechceš. Jenom aby byl pán spokojený.
Co napsala ynax, je dobrý, zkus to. Taky po 12 letech vztahu, jste „okoukaný“, znáte se, to prostě trošku vyprchá. Mě muž po 13 letech opustil. Taky mi ke konci předhazoval, že to v sexu není ono. Chtěl po mě praktiky pomalu sado maso, natáčet na video, až jsem si připadala v posteli jako věc. Nerada na to vzpomínám.
Proto říkám, nenech se dotlačit do stavu, že se budeš cítit vina. Děláš co můžeš, snažíš se. A pak jen komunikace. Držím palce.Ale rozejít se kvůli sexu? Pred rokem a půl jsme měli krizi, kdy mi vyčetl i to, že v restauraci nemají jeho oblíbenou pizzu, ustáli jsme to. Teď nevím…
Já si myslím, že sex je většinou jenom zástupný problém. Pes je zakopán jinde, za to bych dala ruku do ohně. A že ti vyčetl, že v restauraci nemají jeho oblíbenou pizzu - to je jasný důkaz toho, že má tendenci házet na tebe vinu za věci, které se tě netýkají, a které nemůžeš ovlivnit. Tvého manžela docela jistě něco žere. Sex to není, tak pátrej a třeba se dopátráš.
já teda se nesnažím přizpůsobit, snažím se hodně pomáhat a dopřát jí čas pro sebe, pro svoje přátele, koníčky, oddech. Dopadá to tak, že žena si trajdá
a já hlídám děti.
Co se týče tolerovaní nálad, to mi nejde. Nemám rád náladové lidi, ať už je důvod jakýkoliv. Tohle prostě neberu, neštěstí moje žena tohle ví a snaží se to vybalancovat ![]()
Anonymní píše:
Nevernej12 - díky, ale jak tedy jinak? Já snad všechno neobětuji, to bych se zbláznila, ale spíš mám pocit, že když si chci vyložit nohy na stůl a koukat na seriál (blbě řečeno) tak manžel by rád, abych dělala něco užitečnějšího… Do fitka jsem před 4. dítětem chodila, i s kamoškou na kafe, v tom problém nebyl… Když jsem ale po manželovi chtěla, aby v soboty vařil (děti i manžel chodí domů přes týden na obědy, takže vařím pořád), tak mu to „nevyšlo“ nikdy…
Poraď, jak na to?zakl.
Jéé .. já fakt netuším .. jsem jen obyčejnej chlap ne žádnej manželskej poradce .. ale např. od obědy
Proč nepřinese 2× týdně chlap kastrůlky s obědem z hospody(jídelny) ? (já to tak jeden čas dělal). Proč není 1× týdně pizza s donáškou.
Pošli chlapa na 4 dny s dětma (všema) na chalupu, dovolenou.
Zajeď si na týden s kámoškou do lázní. (neboj děti a chlap doma přežijou)
Ad sex, tam je to moc individuální .. ale např. chlap (teda alespoň já) ocení když žena chce néé kvůli povinnosti, ale kvůli sobě. Chce si sama užít, sama sobě udělat dobře .. to je pak hodně poznat.
To tu milenku odlišuje .. ona prostě zavolá „už jsem to týden neměla - potřebuju to“ a ostatní je to jedno, užije si a nazdar.
Chlap po 40 už ten sex bere víc jako konkrétní chvilkovej zážitek, než jako prostředek pro vyjadřování citů. Proto máme občas potřebu sex časem víc a víc „zdrsňovat“ ![]()
Ježíš .. to jsem toho zase nablafal ![]()
Ahoj, nezlob se, ale raději zůstanu anonymní.
Můj přítel se kvůli mě rozvedl se ženou, která se starala 13 let o jejich děti, měl doma plný servis, on tam byl jako živitel rodiny.
Se mnou si začal a imponovala mu moje samostatnost, věděl, že nejsem ženská v domácnosti a na 1. místě je pro mne kariéra. Rok mu to vyhovovalo a teď by opět raději bral full servis své bývalé ženy.
Takže podle mne není pravda, že všem chlapům plný servis nevyhovuje. Když zakusí, že se musí i doma o něco starat, tak by hned nejraději vrátili čas.
Já bych řekla, že všeobecně chce každý to, co zrovna doma nemá. Když má doma super hospodyňku s veškerým servisem, okouzlí ho holčina, tkerá je free a nic neřeší. Když má zase doma sebevědomou a atraktivní ženu a super mlenku-touží po hodné hospodyňce...........je to takové zamotané, ale takový je asi život…
dalimil píše:
já teda se nesnažím přizpůsobit, snažím se hodně pomáhat a dopřát jí čas pro sebe, pro svoje přátele, koníčky, oddech. Dopadá to tak, že žena si trajdáa já hlídám děti.Co se týče tolerovaní nálad, to mi nejde. Nemám rád náladové lidi, ať už je důvod jakýkoliv. Tohle prostě neberu, neštěstí moje žena tohle ví a snaží se to vybalancovat
Asi chápu, jak to myslíš… Nemá smysl tolerovat celý život něco, co se dá odstranit, a pak si nakonec vyčítat, že se to dalo klidně odkomunikovat… V podstatě souhlasím. Je možné, že tady dělám chybu, ale i když manželovi něco řeknu, změny se nedočkám… Uznávám, že posledné měsíce jsem přecitlivělá, a reaguji pláčem nebo se urazím, připisovala jsem to těhotenství, ale to mi manžel „neuznal“, a odmítá, když mu říkám, že se to změní.
Anonymní píše:dalimil píše:Asi chápu, jak to myslíš… Nemá smysl tolerovat celý život něco, co se dá odstranit, a pak si nakonec vyčítat, že se to dalo klidně odkomunikovat… V podstatě souhlasím. Je možné, že tady dělám chybu, ale i když manželovi něco řeknu, změny se nedočkám… Uznávám, že posledné měsíce jsem přecitlivělá, a reaguji pláčem nebo se urazím, připisovala jsem to těhotenství, ale to mi manžel „neuznal“, a odmítá, když mu říkám, že se to změní.
já teda se nesnažím přizpůsobit, snažím se hodně pomáhat a dopřát jí čas pro sebe, pro svoje přátele, koníčky, oddech. Dopadá to tak, že žena si trajdáa já hlídám děti.Co se týče tolerovaní nálad, to mi nejde. Nemám rád náladové lidi, ať už je důvod jakýkoliv. Tohle prostě neberu, neštěstí moje žena tohle ví a snaží se to vybalancovat
muj exmanzel moji „naladovost“ v tehu neustal, nasel si milenku a ted je s ni velmi spokojeny. Bydli spolu castecne, on ma svoji svobodu, naseho syna si bere skoro kazdy vikend na cely den nebo na odpoledne a je free.
Doma mel veskery servis, varila jsem, pekla, starala se o nej jako „o vlastniho“
a ta holcina (mladsi nez ja o 11 let) se o nej v podstate nestara, ex nakupuje, opecovava si ji, vodi si ji do beauty salonu apod, kupuje ji hadriky (slecinka nepracuje) apod. V podstate ji zivi. A me mu bylo lito dat vic penez na domacnost, kdyz jsem mela „jenom“ materskou. To rekl, ze to vypocital, ze s tim MUSIM vyjit a ze je to moje vec, jak… A mila pipinka je na nej hubata, krici a nadava mu i verejne venku (krici na nej) a tak… No, asi to potrebuje, ma doma u rodicu podobny vzor (dominantni matka, relativne uslapnuty otec).
Takze ono je to velmi individualni, neda se rict, ze by chlapum vyhovovalo to, co zrovna nemaji, spis hledaji porad ten „ideal“ a stastni jsou pouze ve chvili, kdy si uvedomi, ze zadny ideal neni a smiri se s tim co maji nebo ideal najdou… ![]()
Nevernej12 píše:Anonymní píše:
Nevernej12 - díky, ale jak tedy jinak? Já snad všechno neobětuji, to bych se zbláznila, ale spíš mám pocit, že když si chci vyložit nohy na stůl a koukat na seriál (blbě řečeno) tak manžel by rád, abych dělala něco užitečnějšího… Do fitka jsem před 4. dítětem chodila, i s kamoškou na kafe, v tom problém nebyl… Když jsem ale po manželovi chtěla, aby v soboty vařil (děti i manžel chodí domů přes týden na obědy, takže vařím pořád), tak mu to „nevyšlo“ nikdy…
Poraď, jak na to?zakl.Jéé .. já fakt netuším .. jsem jen obyčejnej chlap ne žádnej manželskej poradce .. ale např. od obědy
Proč nepřinese 2× týdně chlap kastrůlky s obědem z hospody(jídelny) ? (já to tak jeden čas dělal). Proč není 1× týdně pizza s donáškou.
Zajeď si na týden s kámoškou do lázní. (neboj děti a chlap doma přežijou)Ad sex, tam je to moc individuální .. ale např. chlap (teda alespoň já) ocení když žena chce néé kvůli povinnosti, ale kvůli sobě. Chce si sama užít, sama sobě udělat dobře .. to je pak hodně poznat.
Ježíš .. to jsem toho zase nablafal
To tu milenku odlišuje .. ona prostě zavolá „už jsem to týden neměla - potřebuju to“ a ostatní je to jedno, užije si a nazdar.
Chlap po 40 už ten sex bere víc jako konkrétní chvilkovej zážitek, než jako prostředek pro vyjadřování citů. Proto máme občas potřebu sex časem víc a víc „zdrsňovat“
Obědy nenosí, protože je to doma levnější a chutnější ![]()
Na týden v lázních jsem s kámoškou jednou byla, starší děti byli u mých rodičů, manžel i s nejmladším jel ke tchýni, která jim vařila. (tři děti by prý nezvládl)
Ano, uznávám, že se na manžela „nevrhám“ a to je tá chyba, to říká, že mu chybí… ![]()
zakl.
Anonymní píše:dalimil píše:Asi chápu, jak to myslíš… Nemá smysl tolerovat celý život něco, co se dá odstranit, a pak si nakonec vyčítat, že se to dalo klidně odkomunikovat… V podstatě souhlasím. Je možné, že tady dělám chybu, ale i když manželovi něco řeknu, změny se nedočkám… Uznávám, že posledné měsíce jsem přecitlivělá, a reaguji pláčem nebo se urazím, připisovala jsem to těhotenství, ale to mi manžel „neuznal“, a odmítá, když mu říkám, že se to změní.
mě to spíš přijde z jeho strany jako taková frustrace, naštvanost, něco se mu nedaří, něco ho v životě s..e a tak to dává tobě sežrat. Což je sobecké, nefér a nesportovní, Tvoje přecitlivělost asi přilévá olej do ohně, ale i bez ní by to bylo podobný.
Sex mi přijde jako zástupný problém.
ynax píše:
co se stane, když to otočíš a řekneš mu, miláčku, to jsem ráda, že jsi o tom začal. Já jsem jinak strašně moc spokojená, ale víš, ten sex, přijde mi, že tě to zmáhá, že to není přesně ono..... ?
tohle je hodně dobrý
to bych fakt zkusila… mimochodem z toho jeho projevu cítím nějakou ženštinu v okolí ![]()
jizvíková píše:ynax píše:tohle je hodně dobrý
co se stane, když to otočíš a řekneš mu, miláčku, to jsem ráda, že jsi o tom začal. Já jsem jinak strašně moc spokojená, ale víš, ten sex, přijde mi, že tě to zmáhá, že to není přesně ono..... ?to bych fakt zkusila… mimochodem z toho jeho projevu cítím nějakou ženštinu v okolí
to je vzdy nejvetsi problem. Exmanzel zacal taky mit problem ve chvili, kdy si nasel nekoho jineho a v tu chvili videl doma problemy, ktere si vykonstuoval. Bylo zajimave, ze do te doby to bylo vsechno OK… (no, skoro vsechno, problemy jsou vsude, ale nebyly tak zasadni).
Ale zenska v tom byt nemusi, ale ja do vsech takovych diskuzi pisu, ze jsem vecny pesimista po ex, takze ja uz to vidim vsechno hur…
).
No ja mam zkusenost s tim, ze kdyz dojdu do krize, rekapituluju x let zpatky a mam v tu chvili pocit, ze ten problem tam je porad a ja s tim byla po celou tu dobu nespokojena a jen to zametala pod koberec… zni to logicky, ALE NENI TO PRAVDA!!! To se mi tak jenom zda ve chvili aktualni nespokojenosti, kdyz vse bilancuju. Proto me napada, jestli to tak nemuze mit i tvuj muz. Prisla na nej krize stredniho veku a proste to nezvlada. To jsou zase muzske hormony ![]()
Nevernej12 píše:Anonymní píše:
Poraď, jak na to?zakl.Jéé .. já fakt netuším .. jsem jen obyčejnej chlap ne žádnej manželskej poradce .. ale např. od obědy
Zajeď si na týden s kámoškou do lázní. (neboj děti a chlap doma přežijou)Ad sex, tam je to moc individuální .. ale např. chlap (teda alespoň já) ocení když žena chce néé kvůli povinnosti, ale kvůli sobě. Chce si sama užít, sama sobě udělat dobře .. to je pak hodně poznat.
Ježíš .. to jsem toho zase nablafal
Chlap po 40 už ten sex bere víc jako konkrétní chvilkovej zážitek, než jako prostředek pro vyjadřování citů. Proto máme občas potřebu sex časem víc a víc „zdrsňovat“
s tím sexem souhlas, jsem vdaná od mých 24 let jsme s mužem 9 let celkově a poslední dobou je sex víc o sexu než o citech, nevím, jak to říct. je to živočišnější, bez zábran, sice sex není tak často (máme 3 děti), jak býval, ale je super a je to síla ![]()
Taky bych v tom čuchala jinou. Já jsem se dověděla přesně to samý, že byl nespokojený v sexu - a kupodivu to zjistil až po 17 letech dobrého vztahu, když jsme řešili problém, že jsem nemohla otěhotnět a donosit dítě. Takže zatímco já oplakávala další potrat, tak jiná byla bezstarostná veselá a furt po ruce na sex (protože si jí vozil s sebou na služebky). A pak když otěhotněla, a já byla po dalším neúspěšném pokusu IVF (on se pokoušel mít dítě s náma oběma najednou !!!), tak jsem se dověděla jak byl už dlouho nespokojený. Nechápu teda proč neodešel už dávno, když byl chudáček tak nespokojený. Dokonce neodešel ani za ní, protože by jí kdovíjak miloval, to že je ona lepší zjistil kupodivu až když otěhotněla. Ale to je jiný příběh.
Každopádně bych se ho zeptala co mu konkrétně vadí, když píšeš, že se mu v sexu snažíš vyhovět a zkoušíš nový věci, tak co přesně mu vadí. A fakt bych zkusila mu dát na starost na pár dní vaše 3 děti se vším všudy - že by to nezvlád, je podle mě chabá výmluva, ty to přece taky zvládneš. A on přece musí být úspěšný v práci, když vás všechny uživí, a to by nezvlád 3 děti, který jsou navíc jeho?
Dobrý den, zakladatelko.
Cítím něco jako závazek Vám odpovědět, když jste nás, muže, přímo k tomu vyzvala. Ale ač jsem četl ten Váš zakladatelský příspěvek prakticky v okamžiku jeho vzniku, tak mi to stále nejde. Nějak mi to nejde, najít to, co by mi mohlo vadit, nemám se čeho chytnout, o co se opřít … tak, jak situaci popisujete, jak sebe popisujete, mne na Vás nic nedráždí, neštve, ani zevně ani vskrytu … musím říct, že pro mne jste naopak imponujcí ženská. Co všechno toho zvládnete! …
Leda začít od toho, co jediné je jisté - že toho Vašho chlapa něco užírá. Ale co, sakra, to může být? Něco ho sere - a není jasné co. A ještě k tomu to hodí na Vás - a ještě k tomu na sex, který evidentně funguje! No tohle, to je faul, to je přeci nečestné a nesportovní!
Asi bych se taky cítil podvedený.
Zkusím číst dál.