Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj Jarko, já jsem sebe i Klárku nechala na podzim naočkovat na klasickou chřipku… naše dětská nám to doporučovala, že je to aspoň nějaká ochrana - v té době ještě v čechách vakcína na prasečí chřipku nebyla, ale asi bych do té prasečí nešla. Pravda je, že v UK bylo těch případů nákazy fakt hodně a tam bych to očkování hodně vážně zvažovala. blbé je, že míváte takové špatné reakce na očkování. U nás očkování probíhají v pohodě, takže jsem před takovým rozhodnutím nebyla.
Jsem taky v UK, v tehotenstvi mi prisla pozvanka pro me na normalni i praseci chripku a pro starsiho na praseci. Vsechno sem odmitla a nikdo s tim problem nemel, povinne to neni.
Nedala. Kdybych nebyla na MD, patrila bych do skupiny ockovanych kvuli profesi, i tak bych se asi nenechala… stejne jako temer vsichni mi kolegove…jsme docela zdravi a kazde ockovani navic zvazuju pomerne racionalne, chripka praseci nebo jina ve mne tolik obav nevzbuzuje…
Od jakživa staří či nemocní lidé na chřipku umírali,je jedno zda na pracečí,ptačí či jinou.Firmy co vyrábí vakcíny chtěj vydělat,nevyšlo jim to s ptačí chřipkou,tak to zkouší s prasečí.
U nemocných či starých lidí,kde je možnost nákazy je to jiné v některých případech bych to zvažovala,ale spíše ne.
Nenechala bych očkovat. Můj názor na prasečí chřipku, uměle vytvořený vir a následná medializace a navětšování, klamání.. A zas si někdo namastil kapsičku na strachu lidí ![]()
Vsem Vam moc dekuji za odpovedi,uklidnili jste me.
Nejen,ze si myslim o praseci chripce to same co Vy,ale hrozne se bojim dalsiho ockovani,tudiz kdyz to neni povinne,nikam kluk nejde.
Hodne mi slo o to,abych nevypadala sama pred sebou jako sobec,ktery zanedbava vlastni dite.Jeste jednou dekuji.Jarka
Ahoj,nedavno jsem se pristehovala do UK.Vcera mi prisla pozvanka pro syna[20mes.],na ockovani proti praseci chripce.Jeste nevim,zda je ockovani povinne,to se dozvim az v pondeli,jsem objednana na konzultaci k dr.
Nevim ale,zda nechat syna naockovat pokud ockovani nebude povinne,vcera i dnes jsem precetla snad vsechno info na netu a docela se bojim,syn po kazdem ockovani v CR onemocnel a to na dlouho,pokazde mel kasel,prudusky,rymu.
Nechali by jste sve dite naockovat?Zajima me hlavne Vas nazor celkovy na praseci chripku.Diky za odpovedi.Jarka