Praseci chripka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
13.5.10 11:34

Praseci chripka

Ahoj,nedavno jsem se pristehovala do UK.Vcera mi prisla pozvanka pro syna[20mes.],na ockovani proti praseci chripce.Jeste nevim,zda je ockovani povinne,to se dozvim az v pondeli,jsem objednana na konzultaci k dr.
Nevim ale,zda nechat syna naockovat pokud ockovani nebude povinne,vcera i dnes jsem precetla snad vsechno info na netu a docela se bojim,syn po kazdem ockovani v CR onemocnel a to na dlouho,pokazde mel kasel,prudusky,rymu.
Nechali by jste sve dite naockovat?Zajima me hlavne Vas nazor celkovy na praseci chripku.Diky za odpovedi.Jarka

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21483
13.5.10 11:38

Ahoj Jarko, já jsem sebe i Klárku nechala na podzim naočkovat na klasickou chřipku… naše dětská nám to doporučovala, že je to aspoň nějaká ochrana - v té době ještě v čechách vakcína na prasečí chřipku nebyla, ale asi bych do té prasečí nešla. Pravda je, že v UK bylo těch případů nákazy fakt hodně a tam bych to očkování hodně vážně zvažovala. blbé je, že míváte takové špatné reakce na očkování. U nás očkování probíhají v pohodě, takže jsem před takovým rozhodnutím nebyla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
IMI
2766
13.5.10 11:56

Jsem taky v UK, v tehotenstvi mi prisla pozvanka pro me na normalni i praseci chripku a pro starsiho na praseci. Vsechno sem odmitla a nikdo s tim problem nemel, povinne to neni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35313
13.5.10 12:19

Nedala. Kdybych nebyla na MD, patrila bych do skupiny ockovanych kvuli profesi, i tak bych se asi nenechala… stejne jako temer vsichni mi kolegove…jsme docela zdravi a kazde ockovani navic zvazuju pomerne racionalne, chripka praseci nebo jina ve mne tolik obav nevzbuzuje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5429
13.5.10 13:13

Od jakživa staří či nemocní lidé na chřipku umírali,je jedno zda na pracečí,ptačí či jinou.Firmy co vyrábí vakcíny chtěj vydělat,nevyšlo jim to s ptačí chřipkou,tak to zkouší s prasečí.
U nemocných či starých lidí,kde je možnost nákazy je to jiné v některých případech bych to zvažovala,ale spíše ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
13.5.10 15:02

Rozhodně bych ho očkovat nenechala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JaroslavaJ
13.5.10 15:29

Nenechala bych ho ockovat.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.5.10 17:43

Nenechala bych očkovat. Můj názor na prasečí chřipku, uměle vytvořený vir a následná medializace a navětšování, klamání.. A zas si někdo namastil kapsičku na strachu lidí :wink:

• Citovat
  • Upravit
Anonymni zakladatelka
13.5.10 20:46

Vsem Vam moc dekuji za odpovedi,uklidnili jste me.
Nejen,ze si myslim o praseci chripce to same co Vy,ale hrozne se bojim dalsiho ockovani,tudiz kdyz to neni povinne,nikam kluk nejde.
Hodne mi slo o to,abych nevypadala sama pred sebou jako sobec,ktery zanedbava vlastni dite.Jeste jednou dekuji.Jarka

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek