Prevenar - dát nebo nedat

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
10799
11.5.10 20:15

Prevenar - dát nebo nedat

Nemáte někdo nastudované výhody a nevýhody očkování proti pneumokokům?

Kluci teda ještě nemají zahojené TBC, ale v pěti měsících, pokud se jim to zahojí, jim doktorka chce dát Prevenar (ona je zastánkyně) a s Hexa počkat.

Mám jim ten Prevenar nechat dát? Očkování je veskrze dobrá věc, ale jak mám posoudit, jestli zrovna proti tomuhle očkovat potřebují?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17180
11.5.10 20:37

jooo to je hodně těžký, zkus zalovit na netu a pak si to musíš přebrat po svém. Odhaduji, že tady bude většina maminek, které dali očkovat. Já jsem třeba očkovat nedala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2073
11.5.10 20:40

Pro a proti tezko rici nekdo je proste zastancem ockovani nekdo ne. Ma doktorka je zastancem ockovani takze starsi ma naockovano temer vse, ale druha doktorka co tu je ta zase nechce ockovat temer nic.
Starsimu jsem prevenar kupovala a nechala naockovat v roce.
Mladsiho jsem nechala v tech 3 mesicich (nenechala jsme ockovat TBC takze jsme to nemeli posunute) Maly byl ockovan Synflorixem. No a ve trech mesicich dostal najendou prvni injekci synflorixu i hexy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
11.5.10 20:42

Ahoj, zkus si zajít na imunologii a nech si tam zjistit z krve, jak reaguje, jaké má protilátky - mým 2 holčičkám to dělali v Motole, měly špatné reakce a rozhodně mi očkování doporučili (časté záněty středního ucha), u třetí si to nechám zjistit taky a pak teprve se rozhodnu pro nebo proti očkování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
11.5.10 20:58

Já mám Kač naočkovanou a dávali najednou s Hexou. Nechala jsme ji proto, že já i Kristýnka jsme trpěly na záněty středního ucha a já jsem navíc astmatička. Měla jsem hodně bronchidity a i zápal plic a nechci to u maličké riskovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21491
11.5.10 21:00

ahoj, teda u prevenaru jsem určitě pro. Já jsem ho klárce kupovala a nechávala jí očkovat v roce než nastoupila do jeslí. spíš bych váhala, jestli s ním nepočkat a nedat nejdřív hexu, protože v ní je očkování proti tetannu a to mi připadá trošku důležitější… ale fakt je to strašně složité a to konečné rozhodnutí bude na tobě. možná bych i zkusila nějakou internetovou poradnu pediatra a nebo přímo k očkování. zrovna dnes jsem viděla v televizi reportáž, že úřad pro kontrolu léčiv zřídil internetovou poradnu. ale teď nevím, jestli tam řeší i očkování dětí. určitě tam řeší očkování před výjezdem do zahraničí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
11.5.10 21:03

Naše dětská doktorka moc pro očkování není, ale Prevenar doporučila. A jsem ráda, že neočkuje najednou s hexavakcínou. Dneska jsme byly na hexavakcíně a za tři týdny jdeme na Prevenar.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4367
11.5.10 21:20

Já jsem nedala ani jedné dcerce - ani když se to platilo, ani teď jak je to zadarmo. Těch pneumokokových infekcí je asi 36 kmenů a Prevenar je jen na 6 kmenů a už vůbec ne na ty zabijáky, co způsobují chluchotu a další závažné nemoci co jsou v reklamě. Taky je to hlavě o reklamně farmaceutických společností. Všude se propaguje Prevenar, ale málokdo třeba ví, že existuje podobná a levnějí varianta Pneumo.
Koho zajímá více, ať koukne sem:
 http://www.rozalio.cz/index.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21984
11.5.10 21:31

Holky, asi trošinku mimo mísu - ale já žila v domnění, že kvůli předcházení těm zánětům středního ucha se doporučuje spíš Synflorix, ne? Že oproti Prevenaru má toto navíc, nebo se pletu??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
11.5.10 21:31

Tak já jsem u syna vůbec neváhala. I když jsme to museli platit. Pneumokok je velice zákeřný a útočí na děti nejvíc do jednoho roku stáří dítěte a pak už jim není pomoci. I když je to velice vzácné, jeden nikdy neví. A možná proto, že jsem už jedno dítě stratila, jsem trochu (dost) opatrná. Toto očkování nemá, snad kromě horečky, vedlejší účinky, a ke všemu je teď zadarmo, takže nechápu, jak někdo může odmítnout :nevim: Vždyť jsou ti naši prckové pro nás všechno!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5429
11.5.10 23:15

Vedlejší účinky to bohužel asi má-kamarádova dcera byla zdravé dítě nechali jí naočkovat od té doby malá stále trpí vysokými hořečkami žádný doktor doposud nezjistil proč a čím jí léčit.Horečky se opakují stále dokola-doktoři se schodují na tom,že je na vině toto očkování.
Na základě toho jsem nenechala syna očkovat.
Bohunko je to tak Synflorix má o nějaký ten kmen navíc oproti Prevenaru.
Doporučuje se naočkovat při opakovaných zánětech středního ucha,nebo když dítě chodí do školky,kde je možnost většího přenosu mezi dětmi(nebo má staršího sourozence co do školky chodí) a tak podobně.
U zdravého dítěte,které je zatím jedináček jsem očkování nedala,i když jsem o tom hodně přemýšlela.
Doktorka kamárádce řekla že se za celou svou lékařskou praxi nesetkala s případem,že by dítě ohluchlo,natož zemřelo-paní doktorce bude asi necelých 50let.Tato paní doktorka se očkování dosti zajímá,jezdí na nějaké semináře o nejnovějších poznatcích-přiklání se k názoru,že spíše neočkovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10052
11.5.10 23:57

Ahojy my máme teda synflorix, a rovnou i s hexou na jednou

akorát nechápu proč nechceš očkovat

to je sice pravda že těch kmenů je víc, ale ale prevenar, pak prevenar 13, pak synflorix obrashují ty kmeny které se objevují u nás v evropě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.5.10 00:02

ja sice este dieta nemam, ale akosi neverim ockovaniam na ktore bezi reklama v telke :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44176
12.5.10 07:09
michelk píše:
Já jsem nedala ani jedné dcerce - ani když se to platilo, ani teď jak je to zadarmo. Těch pneumokokových infekcí je asi 36 kmenů a Prevenar je jen na 6 kmenů a už vůbec ne na ty zabijáky, co způsobují chluchotu a další závažné nemoci co jsou v reklamě. Taky je to hlavě o reklamně farmaceutických společností. Všude se propaguje Prevenar, ale málokdo třeba ví, že existuje podobná a levnějí varianta Pneumo.

Ta vakcína Pneumo je pro děti od 4 let :wink: Vím to od dr.Do odkazu jsem se nedívala.

Celkově věřím víc naší dr.než vzdělávacímu prostředku googlu :mrgreen: Na jedno konkrétní dítě nejdou aplikovat všechna doporučení.Každý potřebuje něco jiného.

Adámek má Prevenar,byl očkovaný až po prvních narozeninách.Emička má taky Prevenar zároveň s hexou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
12.5.10 09:57
Jana206 píše:
michelk píše:

Ta vakcína Pneumo je pro děti od 4 let :wink: Vím to od dr.Do odkazu jsem se nedívala.

Celkově věřím víc naší dr.než vzdělávacímu prostředku googlu :mrgreen: Na jedno konkrétní dítě nejdou aplikovat všechna doporučení.Každý potřebuje něco jiného.

Adámek má Prevenar,byl očkovaný až po prvních narozeninách.Emička má taky Prevenar zároveň s hexou.

Pneumo 23 je vakcína od 2l. Koukni na příbalový leták je to tam napsáno. Dcera je touto vakcínou očkovaná ve 2l na doporučení lékaře po opakovaných infekcích Pneumokokem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek