Prevenar - dát nebo nedat

Napsat příspěvek
Velikost písma:
tanulkaaaa
5.9.10 19:28

Ještě doplním, že Pneumo 23 je na 23 potenciálně invazivních kmenů, ale Ty jsou zastoupené různě jak geograficky, tak podle věku.

Je indikováno celosvětově zejména pro seniory, kteří stejně jako malé děti jsou rizikovou skupinou pro závažná pneumok. onemocnění.

• Citovat
  • Upravit
916
5.9.10 21:18
tanulkaaaa píše:

A u dětí se prostě všech těch 23 nevyskytuje, tak tu neočkuj maminky, že to očkování stejně nemá cenu, když není proti všemu.

Ad Tvůj výklad očkování. Rozálio je ten nejnevhodnější zdroj informací, který sis mohla vybrat, takže no comment…
A pokud uvedu jako zdroj Českou vakcinologickou společnost, obviníš je z korupce nebo drilu.

Já můžu jen doufat, že tady někoho neovlivníš natolik, že si zvolí alternativu pro jistotu neočkovat, a pak budou problémy… Napadlo Tě to vůbec?
Kdyby očkování bylo tak strašné, jak tu občas někdo píšete, nemusely by žádní výrobci hradit mnohlaleté klinické zkoušky, testy, já nevím, co ještě…

Nikde jsem nenapsala, že očkování nemá význam, jelikož není na všechny typy. Když by bylo na všechny, prostě se najdou jiné bakterie, které tu ústní dutinu osídlí. A dnes nemůžeme vědět, které by to byly. Takže na množství typů obsažených ve vakcíně skutečně nezáleží.

Ty asi vůbec nechápeš, co se tu snažím vysvětlit. Je potřeba posílit imunitní systém aby se s danou nemocí uměl vypořádat. Jelikož pokud se nevypořádá s pneumokokem, přijdou jiné nemoci, na které se neočkuje. Když naočkuješ dítě, nedostane třeba spalničky. Jenže pokud by je dostalo, pak se jeho organismus naučí, jak s nemocí bojovat. Očkování ho to nenaučí. Naopak.

Táňulko, napadlo tě někdy, že někdo po tvé propagandě zvolí variantu očkovat, a bude mít problémy? Trapný argument, viď?

Mohla by jsi mi dát odkaz na nějalou dlohodobou studii, která by mapovala nežádoucí účinky vakcín? Děkuji, moc by mi to pomohlo. Já žádnou takovou nikde nenašla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
154
6.9.10 14:50

opravdu to vypadá, že to áš opravdu hodně nastudované…nicméně ani mě se rozalio nezdá jako jedinečný zdroj informací úplně vhodné…ale xistuje vůbec něco jiného? dají se informace proč neočkovat najít i někde jinde než u rozalia? nebo?
a pokud cílíš na přirozené posilování imunity, tak to si myslím, že dělá drtivá většina současných rodičů. Otužování, pohyb na vzduchu, sport, zdravá výživa, dostatečný spánek a odpočinek, taky harmonie doma…to myslím, že neznám nikoho, kdo by to tak u dětí neměl…ale stejně třeba u těch pitomých pneumokoků většina z mých známých včetně mě popíchla imunitní systém očkováním…znám děti, které měli ošklivou pneumokokovou infekci a nevypadalo to dobře, ale neznám nikoho, kdo by po očkování proti pneumokoům měl problém…samozřejmě můžeš namítnout zatím…ale i tak jsme to udělali, po přečtění všemožně dostupného…možná jsme tak přispěli k tomu jakémusi replacementu, ale osobně o tom dost pochybuji…stejně jako se vyvíjí jákékoliv jiné druhy, tak by se i bez očkování měnili druhy bakterií…za sebe bych řekla, že je dobře, že výzkumy k vývoji vakcín existují…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
154
6.9.10 14:55

…a jen jsem ještě jednou přečetla tvůj příspěvek a stejně trapným argumentem se může jevit, když někdo po tvé propagandě nenaočkuje a dítě dostane vážnou pneumokokovou infekci…a rodiče mohou mít čisté svědomí v otázce přirozeného posilování imunity dítěte…diskuse se povedou stále a vždycky tu bude víc názorů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
8.9.10 21:51

Ach jooo....

Včera jsme byli na očkování. Prevenar 13 do jedné nožičky + hexa do druhé… Nicolásek byl celý den nadmíru ospalý, při očkování hystericky plakal /do teď ještě nikdy tak neřval/ a celou noc probrečel s vysokou horečkou. Přes všechno trápení, které zažil věřím, že je lepší /pokud to lze/ nemocem předcházet, než potom případně litovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
916
8.9.10 23:02
Navarka píše:
opravdu to vypadá, že to áš opravdu hodně nastudované…nicméně ani mě se rozalio nezdá jako jedinečný zdroj informací úplně vhodné…ale xistuje vůbec něco jiného? dají se informace proč neočkovat najít i někde jinde než u rozalia? nebo?
a pokud cílíš na přirozené posilování imunity, tak to si myslím, že dělá drtivá většina současných rodičů. Otužování, pohyb na vzduchu, sport, zdravá výživa, dostatečný spánek a odpočinek, taky harmonie doma…to myslím, že neznám nikoho, kdo by to tak u dětí neměl…ale stejně třeba u těch pitomých pneumokoků většina z mých známých včetně mě popíchla imunitní systém očkováním…znám děti, které měli ošklivou pneumokokovou infekci a nevypadalo to dobře, ale neznám nikoho, kdo by po očkování proti pneumokoům měl problém…samozřejmě můžeš namítnout zatím…ale i tak jsme to udělali, po přečtění všemožně dostupného…možná jsme tak přispěli k tomu jakémusi replacementu, ale osobně o tom dost pochybuji…stejně jako se vyvíjí jákékoliv jiné druhy, tak by se i bez očkování měnili druhy bakterií…za sebe bych řekla, že je dobře, že výzkumy k vývoji vakcín existují…

Navarko, samozřejmě že existuje více zdrojů než je Rozálio. Navíc články na jejich stránkách většinou nejsou jejich dílo, ale překlady z mnoha zdrojů, pohledy lékařů i odborníků. O rizicíh očkování existuje mnoho knih, ale můžeš také zajít na seminář: http://www.maitrea.cz/…a-nebo-spasa . Upozorňuji, že ta paní, která o očkování přednáší nemá s Rozaliem nic společného.

Nedomnívám se jako ty, že by všichni rodiče posilovali dětem přirozeně imunitu jak píšeš. Obezita stále stoupá i u dětí, na nedostatek pohybu si stěžuje kdejaký učitel či odborník na výživu, harmonie v rodině je spíše vzácností, ambiciózní rodiče děti přetěžuji kde čím,děti čím dál více tráví čas u počítače či televize. Většina lidí žije ve znečištěných městech, navštěvuje rychlá občerstvení, maminky v rychlosti vaří z polotovarů. Zkus se někdy jít podívat do školy, co děti dostávají ke svačině. Přírodu tyto děti znají jen z televize či v lepším případě z knih.

Jinak já neznám nikoho, kdo by měl problémy s pneumokokovou infekcí - tedy kromě té rodiny, která je v reklamě na vakcínu.

Ze existují výzkumy vakcín je jedna věc. Druhá dosti podstatná je, že tyto výzkumy jsou naprosto nedostatečné. O dlouhodobých následcích očkování neexistuje jediná studie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
916
8.9.10 23:05
Navarka píše: …a jen jsem ještě jednou přečetla tvůj příspěvek a stejně trapným argumentem se může jevit, když někdo po tvé propagandě nenaočkuje a dítě dostane vážnou pneumokokovou infekci…a rodiče mohou mít čisté svědomí v otázce přirozeného posilování imunity dítěte…diskuse se povedou stále a vždycky tu bude víc názorů

Máš pravdu, ten argument je trapný, na což jsem se tím příspěvkem snažila Taňulku upozornit. :wink: Pokud by ho nepoužila, vůbec by mne nenapadlo něco takového psát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
154
9.9.10 14:44

do RC v Maitree občas chodím na cvíčo a tvořeníčko s dětmi…vím že organizují spoustu seminářů. O tomto jsem zatím nevěděla…asi zajdu.
Co se týká rodin se zkušeností s pneumokokovou infekcí, tak jen u nás ulici je chlapeček, který v 6ti týdnech prodělal zápal plic, ale bohužel se pneumokok nevyléčil úplně a v 8mi měsících dostal meningitidu…následky má doposud (budou mu 4 roky a čekají ho ještě nějaké operace), bydlí tady 2 roky, takže jsem je poznala až když se rodina přistěhovala, další chlapec měl pneumokoka v močových cestách a hrozila mu sepse…já nevím, ale evidují se vůbec v nějakých statistikách výskyty zápalů plic u dětí a kojenců?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Markéta Melicharová
9.9.10 21:46

Pokud se ti tam povede zajít, dej vědět, jaké to bylo.

• Citovat
  • Upravit
Tanulkaaaaa
12.9.10 20:05

ach jo...

Já se snad kvůli Tobě naučím čínsky, jestli to pomůže.

Jak už mám proboha vysvětlit, že některá onemocnění, typicky invazivní pneumokoková a meningokoková, nelze ovlivnit posilováním přirozené imunity?

Kolikrát ještě budu muset napsat, že dokud se u nás, na Slovensku, v Německu a kdo ví, kde ještě, očkovaly jen tzv. rizikové skupiny, tedy často nemocné děti, nemělo to vliv na celkový vliv těžkých pneumokokových onemocnění?

Moje dcera taky měla super imunitu, než přišel ve 3 letech ten těžký zápal plic, kterému jsem mohla zabránit. Do té doby leda občas rýma, žádné léky, neznala sladké, bydlíme u lesa, otužilá je taky… Kojená plně 7 měsíců, příkrmy jsme zaváděli až v osméme… A syn paralelně s ní měl zánět středního ucha.
A ta známá, které ohluchla holčička v 11 měsících, také to byla její první nemoc.
A ten kluk z reklamy.
A ta Jůlinka, o které v jejích 6-i měsících psali v novinách, jak na Karláku zemřela, protože její bráška měl zánět stř. ucha a rodiče chtěli naočkovat po 6. měsíci…
Všechny tyto děti mají velmi zodpovědné rodiče, žijí podle zásad, co popisuje Navarka. A slyšet Tě tu mluvit o přirozené imunitě, tak Tě pošlou asi víš kam…

• Citovat
  • Upravit
Tanulkaaa
12.9.10 20:09
Ty asi vůbec nechápeš, co se tu snažím vysvětlit. Je potřeba posílit imunitní systém aby se s danou nemocí uměl vypořádat. Jelikož pokud se nevypořádá s pneumokokem, přijdou jiné nemoci, na které se neočkuje. Když naočkuješ dítě, nedostane třeba spalničky. Jenže pokud by je dostalo, pak se jeho organismus naučí, jak s nemocí bojovat. Očkování ho to nenaučí. Naopak.

A ještě něco. Tuším okolo 30% lidí bojuje s meningitidami jednou a naposled. Minimálně stejně zůstane s následky.

Takže si svoje děti klidně uč, jak s nemocí bojovat, ale moje se to budou učit na rýmě aspol., ale pokud to jen trochu bude v mojí moci, proti meningitidám a sepsím je nechám naočkovat. Proti pneumokokovým už jsou, okolo 10. roku dáme i meningokoka…

• Citovat
  • Upravit
916
12.9.10 20:15

Táňulko, a můžeš mi tedy vysvětlit, proč z toho tvého invazivního pneumokoka nevzniká epidemie? Víš proč? Protože někdo má natolik silnou imunitu, že ho ten tvůj postrach neudolá. Čínština ti v této úvaze zřejmě nepomůže. Stačila by logická úvaha. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
916
12.9.10 20:37
Tanulkaaa píše:
Takže si svoje děti klidně uč, jak s nemocí bojovat, ale moje se to budou učit na rýmě aspol., ale pokud to jen trochu bude v mojí moci, proti meningitidám a sepsím je nechám naočkovat. Proti pneumokokovým už jsou, okolo 10. roku dáme i meningokoka…

Táňulko, to je naprosto v pořádku. Dej očkovat své děti, jak uznáš za vhodné. Třeba i na tu chřipku, neštovice a kdo ví co ještě. A já zase nedám. Tak funguje demokracie. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tanulkaaaa
13.9.10 12:07
Markéta M píše:
Táňulko, a můžeš mi tedy vysvětlit, proč z toho tvého invazivního pneumokoka nevzniká epidemie? Víš proč? Protože někdo má natolik silnou imunitu, že ho ten tvůj postrach neudolá. Čínština ti v této úvaze zřejmě nepomůže. Stačila by logická úvaha. :wink:

Co máš pořád s tou epidemií? AIDS, žloutenka typu B, ty meningitidy, klíšťová encefalitida, spousta nemocí nejsou epidemie a jsou smrtelně nebezpečné.
A proto je hezké mít možnost se proti nim chránit.

Ještě k té Tvé imunitě. Já jsem měla na ZŠ i SŠ jednu virozu za druhou, rekordní absence. Buď jsem byla doma, nebo u lékaře. Ale jakmile byla nějaká epidemie, kdy byla nemocná přes polovina třídy, kolikrát byly i třídy sloučené, tak já VŽDYCKY byla ve škole.
Imunita je nevyzpytatelná…

• Citovat
  • Upravit
916
13.9.10 13:09

Jestli to Táňulko nebude tím, že AIDS a žloutenka B jsou přenosné pouze krví či pohlavním stykem, klíšťová encefalitidu můžeš chytit z klíštěte či jiného zvířátka, ale pneumokoky jsou bakterie přenášející se kapénkovou infekcí. Šíří je bacilonosiči, a to třeba při mluvení, kašlání nebo kýchání. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek